Šta je novo?

Preporuka i objasnjenje ?

bandit

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
319
Hocu da uzmem wireless preko nekog provajdera pa me interesuje sledece , posto od mog prozora do krova treba oko 25 m kabla . Koja bi mi oprema odgovarala za tu daljinu . Posto sam citao da svi hvale Pheenet WL-11PCIR dali postoji mogucnost da nju koristim u kombinaciji sa spoljnom antenom ili bih izgubio dosta signala na toj daljini . Molim vas za vase preporuke sta mi je najbolje da uradim ili jednostavno da mi ljudi postave njihovu opremu. Inace treba mi oprema za podrucje Novog Beograda (blokovi).

kabli od kartice do antene treba da bude sto kraci. 25m je mnogo. prvo sto ces imati velike gubitke a drugo sto ces mnogo da platis kabl (oko 2€ je metar cfd 400).koliko sam se ja raspitao po netu ne preporucuje se preko 20m.
mislim da ti je bolja varijanta da kupis AP i da njega stavis na krov a da do kompa razvuces UTP. kostace te otprilike isto ali ces dobiti mnogo vise....

Predpostavio sam da je tako najbolje ali mi je najveci problem provajder . Najbolje se hvata Beogrid i koliko sam ih shvatio njima je prikljucak 7500 sa njihovom opremom. Isto toliko je da ja imam opremu sto mi je bas nejasno pa cu ih pozvati sutra da proverim opet . Mislim ne ide mi logika da isto naplacuju sa mojom opremom kao i sa njihovom . Takodje predpostavljam da ako stavim ap na krov, onda mogu da hvatam njihov signal i bez antene . Ako mozda znas nekoga da je na Beogridu ili ovo cita a zna za opciju sa mojom opremom neka da neki savet a moze i neki drugi provajder . Ipak bih voleo da uzmem opremu i da bude moje vlasnistvo .

Nazad
Vrh Dno