Šta je novo?

preporuka...TFT

ceta

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2005
Poena
630
Naime, rešio sam da zamenim moj CRT monitor i hteo bih neki TFT monitor do 300 evra (plus minus 20evra) Privukao me je Fujitsu Siemens B17-2. Ako neko ima iskustva sa ovim ili neku preporuku za drugi model neka mi pomogne. Pozdrav! :crash:

samsung 713n, lg 1730b

Poslednja izmena:
takodje preporuka za 713n i 1730b. a ako nisi osetljiv na koriscenu robu na forumu jedan korisnik prodaje sony. ako ima garanciju i ako je u odlicnom stanju mozda vredi i razmisliti o njemu. pogodnost je i to sto ces odmah videti da li ima neki mrtav pixel ili ne.

velkod je napisao(la):
takodje preporuka za 713n i 1730b. a ako nisi osetljiv na koriscenu robu na forumu jedan korisnik prodaje sony. ako ima garanciju i ako je u odlicnom stanju mozda vredi i razmisliti o njemu. pogodnost je i to sto ces odmah videti da li ima neki mrtav pixel ili ne.

Skoro u svakoj radnji moze da se pogleda monitor. Skoro sam uzeo Samsung 713n u Pulse Energy radnji (po preporuci Erc commerce-a koji je zvanicni uvoznik Samsunga kod nas) gde imaju show room sa oko 20-ak modela. Takodje, uz malo ljubaznosti moze i da se dobije garancija na 10-ak dana da ukoliko se pojave bad pixeli na monitoru, isti vratis.

p.s.
Bad pixela nema kod mene, kuc-kuc ;)

Meni je moj 913N stajao u Hellas-u 10 dana pre nego sto sam ja kupio i sada se pojavio jedan bad pixel, ali neprimetan.

POZ :wave:

Gidra85 je napisao(la):
Meni je moj 913N stajao u Hellas-u 10 dana pre nego sto sam ja kupio i sada se pojavio jedan bad pixel, ali neprimetan.

POZ :wave:
Kako si ga onda primetio ako je neprimetan :d :-devil-: ?
On je oko 370E pa da ga ne preporucujemo coveku.

Zar je vec pao na toliko ***?

pre mesec dana sam ga platio skoro 500 € :\

@ceta

Ceta odakle si? Ako si iz Ns-a ili mozda zivis u blizini otvorio se "Samsung Shop" cene svih proizvoda su neverovatno jeftinije od cena drugih firmi imas tamo sve vrste Sams monitora pa izvoli

SumAnuT je napisao(la):
Zar je vec pao na toliko ***?

pre mesec dana sam ga platio skoro 500 € :\

375e je bez poreza, sa porezom otprilike 450e...

Ja sam iz Kikinde gde je vrlo slaba ponuda, takoreći ne mogu ni da vidim šta kupujem. Sve se svodi na ono "poruči pa ću da ti donesem" sistem. Sigurno bi otišao do N Sada ali sam vezan za dilera koji će mi zameniti stari monitor za novi. Zato sam prinudjen da se oslonim na vaša iskustva i preporuke. :wave:

Preporucujem iz iskustva lg 1730b :)
Pozdrav

Poslednja izmena:
Znam da si napisao do 300 evra, ali novi Samsung 913V (369 evra) skoro da nema konkurenciju. Odlican kontrast, 12ms odziv,... bez mane.

Da ne spominjem da je ovo 19" a ti si verovatno mislio da kupis 17"!!!

LG 1730B je dobar,i ja ga imam,ali ako mozes naci 1730P on je jos bolji.

Vodi racuna, kazu ljudi (prodavci) da je kod jeftinijih modela velika verovatnoca da zapadnes mrtve piksele. U svakom slucaju nemoj da uzimas tft dok ga ne pogledas. Nemoj posle da krivis druge...Kod Samsunga je V serija najlosija npr.

Poslednja izmena:
Menjam Samsung TFT 17icu bez bad pixela za Samsung 720t (ili sličan monitor iz klase) sa bad pixelima... glava za glavu...

Poslednja izmena:
Ahaha Bane ;)

Lepa stvarčica onaj 913 v ali treba se isprsiti još za 60 evrića. Ali s obzirom da se monitor ne kupuje tako često, mislim da vred tolika doplata za 19" model. :wave:

ceta je napisao(la):
Lepa stvarčica onaj 913 v ali treba se isprsiti još za 60 evrića. Ali s obzirom da se monitor ne kupuje tako često, mislim da vred tolika doplata za 19" model. :wave:

Bices jos sigurniji kada ga konacno stavis ispred sebe :)

Meni se jedino kod 19" modela nesvidja to sto imaju istu (malu) rezoluciju kao i 17ice.

Koji model mozete da preporucite ali da ima rezuluciju od 1600*1200+. Meni se jako svidja Dellov 24" 2405FPW, ali ipak mislim da necu uspeti da skupim 1000e za koliko sam nasao taj monitor kod nas.

Sta mislite o monitoru LG 1720B.imam ga novog po ceni od 200€,da li cena i kvalitet ok!

Nisam siguran trenutma za cene ali sam u ERC skoro video da je mnogo pala cena 17" monitorima koji u sebi imaju ugradjene TV tunere i mogu da se kace na zid sto bi ti mozda bilo zanimljivo a otprilike se cena uklapa. Proveri na njihovom sajtu ali rade odlicno.

ladjo78 je napisao(la):
Nisam siguran trenutma za cene ali sam u ERC skoro video da je mnogo pala cena 17" monitorima koji u sebi imaju ugradjene TV tunere i mogu da se kace na zid sto bi ti mozda bilo zanimljivo a otprilike se cena uklapa. Proveri na njihovom sajtu ali rade odlicno.
Daj mi njihov web site (ERC) da vidim da li imaju cene lg monitora.

@ceta again...

e samo da ti kazem uzeo sam Sams 713n u tom Sams Shopu po ceni od 300e i toplo bi ti ga preporucio :D:D:D

Samsung 710N - cena varira izmedju 290 i 310 evra. Imam taj monitor i nemam povoda da se pozalim... Mnogo dobar monitor, za razliku od nekih LG modela... Jedan LG model koji su ljudi hvalili ovde na forumu, je moj brat video uzivo, i kaze da je nula u odnosu na ovaj 710N. Tako da ti ja preporucujem da kupis neki Samsungov (710N ili 713N) :)

Ipak sam se odlučio za Samsung 913v. Cena mu je 365 evra. S obzirom da mi stari monitor računa oko 100 evra, doplata je oko 265 evra, Sutra stiže monitor. Javiću se sa utiscima. Hvala svima :banana:

Gledajuci monitore i karakteristike i ja sam resio da zamenim moj CRT za TFT ali posto imam 19" ne bih uzimao manji pa mi javi kako se pokazao taj monitor posto sam se i ja zagrejao za njega .

Pfff ti prvo rekao do 300 e a sad uzimas od 365 :) hehe.
Ova tema je prezvakana vec nekoliko puta,ali opet svi otvaraju nove topice o TFT monitorima.Najbolje da si pogledao pa video sta ti odgovara.
713N 710N 913N 913V su sve odlicni monitori,vidi koliko para imas pa uzimaj.

Nazad
Vrh Dno