Šta je novo?

Preporuka igara

defcoon221

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2012
Poena
200
U dobroj nameri , hteo bi da ovo bude tema preporuke igara i isto tako da neko moze da pita koja igrica je priblizno onoj kojiu igra,jer koliko vidim nigde nije postavljena ovakva tema a bilo bi dobro imati je..

Da ja pocnem prvi,

Da li neko moze da mi preporuci igru koja je ista ko Rise of Nations, Civilizaciju sam igrao i ne svidja mi se sto se ceka svako na svoj red..

Poslednja izmena:
Mislim da je Empire Earth na slican fazon, davno sam je igrao...

Ako voliš Real-time strategy ja preporučujem COH 2. Može da se igra timski. Solidno je sređena.

Hvala na predlozima ali ocigledno se nismo razumeli ja trazim igricu koja ima istu sustinu kao ona Rise of Nations tj civilazija koja se razvija od nekog kamenog doba do mdernog...

Poslednja izmena:
Tropico 5 možda. Ne ide baš od kamenog doba, ali ima razvitak. A i nova je.

Neko je bas preporucio Empire Earth - ta igra bas odgovara zeljenom opisu. :)

Ja sam najvise igrao prvi Empire Earth koji jos ima i ekspanzije, mada mi je taj prvi ipak bolji nekako. Postoje i Empire Earth II i Empire Earth III, ali me oni nisu privukli bas nesto - mozda i zbog mojih visokih ocekivanja i sto sam se ja nadao igri slicnijoj originalu. Mada, ko zna, mozda bi me i Eampire Earth III i privukao sad - ko zna koji sam ja imao patch tada, mozda su nekim patchom popravljene te stvarcice koje su mi smerale.

Za Age of Empire III pretpostavljam da znas, mada i on ne pokriva od kamenog doba do modernog, nego samo doba kolonizacije Amerike.

Age of mythology, nije bas kao RON, ali ima slicnih fazona i po meni je dosta bolja.

Mada, moram reci i da je Rise of Nations kombinacija koja se tesko moze naci u nekog drugoj igri. Kad su u pitanju igre iz tog vremena, kao da su ono najbolje sastavili,i napravili Rise of Nations. :)
Posebno mi se dopada onaj koncept sa teritorijama u Rise of Nationsu, uradjeno je na takav nacin da igrac ne zavisi od toga kako je neko nacrtao sitne drzavice koje trebaju da se osvajaju, nego kako gradis gradove, i kako osvajas tudje, tako ti se teritorija siri, pa u zavisnosti od toga, mozes vise resursa da eksploatises, a i dobijas bonuse u zavisnosti od velicine svoje teritorije. U tom smislu, mozda je i najbolja!
Ja sam bas na takav nacin i Empire Earth igrao dok Rise of Nations jos nisam mogao na mom kompu - uzmem vise protivnika, veliku mapu, pa opleti sa kompjuterom. :) A da bih pobedio, trebam da ubijem sve zivo na mapi, pa sam zato u svojoj glavi imao taj koncept sa teritorijom stalno u glavi - sirio sam teritoriju, da mu ne bih protivniku dozvolio da ima gde da razvija nove baze. S tim da je ovo lakse funkcionisalo u dobima pre WWI - posle toga je nezgodnije. Zato je RON zakon. :) Ja sam sad samo jedan detalj opisao - al nije on jedini.

ako ti se igraju upravljačke simulacije, a shvatio sam da ti se igraju, a ne bi da čekaš dok ljudi otpikaju svoje poteze (očigledno igraš u multipleju), moja preporuka je master of orion II. civilizaciju razvijaš od prvog svemirskog leta do kraha ili pobede a poteze igrate istovremeno.

ako je ipak u pitanju sigleplay, a vodio bi neku naciju kroz istorijska bespuća, obavezno probaj neku od total war igara (moja preporuka je prvi medieval total war).

A za preporuku nesto tipa Splinter Cell ili Hitman?
Nisam igrao igrice bar 7-8 godina, pa otud i potraznja za ovakvim naslovima. Bas nisam u toku.

Imas nastavke Splinter Cella i Hitmana koji su izasli u poslednjih 7-8 godina, pa ih odigraj. :d
Pogledaj npr. na wikipediji koje delove nisi odigrao.

tenchu I na playstation-u 1. znam da je *****ski preporučiti naslov stariji od onih koje si naveo, ali ako nisi probao, ne znaš šta je zabava ;)

Jel ima nesto kao Pandemic flash serijal, samo ozbiljnije?

A za preporuku nesto tipa Splinter Cell ili Hitman?
Nisam igrao igrice bar 7-8 godina, pa otud i potraznja za ovakvim naslovima. Bas nisam u toku.
Probaj Thief: Deadly Shadows, malo starija igra ali stealth je baš sličnom fazonu kao SC (osvetljenje i senke).

Sins of solar empire je 4x igra slican civilizaciji samo sto nije potezna ali princip je veoma slican.
meni je bila veoma zabavna i protiv kompa i sa ortacima u lanu.
doduse ume da se oduzi bas na vecim mapama ,kao i civ. :)

Ima li nesto vredno igranja na fazon Devil May Cry-a? Nisam upucen u taj zanr (zapravo generalno sam neupucen :D), ali pokusavao sam da nadjem slicne naslove medjutim gledajuci gejmplej nisam bio odusevljen, nista mi nema tako lozacku atmosferu i tako raznovrstan fight. Znam da gejmplej moze i da zavara dok se ne proba....pa ako neko ima neki predlog.

Takodje, Braid me je odusevio (ko je igrao znace kako je sjajna), pa bi i nesto tog tipa dobro doslo (a da nije Limbo).

Topla preporuka za najnoviji Thief, pravila ga je ista ekipa koja je odgovorna i za Deus Ex Human Revolution.:)

Kellhuse, zar opet... Svega par ljudi odgovornih za remek delo HR su ucestvovali kao saucesnici u pravljanju katastrofe koja nosi naziv Thief.

@ ywanho_bh

Obavezno probaj Deus Ex: Human Revolution i Dishonored. Dve najbolje ( i to ubedljivo ) igre koje sam presao u poslednjih 5-6 godina. Imas i Hitman Absolution ali i on je poprilicno unakazen u odnosu na prethodne delove iz serijala. Od starijih naslova ti preporucujem Thief Deadly Shadows. Takodje bezi sto dalje od ovog novog " Thief(a)"...

Morao sam da guglam, i i dalje ne razumem šta ti znači to "kellhuse"?:)
Thief je odlična igra, kao što sam napisao i u temi na ovom forumu. Nešto drugačiji od starijih igara iz serijala, ali ipak odličan. Ko iole voli šunjalice duguje sebi da ga odigra. Glupost je nazvati ga katastrofom. Dobio je malo pomešane ocene (šta drugo očekivati o IGN-a i ekipe, nije ovaj žanr džaba zamro u mejnstrimu:() ali sami igrači su više nego zadovoljni igrom.

Inače, Eidos Montreal je odgovoran i za DEHR i za Thief.:)
http://en.wikipedia.org/wiki/Eidos_Montreal

Kako se oda očas posla, bar da je pametan pa da preskoči komentarisanje te igre čisto da malo zavara trag. :d

Inače, topla preporuka za Dishonored, a tu je i pomenuti Deus Ex Human Revolution. Neka se krene od toga, pa možemo da nastavimo kasnije.

Ja sam nekoliko puta sebe naterao da probam Dishonored i ne ide. Zelim da je predjem ali ne mogu, smorim posle sat vremena. Dajte neki savet kako da pristupim igri da mi ne bude dosadno :)

Fez je bolja od obe navedene (Braid i Limbo). Ako ti ne smeta 3D grafika i drugacija kamera tu su jos i Brothers: A Tale of Two Sons i Papo & Yo. Od platformi super je i Guacamelee. Koga zanima cista mehanika u platformama bez puno osvrtanja na pricu, Super Meat Boy zaista nema alternativu. Trine serijal je isto jedna od boljih platformi, skoro je dobila apdejt. Pa onda Ubisftovi Rayman Origins, Rayman Legends, Child of Light kao i Valiant Hearts: The Great War. To su sve vise manje platformske igre sa intrigantnom i kvalitetnom pricom, koje imaju taj neki umetnicki fazon.

Igra koju jos nisam probao a koju je SK nahvalio je Abyss Odyssey od kreatora Zeno Clasha. Vise je tabacina nego platforma ali deluje jako interesantno.

Edit: Zaboravio sam Bastion i Transistor...

Poslednja izmena:
Jel ima neka igra da je izasla, zanr open world ? Cekajuci da izadje Gta V smorih se :d Dajte neku preporuku, ako je izasla neka novija igra, a da je dobra :) U napred hvala! :D

Koga zanima cista mehanika u platformama bez puno osvrtanja na pricu, Super Meat Boy zaista nema alternativu
taj sam :) .. Braid i Limbo su mi takodje bili super, ali Fez, Trine i Guacamelee nisam igrao ukupno ni 15 minuta

Ostalo po mom ukusu: Mirror's Edge, VVVVVV, Thomas Was Alone, You Have to Win the Game (freeware), Another World (remake) ...

Hvala svima na idejama i predlozima. Za neke od ovih igara sam vec cuo a neke sam gledao na YT, ima tu zanimljivih igara i definitivno cu nekima da dam sansu.

Vrh Dno