Šta je novo?

Preporuka Inverter klima 12000BTU.

rogi23

Slavan
Učlanjen(a)
08.01.2006
Poena
320
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Potrebna mi je klima 12000BTU prvenstveno za hlađenje, ali možda ću je koristiti u prelaznim periodima za dogrevanje.

Do 65k dinara. Ljudi mi preporučuju Teslu, ali nekako imam odbojnost prema tim brendovima Tesla, Vox, Vivax, Beko itd.

Razmišljam o HiSense ili nekoj Midea klimi.

Ima li neko iskustva sa ova dva brenda ili neki drugi predlog?

Hvala unapred.

PS. Soba je na jugu, ceo dan sunce bije u nju, i spojena je sa kuhinjom. Kada se nešto sprema u kuhinji leti ode temperatura i do 27-28 stepeni.
PVC stolarija stavljena , a toku je postavljanje i kamene vune na tavanu od 10cm , izolacija zidova 10 cm stiropora.

Midea Breezeless se uklapa u budzet i odlicna je klima za hladjenje.

Pogledaj i hisense energy pro x i gree amber pro… mada za hladjenje je mozda najbolja breezeless ali obican model (breezeless e je slabiji, a obican breezeless jaci i efikasniji)

@tablet_fan
@Abcabc

Generalno ova dva brenda su ok?

Hisense i Midea?

Ja imam on/off Sasmung star 15-16 godna koji super radi, ali ne moze bas sve da ohladi zbog rasporeda prostorija.
Nisam u toku sa kvalitetom i pouzdanošću sadasnjih klima.

Brend je nebitan, sve ti je do modela.
I jaci i skuplji brendovi imaju fals modele.
I hisense energy i breezeless su dobri ali bih dao prednost midei ovde jer ti samo treba za hladjenje.

Imam Hisense energy pro x i prezadovoljan sam kako radi, stan 69 kvadrata sa zatvorenom terasom, stan je tako okrenut da je veći deo dana pod suncem i ova klima to sve ohladi, držim ventilator na auto modu i dok ne postigne temperaturu moram priznati da se čuje jer baš jako duva a posle nekih pola sata postepeno uspori i dok održava temperaturu uopšte je nečujem

Hajde da ovde pitam, da ne otvaram novu temu:
da li je Daikin i dalje neki visoki kvalitet u odnosu na ove gore pomenute?
I da li bi cena od ~70k za FTXC35/RXC35D bila dobra kupovina u odnosu na ove?
Imam starijeg Daikin invertera i do sad je sve super s njim.

Kvalitet jeste, ali opšte performanse zavise od konkurencije sa kojom se poredi.

Da ne otvaram novu temu, tražim inverter 12-icu pre svega za grejanje. Da li je Daikin FTXC35D/RX35D dobar izbor? Tj. da li postoje jeftinije alternative koje su jednako pouzdane i tihe? Stavio bih je u kuhinju 12m², a treba da greje i susednu sobu 16m² gde imam TA peć koju bih zasad ostavio "za svaki slučaj". Sa druge strane kuhinje je veliko predsoblje i kupaitilo, zajedno možda 12 m² i taj deo nema nikakvu izolaciju, ali kad to sredim hteo bih i to da grejem klimom.

Nazad
Vrh Dno