Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za 50-ku TV (Philips PUS8505 vs LG UP81003LA)

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

krele90

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2010
Poena
210
Kao sto i naslov kaze treba mi vas savet koji od ova dva TV. Ova dva su mi usla u uzi izbor:

-LG Televizor 50UP81003LA SMART

-PHILIPS Televizor 50PUS8505 SMART

To je neki rang televizora koji trazim i na sta mi se sveo izbor. U prvom momentu je Philips iskocio video sam dosta pozitivni preporuka po netu odlican all-around, ono sto ga izdvaja je Ambilight tehnologija i cist android. Ono zbog cega sam malo skeptican je MVA panel posto sam misljenja da je LG IPS u tom aspektu bolji. Takodje LG ima 5god garanciju i pametan daljinski. Cak mislim da je i zvuk malo bolji. Tako da ono cemu sam trenutno blizi je LG, mada jako malo sam uspeo da nadjem o konkretno ovom modelu na netu.
Mozda neko od forumasa poseduje neki od ovih modela pa moze da mi kaze kako su zadovoljni.

Taj LG je isto VA panel koliko znam, 50-ice su im VA uglavnom. Da se razumemo, to je po meni samo plus, nikako nisam ljubitelj IPS-a kod TV-a.

I pored toga bih od ta dva pre išao na Philips, ambilight je super stvar, a ni sa Androidom nema greške.

Ipak, da biram sebi sad 50-icu, pre bih išao na Hisense 50U7QF (koji je po svemu osim po OS-u daleko bolji TV od ta dva - QLED, VA panel od 700 nita i pravi hdr prikaz, full array local dimming, MEMC, i čini mi se 7 godina garancije trenutno u lokalnim radnjama, a još je i dosta jeftiniji).

Eventualno bih razmatrao i Sony 50x80j, koji je isto solidan TV, ali nema neke naprednije funkcije.

Ovako odma da kazem da mi se navedena dva modela uklapaju u taj budzet (550e)
Za Hisense je 5god garancija, nisam ga razmatrao posto ga nema u toj radnji gde bi uzimao i malo je skuplji. Gledao sam i dosta hvaljeni ovde TCL C715 taj bi se uklopio u budzet.
btw za LG samo pise LED LCD, nigde nema informacija da li je VA ili IPS.

Poslednja izmena:
Hisense 50U7QF najjeftinije što vidim trenutno je 66200 (563e), i trebalo bi da ima 7 godina garancije (5 je na sve njihove TV-e, na U seriju daju 7, bar je tako pre bilo, treba proveriti).

LG i Philips ne vidim ispod 70k nigde, tj nema na eponudi isod toga. Evo specifiacija za LG.

TCL 50C715 svakako preporučujem ako ga ima još, mislio sam da ga nema više. Lično ga imam i odličan je, a znatno je jeftiniji od ostalih pomenutih.

Racunaj da su meni ta 2 u budžetu jer mogu ostvariti odredjeni popust. A taj hisense po toj ceni nema osim u nekoj levoj radnji nemam nameru da porucujem i zezam se sa tim. Hisense je 10k skuplji za mene od ova 2 sto razmatram trenutno, verujem da je bolji ali ne mogu toliko trenutno da se ispružim. I bukvalno se izbor sveo na ova 2 :D

10k već jeste razlika, mada po meni vredi. Jeste, sad vidim da je ta najniža cena u nekoj nepoznatoj radnju, al ima za 3k više u poznatim.

Od ta dva bih svakako birao Philips, lično mi se jako sviđa ambilight, i Android mi mnogo znači.

Verujem da taj hisense vredi ali malo me nervira njihov VIDA OS (dobro to je nadohnadivo), u svakom slučaju ne dohvacam trenutno toliko. Verovatno cu Philipsa, šteta sto nema malo duzu garanciju od 2 god.

Nzm sto ljudi preporucuju Hisense kada im televizori imaju problem sa montion handling-om.. Dzabe diming zone, panel i ostalo kada ima probleme koje nemaju televizori od pre 10 godina..

Nazad
Vrh Dno