ja koristim newshosting i super sam zadovoljan sa njima. koristio sam kratko i giganewz, dok sam imao kablovski net od 20 Mbit/sec. U to vreme, newshosting nije imao evropske servere, sa americkih nisam imao stabilan protok i mogao sam da povucem oko 800 do 1400 KB/sec. Sa evropskih giganewz servera sam mogao da povucem preko 2 Mbajta u sekundi, sa konstantnim protokom, dvd od skoro 5 GB stigne dok kazes piksla.
sad i newshosting ima evropske servere. iako kazu da je retention 45 dana, ja sa jeftinijom pretplatom od 15 eura skidam bez problema i postove starije od 80 dana. Pratim sta izlazi novo od filmova, skinem ih odmah, i zaista mi ne treba vise od tih skoro 3 meseca. Giganewz je 10$ skuplji, 200 dana retention, brzi (ako imas ultrabrzu vezu) i ako ti znaci 5 minuta gore dole po filmu - mozda se i isplati. Ja sam proslog meseca napunio disk od 500 GB sa HD-DVD i BlueRay filmovima, da se nadje za crne dane, jer sam se preselio i vratio na bedni ADSL od 4 Mbit/sec... smrk :-(
I sa jednim i drugim retko kad imam potrebu da koristim PAR fajlove, uglavnom sve je ok.
U svakom slucaju, placam 15$ meseceno newshosting i ne zalim, vredi svaku paru... cak sam kupio i newsleecher - prvi legalni software posle Pirates! za C64 he he he. Iako sve sto skidam sa news-a moze da se nadje i na drugi nacin, brzina i komfor zaista ne mogu da se uporede sa bilo cim drugim besplatnim.