Šta je novo?

Preporuka za budget monitor od 19"

pera451

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2008
Poena
319
Kupio bih neki 19" wide TFT monitor za kucu. Nemam posebne zahteve, posto je monitor namenjen za masinu koja obavlja primarno office zadatke - tu i tamo odgleda se neki film, ali ne toliko da opravda neku bombasticnu cenu.

Prekoruka mi je potrebna za jedan monitor samo sa D-Sub i jedan i sa DVI, kako bih procenio vrediti li to te razlike... Za prvo vreme bi monitor ionako bio koriscen samo sa D-Sub, jer imam takav KVM switch, kasnije, videcu...

Malo sam se pogubio u razlikama izmedju recimo Asus 193, 195D, 195S, itd... Zato i trazim pomoc.

Hvala unapred!

Sta da ti kazem, a da ti ne istrolujem temu... licno sam u firmi imao prilike da vidim 19" wide i ne svidja mi se velicina prikaza, suvise je to sitno. Visina je uza nego na 17" clasic monitorima kakav verujem da i ti imas. Razlika u ceni u kategoriji monitora koju ti trazis izmedju dijagonala je isuvise niska pa ti savetujem da razmislis dobro. Svrati do neke radnje gde imas izlozene monitore pa sam odluci.
E sad, ako si se vec odlucio za ono sto si pomenuo podrzavam te, sigurno mozes izvuci nesto kvalitetnije u ponudi za monitor tog kalibra u odnosu na neku vecu dijagonalu.

Pa, ne insistiram 100% na wide-u... Ono sto smo kupovali u firmi je sve wide, kao i moj laptop. Tako da sam se postepeno i navikao na wide prikaz.

E sad, ako bi se pojavio i neki 4:3, ali dokazivo superioran wide-ovima u toj cenovnoj kategoriji, dosao bi i on u obzir...

Nemoj da te ja nagovaram, ali moja preporuka za budzetski monitor
ti je LG W2242S 22" D-sub. Kupljen je pre desetak dana i ja sam zaista
zadovoljan. Potrebe su mi otprilike kao i tvoje znaci office i filmovi.
Takodje sam razmisljao da kupim 19", ali filmovi su mnogo lepsi za gledanje
na 22" :p, a i cena mu nije mnogo veca, ja sam platio 12 000 din.
Monitor daje sasvim dobre boje i za divno cudo uopste nema
probijanja pozadinskog osvetlenja mada sam to ocekivao s obzirom na cenu.
Mogu samo da ga pohvalim, naravno na tebi je da odlucis.

:wave::wave::wave:

Sta da ti kazem, a da ti ne istrolujem temu... licno sam u firmi imao prilike da vidim 19" wide i ne svidja mi se velicina prikaza, suvise je to sitno. Visina je uza nego na 17" clasic monitorima kakav verujem da i ti imas. Razlika u ceni u kategoriji monitora koju ti trazis izmedju dijagonala je isuvise niska pa ti savetujem da razmislis dobro. Svrati do neke radnje gde imas izlozene monitore pa sam odluci.
E sad, ako si se vec odlucio za ono sto si pomenuo podrzavam te, sigurno mozes izvuci nesto kvalitetnije u ponudi za monitor tog kalibra u odnosu na neku vecu dijagonalu.

O ukusima nevredi raspravljati. Za nekoliko godina 4:3 i 5:4 monitori ce umreti. Lichno sam preshao sa CRT 17" na ovaj TFT 19" Wide - i razlika koju sam video je nebo i zemlja. Jedino ovaj moj ima losh kontrast ali preziveo sam i to.

Lose ste me razumeli, izvinjavam se zbog toga, moja preporuka se nije odnosila na 4:3/5:4 tipove monitora, ono na sta sam hteo da skrenem paznju je da 19 wide vizuelno izgleda manji od 17" clasic i da predlozim da uzme nesto vece, a ne da takav format uzme u razmatranje.
19" clasic je s druge strane vizuelno ogroman ali nije ono sto je neophodno u ovom slucaju jer wide monitori vrse poslovnu funkciju, zbog sirine prikaza naravno. Jos na nesto bi skrenuo paznju, a to je da razmisli o modelima sa "swivel" mogucnoscu. Zaista je dozivljaj kada se PDF cita na taj nacin, pregleda forum ili neke online novine(uh, kad sam zgrabio ovaj svoj i obrnuo rezoluciju, ma ne mogu opisati dozivljaj :p).
Takve monitore nije tesko uositi, obicno imaju visoko postolje.

Vrh Dno