Šta je novo?

Preporuka za 17'' TFT

hejvule

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2004
Poena
319
Preporucite mi par modela-bitno je da je odziv 12ms i
da poseduje dvi.
Planiram da potrosim do 400 evra :-devil-:

Pretpostavljam da je ~470 eur mnogo?

ViewSonic VP171b-2 LCD, 17"(43.2cm), 1280x1024, 0.264mm, 8ms, 500:1, 300cd, analogue & DVI-D, black, garancija 3 god

Ja imam stariji model (16 ms) i prezadovoljan sam njime. Kad sam kupovao kostao je 540 EUR.

Samsung 17" 710N ima odziv 16ms perfektan je
Ima tanak okvir tako da vizuelno stvara iluziju veceg displeja
Ne znam na koju foru ali meni dozvoljava da ga pustim na 1024*768 na celih 100Hz sto mu dodje odziv od nekih 10ms! (t=1/f; 1/100) :type:

a sto se na ovom forumu redovno pojave 2-3 ista topica, a modovi ne reaguju??

audiofreak je napisao(la):
Pretpostavljam da je ~470 eur mnogo?

ViewSonic VP171b-2 LCD, 17"(43.2cm), 1280x1024, 0.264mm, 8ms, 500:1, 300cd, analogue & DVI-D, black, garancija 3 god

Ja imam stariji model (16 ms) i prezadovoljan sam njime. Kad sam kupovao kostao je 540 EUR.

A gde to cudo ima da se uzme ovde kod nas!

Thans na informaciji :wave:

samsung 710T
dual dvi+analog, 12ms, pivot, podesiv po visini
i uklapa ti se u cenu od 400e

Poslednja izmena:
NEC MultiSync 1760 NX Savrsenstvo bez mane

Ja imam NEC MultiSync 1760 NX - 17 tft odziv 16ms i perfektan je!
Doom ]I[ , Half Life 2, Far Cry se igraju bez zamucenja slike.
Ima i DVI. Ako jos i tvoja graficka ima DVI, slika ce biti ostra kao zilet.

Preporuka...

Bane-Nis je napisao(la):
Samsung 17" 710N ima odziv 16ms perfektan je
Ima tanak okvir tako da vizuelno stvara iluziju veceg displeja
Ne znam na koju foru ali meni dozvoljava da ga pustim na 1024*768 na celih 100Hz sto mu dodje odziv od nekih 10ms! (t=1/f; 1/100) :type:
Mozda zato sto ima "deklarisani" odziv od 12, a ne 16ms? ;)

Niže osvežavanje je ograničenje za odziv (sad teoretišemo, pošto ne bi mogao da vidim razlike da me je**š), ali više osvežavanje ne znači odmah i brži odziv...

Poslednja izmena:
LG 1730B(12ms,dvi)

Ima li neki ViewSonic koji se uklapa u tu cenu (do 400€)?!

Ne znam koja je sad cena za VG712b, ja sam ga kupio pred NG i bio je oko350, deklarisani odziv 12ms... Ja sam jako zadovoljan :type:

Viewsonic VP171b/s definitivno. Osam milisekundi, najbrzi koji sam do sad video. A popravili su i vidljivi ugao, dok je i kontrast sasvim dovoljno visok...! Definitivno bolji od 710N/1730B, ali i skuplji!

byMaX je napisao(la):
Viewsonic VP171b/s definitivno. Osam milisekundi, najbrzi koji sam do sad video. A popravili su i vidljivi ugao, dok je i kontrast sasvim dovoljno visok...! Definitivno bolji od 710N/1730B, ali i skuplji!

Max moze li se znati cena i gde ga ima ovde kod nas posto nismo svi iz BGD-a

Hvala na informaciji. :wave:

Ima ga u nekoliko firmi, ali je cena malo više preko 400€ - od 450€ pa naviše :(

Najbolji su ti preporucili. Viewsonic !!! Ja imam 710T i zadovoljan sa njime, ali ako je tako velika razlika u lovi mislim da ti je ovaj samsung dosta dobra kupovina.

Hajde malo da prodiskutujemo o garanciji u vezi mrtvih piksela...

Kontaktirao sam nekih desetak firmi, u vezi garancije i dobio otprilike sledeće rezultate: garanciju dobijam na 3 do 7 mrtvih piksela (ukupno), u jednoj firmi na 5 mrtvaka ali samo ako su udaljeni ne više od 2cm jedan od drugog (?) i na kraju u drugoj firmi na 6 mrtvih piksela i 7 podpiksela (??).

Šta to znači?! Da ekran treba da mi bude šaren, tj. "izbušen" mrtvacima pa tek onda da mi menjaju monitor? Da li se uopšte menja monitor kada broj mrtvih piksela dostigne onoliko koliko je propisano garancijom?

P.S. Takođe u jednoj firmi u garantnom listu piše da se monitor smatra neispravnim ako 10% (???) ekrana bude "mrtvo"?

P.P.S. Da li da uzimam monitor u firmi koja nudi garanciju na samo tri mrtvaka?!

P.P.P.S. Eh da, dobio sam ponudu da uzmem neki monitor po "izuzetno povoljnoj" ceni, ali da ne mogu da ga pregledam pre kupovine?! (????) Pa ja bih zabranio takvim firmama rad!

ne palite se stvarno za bp toliko

od 10 1710s monitora sto mi je stiglo na poslu, bp sam dosad nasao na jednom i to sam ga bas trazio... kad imate jedan dva, pa da su jos samo subpixeli, imate dobre sanse da ih ni ne primetite...
cesce cete na potpuno ispravnom ekranu razne male mrljice da kontate da su bpi, dok ne probate da ih skinete |>> npr ko moj kum kome su se svaki dan pojavljivali |_))

sto se ne pregledanja pre kupovine tice, to je sasvim normalno, a i pricali smo vec naveliko i nasiroko o tome... tj u vrlo malo firmi to moze, a te su samim time i skuplje (npr firma uvoznik), dakle koliko para toliko muzike... ti onda NEMOJ da uzimas po povoljnoj ceni, nego idi i plati regularnu cenu gde treba i pogledaj ekran pre kupovine...

pardon monitori su 1730s
bp reda 1-2 se moze ocekivati na oko 30% novih ekrana...
e sad mozda se pojave posle godinu dve... ali ce do tada dovoljno monitor da vam pojeftini da necete puno da se jedite oko toga...

outlaw je napisao(la):
Hajde malo da prodiskutujemo o garanciji u vezi mrtvih piksela...

Kontaktirao sam nekih desetak firmi, u vezi garancije i dobio otprilike sledeće rezultate: garanciju dobijam na 3 do 7 mrtvih piksela (ukupno), u jednoj firmi na 5 mrtvaka ali samo ako su udaljeni ne više od 2cm jedan od drugog (?) i na kraju u drugoj firmi na 6 mrtvih piksela i 7 podpiksela (??).

Šta to znači?! Da ekran treba da mi bude šaren, tj. "izbušen" mrtvacima pa tek onda da mi menjaju monitor? Da li se uopšte menja monitor kada broj mrtvih piksela dostigne onoliko koliko je propisano garancijom?

Samo da znaš da je u Evropi u mnogim firmama koje prodaju Viewsonic 17" zamena tek sa više od OSAM dp...

Meni ide na 3 mrtvaka koja su dosta blizu, a ako su razbacani onda ide na 5.

Koja je realna sansa da se na VS monitoru koji je Max pomenuo uopste pojave mrtvi pikseli? Mislim, bilo bi dobro da se jave oni koji imaju VS monitore, pa da vidimo-ako niko nema bad pixele, onda je nevazno da li je garancija na 3 ili 7 piksela.

Koliko znam, Samsung daje za 3 piksela, a Philips ima Zero tolerance...a za lg bi trebalo da se ekran izdeli na 9 kvadranata, pa ukoliko u jednom od tih kvadranata ima 2 (3) bp, monitor se menja. tacno?

Ja na mom VG712b nemam ni jedan u ova dva-tri meseca, nisam imao ni na LG1720b ali sam ima na samsungu valjda 151 ili tako nekako...

P.S. Takođe u jednoj firmi u garantnom listu piše da se monitor smatra neispravnim ako 10% (???) ekrana bude "mrtvo"?
Po pozitivno pravnim propisima nashe zemlje,ako i jedan jedini deo ekrana,tj.bilo kog dela uredjaja,ne radi,imash pravo na reklamaciju.Ovo vazi,ukoliko ne postoji naznaka proizvodjacha da ne garantuju za ovu pojavu ili da je ova pojava normalana do odredjenog stepena.Bilo shta drugo da napishe veleprodaja ili maloprodaja pada u vodu.Ukoliko u uputstvu proizvodjacha ne stoji naznaka o izgubljenim pikselima onda,ako prodavac ne postupi po reklamaciji,podnosish prijavu Trzistnoj inspekciji.Oni ce postupiti u skladu sa clanom 37 Zakona o uslovima za obavljanje prometa robe,uslugama u prometu robe i inspekcijskoj nadleznosti.

petkods je napisao(la):
Koja je realna sansa da se na VS monitoru koji je Max pomenuo uopste pojave mrtvi pikseli?
Kao i na svakom drugom... bio on ViewSonic, SONY, Neovo, Samsung ili pak Xelo... tj. bilo koji monitor.
Dakle, uvek moze da se pojavi... a druga je prica kakva je politika kompanije prema bad pixel-ima.

Inace, meni se pojavio jedan BP nakon godinu dana na mom SONY-ju HX73, basnoslovno placenom... tacnije, sub-pixel, ma ni ne primecujem ga... ali, kao sto vidis, nema nedodirljivih ;)

Upravo to, znaci da ukoliko bas budem maler, monitor ce imati jedan bad pixel. Varijanta sa jednim neprimetnim sub-pixelom/bez bp je ipak najverovatnija.

Kako stoje Philips monitori, da li to ima negde da se kupi u gradu?

Ako se vec toliko bojite, kopajte philips, skuplje modele i uzivajte u zero bp garanciji...

danijel00 je napisao(la):
Ako se vec toliko bojite, kopajte philips, skuplje modele i uzivajte u zero bp garanciji...
Garancija se zove Zero Bright Dot™, mala dobronamerna ispravka, kad se engleski i onako parla po forumu sve u 16 :eyebrows:

Ali sa sve TM u nazivu :) Hvala na infou, BaneR :wave:

Nazad
Vrh Dno