Šta je novo?

Laptop Preporuka za 14" laptop

Koji laptop kupiti?

kimura

Cenjen
Učlanjen(a)
01.09.2014
Poena
170
Potrebna mi je preporuka za 14" laptop.

Neophodno je minimum 16gb ram, pozeljno ddr 5

Procesor minimum I5.

Za oko su mi zapala dva iz HP Probook serije

Laptop mi je potreban za otvaranje 2D CAD projekata i izradu softvera/popravku na masinama koje koriste plc/industrijske racunare.

Mora da bude maksimum 14.5" da bi mi stao u ranac sa alatom.

Bitna mi je i trajnost baterije, da mogu da izguram 3-4h na bateriji.

Potrebna mi je preporuka za 14" laptop.

Neophodno je minimum 16gb ram, pozeljno ddr 5

Procesor minimum I5.

Za oko su mi zapala dva iz HP Probook serije

Laptop mi je potreban za otvaranje 2D CAD projekata i izradu softvera/popravku na masinama koje koriste plc/industrijske racunare.

Mora da bude maksimum 14.5" da bi mi stao u ranac sa alatom.

Bitna mi je i trajnost baterije, da mogu da izguram 3-4h na bateriji.
Буџет ?

Ne moze da mi stane u alat.
Данас су ти 16 и 14 фактички исти.
Не вреди ти да гањаш 14 инча, све се данас прави компактно.
Провери имаш на notebookcheck спољне димензије лаптопова па упореди која је величина.

Реално не добијаш ништа са 14 инча.
Можеш да узмеш Elitebook aли не би препоручио батерију код таквих лаптопова.
То што си излистао су старе залихе.
Један лаптоп нема full hd екран, а то је недопустиво већ две године и за јефтиније моделе.

Probao sam da ubacim svoj Legion 5 Pro u ranac i nema sanse da stane.
Mora 14". Bas je losa ponuda ovih malih laptopova, svaki je osakacen za nesto.

Za te pare možda bolje (ali bez OS), a pritom i 2.8K OLED na 120Hz i jačom baterijom (84 Wh)
(ako ne promene cenu, trenutno 122k)

Ne mogu da kupim od online shop-ova, kupujem za firmu, tako da moram da dobijem racun.

Ovo je top, nema sta, samo da uspem da ga nadjem u nekoj od radnji.

Sto se izdvajanja novca tice, malo mi je problem da dam previse novca za nesto sto vucem po fabrikama/gradilistima...

@kimura taj deo razumem skroz, ali ako ti nesto pravi pare (ili doprinosi istom) onda ne treba stedeti na tome (bar neki moj rezon). Najgore mi kad vidim da ljudi na cef bace gomilu para a onda rade sa alatom na povuci potegni. Naravno ti najbolje znas sta ti je ciniti.

Inace ovaj sa linka sto si postavio mi deluje skroz ok, nisam imao dodira niti video prikaz nekoga ali po specifikacijama bi rekao da je skroz ok (pa i cena za taj hardver).

Ma slazem se sa tim da ne treba stedeti na alatu, ali opet, treba pronaci neki optimum.

Zaista mi je previse da dam 2500€ za Dell XPS ili neki Thinkpad P14s...

Ne mogu da kupim od online shop-ova, kupujem za firmu, tako da moram da dobijem racun.

Ovo je top, nema sta, samo da uspem da ga nadjem u nekoj od radnji.

Sto se izdvajanja novca tice, malo mi je problem da dam previse novca za nesto sto vucem po fabrikama/gradilistima...
Немој олед није он за сурфовање Word и статични текст.
Купи неки јефтини половни Thinkpad.
Ако ти треба модернији модел и ако ти не смета лошији екран постоје хладни и квалитетно грађени лаптопови за мале паре (а није Thinkpad)
Само ми реци димензије торбе ?

Iskreno se slažem sa pitanjem

Uslovljavaš kupovinu od 1000€ zbog ranca od 50tak eura - čudan rezon

Ranac je Knipex X18 modular, a u njemu imam alata za oko 6-7K€, tako da je definitivno laptop podredjen njemu.

Ne postoji komotniji i kvalitetniji nacin da ponesem sve sto mi je potrebno.

Narucio sam zenbook 14 oled, Ryzen 7, 16GB rama, 512GB ssd, pa cemo da vidimo kako ce da se pokaze.

Oled није за статичне ствари него више за мултимедију. Зар ти не користиш апликације за посао на том лаптопу ?
Имаш опасност од burn in ефекта од истих апликација које су константно на екрану

Nazad
Vrh Dno