Šta je novo?

Preporuka za *****a

• Začetnik teme Začetnik teme face
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

face

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
650
Dakle apsolutno najbitnije je da pravi dobre fotke u auto modu i nishta vise. Ni cena ni marka, nista nista samo da ne moram da se zezam vec samo da okinem i da slika bude dobra.
Ovo sve jer je za moje potrebe Fuji F30 koji sam reltaivno skoro kupio apsolutno djubre. Moja Konica - Minilta, bog da joj dusu prosti, je bila 25x bolja od njega, opet napominjem za moje potrebe. Od 100 slika po danu, kad je na automatic, Fuji u 90 stavio iso 800 i to ne lici ninasta.

bilo shta od sony w, neki canon ixus , ili mozhda fuji f20.

Od 100 slika po danu, kad je na automatic, Fuji u 90 stavio iso 800 i to ne lici ninasta.

Ako vec imas F30, nemoj da kupujes neki drugi... fixiraj mu ISO na 100, ili 200 (tj. ne dozvoli mu auto ISO) a ostalo koristi na auto (mada je greota koristiti ga na auto). Tako ce on blendu i ekspoziciju sam regulisati, a ISO ce ti ionako biti na 100-200.

Mada, ako ga vec koristis kao idi0ta, bolje da si uzeo F20.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

@ driver
ne, vec kad ga stavim na manual pa mu samo stavim iso na 200 i nista drugo ne diram. Pogledacu po slikama pa cu da stavim neke primere. Jel treba u ful rez da ih stavljam, ne znam kolko mogu da smanjim a da se ne izgubi na kvalitetu?
Autoiso 400 mislim da nema kao opcija, nek me ispravi neko ako gresim.

Nazad
Vrh Dno