Šta je novo?

Hardver Preporuka,office pc do ~ 54k

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Nikola211

Poznat
Učlanjen(a)
18.02.2021
Poena
31
Pozdrav ljudi!

Potrebna mi je preporuka ili pomoc oko izbora racunara koji ce biti koriscen u firmi ,bitno je da ima legalan win 10 (da li ima nacina da bude ok pred inspekcijom a da se uzme konfiguracija bez os-a ili je ipak potrebna ta faktura ili racun o kupovini sistema uz racunar?) . Na racunaru se nece koristiti nista zahtevno , neki softveri za porucivanje robe (nista zahtevno) , pregled kamera i prosecno koriscenje pretrazivaca( youtube, novine..) . Budzet je nekih 53k , jer sam za taj novac video na oko solidan pc (da je koliko toliko ok i za duze vreme ) u gigatronu sa sistemom sledece konfiguracije:
  • Tip procesora:AMD Ryzen 3
  • RAM memorija:8GB DDR4 3200 MHz
  • HDD / SSD:240GB SSD
  • Tip grafičke karte:Integrisana AMD Radeon Vega 8
1614890340234.png

Da li predlazete nesto drugo za taj novac? Da li je ovo ok?Da li je bitno da ryzen 3 bude sa 3000+ mhz rama ili moze i 2666?
Poslednji put kada sam uzimao bio je neki pc od oko 25-30k ,ali je to je bas bacanje para jer ni za ovo koriscenje ne vrsi posao, ipak bih nesto malo stabilnije i bolje.

Unapred zahvalan na odgovorima,
Nikola.

Sa ovom masinom kupis legalan Win , ali ne i Office .

Ako ne radis sa nekim komplikovanim office dokumentima i ne koristis
neki softver za porucivanje robe pisan samo za Windows
onda definitivno instaliraj Linux i Libre Office.
iSpy za video nadzor postoji i u verziji za Linux.

AMD R5 3400G ili Intel i5 9400 = oko 19.000
ploca = oko 6.000
2x4GB memorije = oko 4.000
SSD 240GB = oko 4.000
kuciste = oko 2.500

Windows 10 Home 64bit Retail ( FPP - trajna prenosiva licenca ) = oko 17.000

Ja bih išao na neki povni brend HP ili Dell + legalna licena za win 10 i office sa fiskalnim. Za Kancelariju mu ne treba ništa bolje. Dodaj samo SSD.

Nazad
Vrh Dno