Šta je novo?

Preporuka monitora 19"

cRASH

Čuven
Učlanjen(a)
22.04.2002
Poena
604
Skupio sam neku kintu i evo sad planiram da uzmem
nov monitor. I odlucio se za 19" al posto u zivotu nikad nisam
radio na 19" malo mi je frka oko kupovine pa sad mi treba neki help iz prve ruke i utisci. U principu radim u Softimage-u, maxu, ps i tako programima vezanim oko grafike,animacije sto znaci da monitor mora da podrzava rezoluciju u 1600x1200.
Sad neke preporuke, video sam par modela Samsung 957DF, 955DF, 957P e koji bi meni odgovarao, kakvi su NEC 19" i koja im je cena.

Illyama :)

Tribute to Student :)

Cuo sam da moze da se povremeno nabave HP monitori i svi koji su ih videli kazua su strasni...

cRASH je napisao(la):
Skupio sam neku kintu i evo sad planiram da uzmem
nov monitor. I odlucio se za 19" al posto u zivotu nikad nisam
radio na 19" malo mi je frka oko kupovine pa sad mi treba neki help iz prve ruke i utisci. U principu radim u Softimage-u, maxu, ps i tako programima vezanim oko grafike,animacije sto znaci da monitor mora da podrzava rezoluciju u 1600x1200.
Sad neke preporuke, video sam par modela Samsung 957DF, 955DF, 957P e koji bi meni odgovarao, kakvi su NEC 19" i koja im je cena.

Mislis da podrzava 1600x1200, chisto da se zna da na 1280x1024 ima veci refrash rate. Ne bi valjda na devetnestici koristio 1600x1200??

Samsung 959NF ili ako ne volis ravnu cev 957P. I jedan i drugi su dobri, odnosno, najbolji za cenu kostanja. :)

Moj glas ide za 957p, 959NF treba videti pre kupovine a ako se kupuje na slepo moze biti macka u dzaku.

niko nista nerece za DF modele ?? jer me oni specificno zanimaju ??
A sto da ne bi koristio 1600x1200 ? zbog Rrate-a ?

Zato sto je sve jos uvek suvise sitno - barem meni.

Sto se peporuke tice, takodje Samsung 957p ili Iiyama 1451.

Silverglider, godine :D
Moj glas za 959NF....i 1152 za normalan rad, a specificnim situacijama povecati rezlouciju....
eg. kada radim nesto u premieru, pa mi treba da vidim sto veci broj frjmova na timelinu.....

959NF je odlican monitor. Ljudi takodje hvale LG Flatron monitore, pogledaj i njih takodje.

PJ je napisao(la):
Silverglider, godine :D
Moj glas za 959NF....i 1152 za normalan rad, a specificnim situacijama povecati rezlouciju....
eg. kada radim nesto u premieru, pa mi treba da vidim sto veci broj frjmova na timelinu.....
[/QUOTE

Uf, a ja na 17" furam 1280x1024. Znam da je malo previše ali mi slika sa nižim rezolucijama izgleda k'o na Commodore 64 :D

Vrh Dno