Šta je novo?

Preporuka // Rezach,DVD itd...

CoR

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2003
Poena
620
Pozdrav

Trazio sam malo po forumu i naishao na gomilu razlicitih misljenja,tako da ni sam vishe ne znam shta sam procitao i kome da verujem... :|

Hocu da kupim rezac i dvd (odvojeno naravno) , dajte neku preporuku ...
Nije mi toliko vazna brzina , koliko kvalitet drajva a i zapisa.Znam da se dosta razglabalo o temi Teac vs LG vs LiteOn - imam stari Teac CD 32x i zadovoljan sam, tako da sam najvishe vezan za Teac , pa onda za LG , LiteOn bih uzeo bash ako je MNOOOGO bolji (u karakteristikama koje sam naveo). Sto se tice DVDa , razmishljam da uzmem neki Pioneer ... Posavetujte me malo... Novac nije neki problem - dakle rezach ne mora da kosta 40 evra , moze 60 ili koliko vec treba - isto vazi i za DVD

Nov sam ... Pomozite!!! :confused: :confused:

PLEXTOR! - the king of quality - 80-ak jura.
p.s. I ja imam TEAC i "vezan sam za njega", ali sam se za Plex-a jos vise vezao! :mig:
p.p.s. Ali kao sto rece BokiPK u jednom postu o WD:"Biti fan necega obicno nema veze sa prakticnoscu. "

Auh, bre, pa ti se bas vezujes za propale firme :banana:

Ne postoji gori izbor trenutno od Teac-a za CDRW i Pionira za DVD.

Sa Teac-om je problem sto mu je katastrofalno opala kontrola kvaliteta i sada moras da nabadas dobar primerak, umesto da strepis da ne nabodes los :D

Sa Pionirom je prica malko drugacija. Oni imaju sjajnu kontrolu kvaliteta. Ali one kvalitetne primerke optickih uredjaja ne salju na nase trziste :mrgreen: vec na pokvareni i razmazeni Zapad a kod nas najcesce salju primerke B i C klase. Moze i ovde da se desi da te nabode dobar primerak ali to nema veze sa onim Pionirima do pre par godina.

Moja preporuka:
CDRW: Liteon (ali ne u Sony izvedbi vec pravi Liteon) ili LG. S'tim sto bih ja pre uzeo ov drugo
DVD: Liteon ili neka Toshibica. Liteon je the ultimate u svakom smislu sem u - tisini :( a Toshiba ne zaostaje po performansama ni ceo korak. Tako da sam mozes da odlucis.

Naravno sve ovo govorim u odnosu na to kakvo je stanje kod nas, a mi smo uvek 3 koraka za svetom :S

Zaboravih na to da ako mozes da nadjes Plextora - uzmi ga, ali ne po bilo kojoj ceni. Razlike uopste nisu tolike kakve su bile nekada a cene umeju da budu i gore

OK . Potrudicu se da nadjem Plextora ,ako ne uspem,uzimam LG. A shto se tice tog LiteOna i buke - da li je to nepodnosljivo , tj . valjda se ne chuje k'o moj zamrzivac... Koji drugi DVD mu je najblizi po karakteristikama i ceni ? Sve u svemu , hvala puno... :eek:

Branah je napisao(la):
OK . Potrudicu se da nadjem Plextora ,ako ne uspem,uzimam LG. A shto se tice tog LiteOna i buke - da li je to nepodnosljivo , tj . valjda se ne chuje k'o moj zamrzivac... Koji drugi DVD mu je najblizi po karakteristikama i ceni ? Sve u svemu , hvala puno... :eek:

Pa buka nije bas nepodnosljiva, ali kako za koga. Da se cuje - cuje se. E sad ja sve sto moze da postoji na cd-u a da mi treba kopiram na hard, filmove gledam sa harda, kad se igram pravim image na hardu da ne ubacujem non-stop cd-ove u drajv itd. pa meni ne smeta. Za druge ne garantujem.

Kao sto rekoh, alternativa su Toshiba na 1. mestu ili ako mozes da nadjes neki provereno dobar Pionir, zasta mozes da kontaktiras Gedzu sa foruma, on valja izuzetne opticke uredjaje

Koji vam je sa tim Plextorima ? Pa oni IDE ne znaju da naprave, isto kao i Teac...

Hvala za preporuke . Znaci definitivno ne trebam da uzimam Teaca ... OK , you'll hear from me chim budem uzeo mashinche , da vam kazem kakvi su utisci...

Pozdrav

A shta ako bih uzeo LG DVD? Da li bih mnogo pogreshio?
:?: i u kojoj firmi imaju Toshibu???

Koliko puta ljudi ovde zloupotrebljavaju tudja imena?
Prijavio sam se na forum pre par dana, pa mi nestalo ime (Milosdj)
A sada vidim da je neko postavio gomilu pitanja o CD rezacima u MOJE ime.
Akcentovani shit!

Ali lik je zadrzao moj password? Cak se pojavila i slicica koji sam trenutno stavio....

Mislim...

Gvozden je napisao(la):
PLEXTOR! - the king of quality - 80-ak jura.

Pa mora da bude king kad ga toliko platis :) A posle vidis da LG i Liteon rade isto za upola manje para.

Dakle topik sam postavio ja , ne znam shta se desilo ovde ,kako to da tvoje ime pishe svuda? I kako to da sam morao da se ponovo registrujem?

WTF???

I najgore , zadnjih nedelju dana nisam mogao da pristupim sajtu uopste (i to bash kad mi najvishe treba jer uzimam novu mashinu za neki dan...),prso sam skroz...

STRANGE ,EXTREMELY STRANGE :cuss: :!: :-x

Milosdj je napisao(la):
Koliko puta ljudi ovde zloupotrebljavaju tudja imena?
Prijavio sam se na forum pre par dana, pa mi nestalo ime (Milosdj)
A sada vidim da je neko postavio gomilu pitanja o CD rezacima u MOJE ime.

Kako se prijavljujes na forum ? Mozes svaki put da kucas username i password ili da namestis da ide automatski. Mozda se tu nesto zbrljalo pa je covek uleteo pod tvojim imenom. Tesko da je neko hteo nesto da zloupotrebi.

Zamisli kako bi bilo lepo da te ulogovao kao Pecu O:)

pop je napisao(la):
...

Kako se prijavljujes na forum ? Mozes svaki put da kucas username i password ili da namestis da ide automatski. Mozda se tu nesto zbrljalo pa je covek uleteo pod tvojim imenom. Tesko da je neko hteo nesto da zloupotrebi.

Zamisli kako bi bilo lepo da te ulogovao kao Pecu O:)

Desavalo se i to, ali nije mogao da koristi ni jednu funkciju koja je Peci dostupna, ali je mogao sve da razgleda zato.

Ljudi, Plextori su rezaci sa neverovatnim brojem otkaza i reklamacija, a cena im je kraljevska. Imaju i dosta problema sa fw-ima i kompatibilnoscu sa medijumima, provereno. Imam visegodisnje uglavnom NEGATIVNO iskustvo sa njima. Rade dok rade,a onda crknu bas kad ne treba. Ili neki bezvezni kvarovi. Na stranu to sto se ugradjuju u mnoge profesioonalne masine, pa kad otkazu-muke i problemi sa zamenom. Juce je jedan menjan u izvesnoj "Noritzu" mashini, koja inace radi u foto-radnji.

Za CDRW: Gledaj da uzmes novi LiteOn 52x u BOX pakovanju.
DvD: Toshiba SD-M1712. Moze se naci kod firmi koje saradjuju sa Tehnikomom/Sintehom(moguce i jos neki). Pa je otkljucaj sa fw-om koji nadjes na sajtu: http://forum.rpc1.org/portal.php

Vrh Dno