Šta je novo?

preporuka newsgroup provajdera

Skot

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
649
Videh da je GigaNews podigao retenziju na 100 dana i da krece ka 200 dana retenziji. U medjuvremenu newshosting.com na kom sam od pocetka nista ne radi i ostao je na svojih 45/70 dana. Nije da sam nezadovoljan newshostingom ali poceo sam da se pitam jel ima nesto bolje za te pare da se nadje i interesuju me iskustva ostalih benchmarkovaca. Dakle pitanje je - ostati na newshostingu ili traziti nekoga povoljnijeg sa boljim feature set-om?

Ja koristim Giganews+NewsLeecher paket i extremno sam zadovoljan.Uplatio sam ovog meseca i već sam skinuo preko 100 giga podataka(wireless 768kb/s paket).Inače giganews već ima 200 dana retencije.

News Hosting + newzbin

Trenutno sam na: newshosting, webnews i usenetu a imam ih jos par pride u slucaju da zatreba... Naravno, ne kostaju me nista pa mi i ne smeta retencija od 45/70 dana :)

Trenutno sam na: newshosting, webnews i usenetu a imam ih jos par pride u slucaju da zatreba... Naravno, ne kostaju me nista pa mi i ne smeta retencija od 45/70 dana :)

Pazi kad apsolutno ne razumem. Mene licno intersuje koji je dobar newsgroup access provider i kako se koji pokazao i koliko je pouzdan. Ne mogu da odredim relevantnost informacija da ti imas sve njih i to besplatno. Kad bi mogao da napises mali review o njima e to bi vec nesto i bilo (osim o newshosting-u s obzirom da to vec koristim + newzbin).

Ja ne znam kako ti koristiš servise koji se plaćaju za džabe. :wall:
A i ne vidim svrhu korištenja 5-6 različlitih servisa za istu namenu, a tek o rezervi neću ni da počinjem (samo me podseća na lopovluk) :smackbum:

Nisam ni rekao da se news serveri ne placaju, rekao sam samo da ih ja ne placam i nikada necu dati ni dinara za download sve dok moze za free.
Razliciti servisi imaju smisla iz vise razloga a glavni su retencija i brzina. Giganews mi je veoma primamljiv ali nikako da nadjem malo slobodnog vremena kako bih ga pridodao svom arsenalu :)

Ok je to sve Makita - nego mozemo li malo da se drzimo teme?

Ja osim giganewsa nisam probao ništa drugo, u usenet vodama sam tek neke 3 nedelje (ali sam zato skinuo već preko 100 giga :d ).Kao što sam rekao, uslugom giganewsa sam zadovoljan maksimalno i spreman sam da ih preporučim bez razmišljanja (mislim na platinum paket).

ja koristim newshosting i super sam zadovoljan sa njima. koristio sam kratko i giganewz, dok sam imao kablovski net od 20 Mbit/sec. U to vreme, newshosting nije imao evropske servere, sa americkih nisam imao stabilan protok i mogao sam da povucem oko 800 do 1400 KB/sec. Sa evropskih giganewz servera sam mogao da povucem preko 2 Mbajta u sekundi, sa konstantnim protokom, dvd od skoro 5 GB stigne dok kazes piksla.

sad i newshosting ima evropske servere. iako kazu da je retention 45 dana, ja sa jeftinijom pretplatom od 15 eura skidam bez problema i postove starije od 80 dana. Pratim sta izlazi novo od filmova, skinem ih odmah, i zaista mi ne treba vise od tih skoro 3 meseca. Giganewz je 10$ skuplji, 200 dana retention, brzi (ako imas ultrabrzu vezu) i ako ti znaci 5 minuta gore dole po filmu - mozda se i isplati. Ja sam proslog meseca napunio disk od 500 GB sa HD-DVD i BlueRay filmovima, da se nadje za crne dane, jer sam se preselio i vratio na bedni ADSL od 4 Mbit/sec... smrk :-(
I sa jednim i drugim retko kad imam potrebu da koristim PAR fajlove, uglavnom sve je ok.

U svakom slucaju, placam 15$ meseceno newshosting i ne zalim, vredi svaku paru... cak sam kupio i newsleecher - prvi legalni software posle Pirates! za C64 he he he. Iako sve sto skidam sa news-a moze da se nadje i na drugi nacin, brzina i komfor zaista ne mogu da se uporede sa bilo cim drugim besplatnim.

@DariusIII

Prihvatam tvoju preporuku sa zadovoljstvom i nakon sto zavrsim sa downloadom Company of Heroes , QW Enemy Teritory , Bravo hits 01-58 (12Gb) i jos par stvari, odmah cu krenuti u "nabavku" jednog giganews naloga.

Da izvucem temu iz naftalina, kad se vec pominju news provajderi za binaries grupe.
Da li je neko probao Eweka ??
Koliko vidim po
Kod:
http://www.top1000.org/
oni su tik ispod NewsHosting-a.

1 usenetserver.com 33.043
2 giganews.com 27.063
3 news-service.com 17.355
4 newshosting.com 15.908
5 eweka.nl 14.884

6 tweaknews.nl 14.093
7 astraweb.com 12.943
8 proxad.net 11.965
9 glorb.com 11.941
10 xsnews.nl 10.687

Pitanje je cisto informativnog karaktera, jer sam sasvim zadovoljan NH-om.

Poslednja izmena:
Ja koristim newshosting i iako je zvanicno onaj retention koji si pomenuo, u praksi je mnogo visi. Skidao sam i stvari stare preko 100 dana i savrseno je radilo. Naravno, ne moze da bude pravilo. Po meni bi jedini logican sledeci korak mogao da ti bude giganews, a ostalo je manje-vise isto...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno