Šta je novo?

Preporuka za Best Buy Wireless Router

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Koji bezični ruter odabrati za sledeću situaciju:

- trenutno stanje: telekom adls modem (Huawei ) i desktop računar povezani mrežnim kablom

- željeno stanje: laptop koji bi preko rutera bezično bio povezan na na telekomov modem a da desktop i dalje bude vezan pomoću cat 5

Bitna stavka je da bežični ruter odnosno komunukacija laptop ruter ima što je moguće bolju zaštitu.

Poslednja izmena:
Polovni nikako... u širokom luku zbog loših iskustava.

Što se tiče cene jasno je kad se kaže Best Buy dakle najmanje novca za najveći kvalitet.

Kad kažeš kvalitet bežičnog signala misliš na standard (odnosno brzinu prenosa) ili nešto drugo?

Tp-link sasvim lepo radi a i bogat je opcijama.
Ima standardno WPA2 tako da ne znam sta ti jos treba od sigurnosti, osim da na njemu podignes firewall.

Bilo koji router koji ima opciju ubacivanja 3rd party firmware-a. Mozda Netgear WGR614L ili WNR3500L.
Inace koristim Linksys WRT54GL.

@ness1602
@smarac
Hvala na sugestiajama, znate li kava je razlika između modela WR542G i WR340G

@borivoje011
Hajde malo detaljnije zašto po kojoj se ceni može nabaviti

@Recoba20
Nije mi jasno ovo što si naveo oko ubacivanja 3rd party firmware-a

Na koji način kako i kome se obratiti za SBB znam da su rutere davali isključivo poslovnim korisnicima

@ness1602
....
Hvala na sugestiajama, znate li kava je razlika između modela WR542G i WR340G

Hajde malo detaljnije zašto po kojoj se ceni može nabaviti

Sada su aktuelni W543G i W340G/GD.
Model 543 moze da radi u client modu. Samo je to razlika. Preporuka onima koji se kace na tudje AP.
Opravdava razliku od 200 dinara prema modelu 340. Model 340 dolazi u G i GD varijanti. Raylika je samo da li podrzava yamenu antene ili ne. 543 podrzava.

Uzeo sam pre desetak dana 340GD i prezadovoljan sam.
Umesto originalne stap antene stavio sam neku self made bi-kvad antenu sa 50ohm-skim kablom od 10-tak metara i bez problema imam Net u krugu od 50-150m od kuce (kuca okruzena sa svih strana desetospratnim gradama).

Što se tiče cene jasno je kad se kaže Best Buy dakle najmanje novca za najveći kvalitet.
To može da bude i 30e i 100e u zavisnosti od kategorije i tvojih prohteva :p

Imam WR340G, koji ima pola foruma, a verujem i pola Srbije jer je najjeftiniji :-devil-: al' iznenađujuće dobro radi pos'o. Preporučujem ti da zarad mirnog sna uzmeš nei netgear model pošto se za njih dobija 5 godina garancije, a za tplink samo jedna.

Proizvođač : TP-Link
Model : TL-WR740N
Standard : 802.11 b/g/n-light
Brzina : 150 Mbps
Portovi : 4 Lan, 1 WAN
Izmenjiva antena : 3dBi Fixed Omni Directional Antenna
Modovi rada :
Unutrašnji/spoljašnji : Unutrašnji
Frekvencija : 2.4-2.4835GHz

Ovaj imam kod mene u radnji,za kucnu upotrebu savrsen,testirao sam ga kuci i super je za te pare.Kod nas je (samo radim u radnji,nisam vlasnik,da ne bude nekog prozivanja) je 3000,00 din,ne znam kako je kod ostalih

Eto neki BestBuy orijentir...

Ha,nasao u magacinu jos jedan TP-Link WR340G,cena 2.350,00 din

Imas ih i na WinWin sajtu,cena oko 2.200,00 din

Sta bi vise za 20 ojra? :)

Poslednja izmena:
@Recoba20

3rd party Linux based firmware, sto bi VSK rek'o. :D

Neki routeri poseduju mogucnost zamene firmware-a koji je dosao uz njih sa firmware-om koji daje nove opcije koje ne dolaze uz fabricki firmware. Neki od tih 3rd party firmware-a su:
dd-wrt
tomato
OpenWrt

i jos mnogo drugih. Od pomenutih je mozda najpopularniji dd-wrt, mada meni se ne svidja. Ja koristim tomato. Naravno, glavni preduslov za pomenute firmware-e jeste posedovati uredjaj u koji je moguce ubaciti takav firmware. Na dd-wrt sajtu postoji baza uredjaja koji su podrzani od strane dd-wrt firmware-a.

Poslednja izmena:
Vrh Dno