Šta je novo?

Preporuka za Athlon XP do 60ak evra

• Začetnik teme Začetnik teme DS9
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DS9

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
709
Gledam cene AMD Xp procesora, pa dobih savet od prijatelja da je mozda zgodnije za (oko) desetak evra vise da uzmem procesor koji je xp2000+, u odnosu na onaj koji je 1800+
Pa mi treba savet, sta da preciziram kada budem trazio procesor (npr. koje jezgro), koja je varijanta najzgodnija , na sta da obratim paznju i sl. Sigurno je mnogo toga receno prethodno o ovome, al` kako se stalno izbacuju nove verzije (a ja to ne pratim mnogo) nikako da po`vatam sta tacno da trazim s obzirom da na istom kloku moze da radi vise verzija procesora.

Ako ne nekog ne mrzi, cisto u globalu (ukratko) s osvrtom na sada prisutne procesore na trzistu. Dakle, nazovem telefonom, ocu XP ("da imamo") jel` to xy verzija ("jeste")...

Npr. kod ovog (dole) procesora - da li postoji vise varijanti:
Athlon XP 2000+, Socket A, 256KB L2, FSB266, tray

Hvala

E da, sumnjam da cu ga overclock-ovati u smislu npr. podizanja voltaze. Default sve.

XP1800+ BOX (otkljucan ), odlicno se klokuje ... bez dizanja napona 12 x 185 Mhz ... @2.2 Ghz ...

Zanima i mene ova tema (da li je 0,13 , sta znace oznake "B" , Thoroughbred itd) kako da znam da mi trgovac ne uvali neko smece i tako to... Nisam puno upucen a i nisam nesto pratio AMD posto sam bio ponosni vlasnik intela ali vise ne mogu da ga ispratim sa cenama. Dosta je brate! Hvala unapred

Nije savet ali svakako ce pomoci. Ovo je Jaksin thread o amd xp procesorima i nalazi se u faq sobi.
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=23760

Uzmi sto jaci.
Drugim recima, dodaj 10-ak evra i uzmi XP2400+, sigurno je otkljucan i sigurno je t-bred B

Dobra varijanta je ako ti prodavac da 2000+ BOX sa kodom AUIG(H)B!!!
U suprotnom juri 1700/1800+ BOX, svi su trubredi B. Pitanje srece kakav primerak ce da ti se zalomi. Samo gledaj da je DLT3C, rade na 1.5V i pogodniji su za o/c.

DS9 je napisao(la):
..

E da, sumnjam da cu ga overclock-ovati u smislu npr. podizanja voltaze. Default sve.

Ja kada sam savetovao coveka imao sam ovo u vidu.

Hvala ljudi, svaka od vasih informacija mi vrlo znaci (bez obzira sto oc nije u pitanju). Sa vasim savetima imam dobru orjentaciju sta mogu da ocekujem, pa cu na licinom mestu videti kako stoje stvari.

Hvala vrlo
&pozdrav!

Nazad
Vrh Dno