Šta je novo?

preporuka za 5.1 zvucnike

iwan88

Slavan
Učlanjen(a)
21.04.2007
Poena
301
koji su najbolji? koje preporucujete a koje ne? koristio bih ih za slusanje muzike i gledanje filmova i voleo bih da budu sto jaci i da imaju jak bas. Cuo sam da su Altec Lansing FX 5051 bas dobri ali imaju samo 88W rms. dao bih 200-250e.
hvala unapred.

Jeste da su skuplji ali zvucnici se ne kupuju svaki dan, preporuka za Logitech Z-5500. Jesu duplo skuplji ali su odlicni.

Kao sto si i sam rekao, decko daje duplo manje para... pa sta da kupi od Z-5500 onda - dva satelita i pola woofer-a?

Poslednja izmena:
jazz 9940 i oni gruvaju kao nezdravi a kostaju nesto preko 200 evrica

Altec u svakom slucaju!!!Za taj novac imas lepih modela(prosetaj malo po radnjama), a ako bi jos malo sacekao i ustekao nesto kesa LOGITECH Z-5500 NECES SE POKAJATI NI ZAZALITI!!! Vredi!
Pazi BUKVALNO koliko para toliko muzike! :)

Kao sto si i sam rekao, decko daje duplo manje para... pa sta da kupi od Z-5500 onda - dva satelita i pola woofer-a?

Z-5500 su 385eur, ja bih jos malo stekao! Nisu bas DUPLO SKUPLJI :D

Microlab H-500 ili H-600

Pogledaj i poslusaj i Genius SW-HF 5.1 5000 ( oko 110€ - odlicni su za tu cenu )

Z-5500 su 385eur, ja bih jos malo stekao! Nisu bas DUPLO SKUPLJI :D
Pa sto si se bas u'vati za onih 250€, sto nisi za 200€? ;)

Jer, ukoliko je rec o 200, onda mu jako malo fali da bude duplo skuplje :)

vidi koliko kostaju malo stariji Logitech, Z 5400 i Z 5000.

Ne postoji model Z-5000.

sorry, zaneo sam se malo. ima 5500, 5400 i 5450 (wireless)

Tako je. A posto je Z-5450 Wireless jos i skuplji od Z-5500, jedno mu preostaje da pogleda Z-5400, ako ga nadje negde eventualno, posto mislim da se odavno ne proizvodi (tacnije, od kako je Z-5450 serija izbacena).

Naravno, daleko od toga da su to losi zvucnici... ;)

Tako je. A posto je Z-5450 Wireless jos i skuplji od Z-5500, jedno mu preostaje da pogleda Z-5400, ako ga nadje negde eventualno, posto mislim da se odavno ne proizvodi (tacnije, od kako je Z-5450 serija izbacena).

Naravno, daleko od toga da su to losi zvucnici... ;)

Z5400 nov nece naci nigde.. Jedino polovan!

Poslednja izmena:
Sto bi se zezao sa tim zvucnicima,stvar je jasna ako hoces da das toliku kintu za zvucnike,burazeru kupi ona profi zvucnike kao na primer neke iz serije Wharfedale ,raspitaj se malo vise o ovim zvucnicima www.wharfedale.co.yu. Ja koristim pm 600 neki sistemcic on je oko 800 eura,prezadovoljan sam,naravno oni imaju zvucnike za tu cenu koju si naveo oko 250 eura,potrazi malo,sto da kupujes kineze i ****** od zvucnika,kupi pravi robu poz...

Poslednja izmena:
Sto bi se zezao sa tim zvucnicima,stvar je jasna ako hoces da das toliku kintu za zvucnike,burazeru kupi ona profi zvucnike kao na primer neke iz serije Wharfedale ,raspitaj se malo vise o ovim zvucnicima www.wharfedale.co.yu. Ja koristim pm 600 neki sistemcic on je oko 800 eura,prezadovoljan sam,naravno oni imaju zvucnike za tu cenu koju si naveo oko 250 eura,potrazi malo,sto da kupujes kineze i ****** od zvucnika,kupi pravi robu poz...

Covek da hoce HI-Fi uzeo bi... prodavao je lik na HIFI forumu Wharfedale 9.1 za 150E, nova sa garancijom (kostaju 200). Ali, onda mora pojacalo, pa mora dobar cd plejer,dobri kablovi...Treba dosta para.. Ako mu posao zavrsavaju kompjuterski zvucnici, nema razloga da ide u trosak. Ja sam imao Altec 4100. Dobar sistem, lepo radi..ali ja sam od uvek voleo Hi-Fi uredjaje, dugo godinama sam ih imao. Zato sam prodao Altec i opet uzeo Hi-Fi.
Samo Logi Z5500 uopste nije mala stvar! Veoma dobar sistem!

400e za komp. zvucnike!?za 100e vise imas entry level hi-fi 5.1 koji uz neki jeftiniji 5.1 riciever izuvaju bilo koje komp. zvucnike...ali boze moj ko sta voli :wave:

Druze slazem se ja sa tobom. Ja sam upravo o tome i govorio. Da budem konkretan.. Ja sam polovno pojacalo Onkyo A8630, perfektno ocuvano 2 x 100 sin.. pazario za 100e. Pre neki dan sam uzeo zvucnike Mission 702 za 150e u odlicno stanju, stari 4 godine. Znaci za 250 sasvim solidan HI-FI, koji bi izuo ovoj Logija. Ali ako neko hoce da kupi nov 5.1 sistem, nov receiver, klasicne zvucnike... To zaista tesko moze bez 800e. Npr... Yamahin receiver tesko ispod ~300e i to najslabija klasa. Zvucnici Jamo 5.1 klasika...~200e i + DVD/cd plejer, s tim da ne pricam koliko mu vise prostora u sobi treba za ovu varijantu zvucnika nego za Logija...

Moj savet ti je sledeci; ako imas veliku sobu, a hoces 5.1 zvuk uradi sledeci. Pazari polovan Yamahin/Kenwood/Sony receiver. Polovan dobro ocuvan, star do 2 godine mozes naci za 150e. Jamo zvucnici su sada povoljni, a nisu losi. Cuo sam razne modele, vise puta. Ukoliko nisi audiofilista odgovarace ti. Mogu da se nadju vec za 200e (novi) i to sasvim dobri. Za 350 eura ces imati jacu i ozbiljniju stvar nego Logitech Z5500.

Ukoliko nemas dovoljno prostora u sobi za ovu varijantu, onda pazari Logija ili pomenuti Jazz model!

Ja sam Z-5500 platio 30.000din, a za taj novac ne mozes kupiti 5.1 sistem koji mu moze parirati u gledanju filmova, igrica, manje za muziku ali radi fantastican posao po tom pitanju. Tek ako se priblizis jedinici sa tri nule mozes imati dosta vredniji sistem koji bih preporucio (min denon 1507 350€, zvucnici nisu ispod 100-ak€ po komadu i woofer oko 150-200€ i kablovi....). Za nekih 400€ u 5.1 sistem varijanti Z-5500 je BestBuy.

jazz 9940 i oni gruvaju kao nezdravi a kostaju nesto preko 200 evrica

Jeste gruvaju, ali sa ostalim i nisam bas zadovoljan. Mozda ni novi zvucnici za pc nisu bolji, ne znam, nisam cuo nista od njih.Planiram da uzmem logitech 540 za drugi komp pa cu bas da vidim, ali jazz 9440 i nije nesto za slusanje muzike. Secam se kada se pojavio bio je bez premca, sada na njegovim standovima koje sam platio boga oca drzim saksije :d

Zna se sta je za slusanje muzike uzmes hi-fi pa slusas a ovo je sasvim druga stvar.Sta moze da uzme za te pare a da radi glasno i dobro?

Genius SW5.1 5000 ja imam mladjeg brata sw5.1 3600 vec vise od 3 god i mogu da kazem samo pohvale. ovi novi su jos jaci bolji bas. em su od drveta em 5.1 ulaz em 3 stereo ulaza jos i daljinski jako lepo izgledaju. kostaju oko 100 evrica i za ostatak kupis creative Xi-Fi extreme music i uzivas u muzici meni se trese soba kada ih stavim na pola snage. pozz

Imam doticni Genius i istu X-Fi karticu i pola snage jeste maximum koji mozes da dobijes jer preko toga distorzija zvuka je prevelika. X-Fi kartice imaju mnogo jak izlaz odnos sum/signal je 109dB a Genius izdrzava 85dB. X-Fi se mnogo bolje uparuje sa Z-5500.

Genius SW5.1 5000 ja imam mladjeg brata sw5.1 3600 vec vise od 3 god i mogu da kazem samo pohvale. ovi novi su jos jaci bolji bas. em su od drveta em 5.1 ulaz em 3 stereo ulaza jos i daljinski jako lepo izgledaju. kostaju oko 100 evrica i za ostatak kupis creative Xi-Fi extreme music i uzivas u muzici meni se trese soba kada ih stavim na pola snage. pozz

Jutros mi stigli ti zvucnici. Sasvim su OK za 8199 din koliko sam ih platio. Povezao komp, digitalni satelitski risiver i jos imam 2 stereo ulaza slobodna i jedan 5.1 za DVD. Preporuka i od mene.

Vrh Dno