gmlale
Čuven
- Učlanjen(a)
- 09.12.2003
- Poena
- 619
Moja oprema
- Mobilni telefon
- 063626864
- Pristup internetu
- Optički internet
Potreban mi je fizički server na kome bi instalirao Windows server i služio bi da napravim domensku mrežu sa AD-om . Trenutno bi trebalo da se poveže nekih 50-tak što desktopa što laptopa sa Windows OS (najviše windows 10 pro, par mašina ima win 7 pro ali ću upgredovati, 3 mala laptopa imaju win10 home oni ne bi išli na domen). Uglavnom bi mi služio za uslugu Aktivnog direktorijuma (možda ali malo verovatno u budućnosti da bi bio i aplication server za aplikaciju koju bi koristilo 4-5 računara). DHCP parametre dobijam od spolja i nad time nemam kontrolu. Mreža sa sadašnjih 50-tak radnih stanica bi se mogla proširiti za još 20-tak stanica u budućnosti ali ne više od toga. Pored toga postoji još 20-tak mrežnih uređaja u lan-u (štampači, QNAP...).
Sredstva su mi ograničena ali nemam neki rok da mi gori pa ću kupovati verovatno u dva-tri navrata.
Treba mi serverska mašina koja ima hardverski raid (dva diska koja bi povezao u mirror ) kao i redudantna napajanja, mislim da ostalo će mi vršiti posao kako treba.
Nasao sam ponudu koju bi mogli finansijski da ishendlujemo
https://www.fujitsu.com/lu/products/computing/servers/primergy/tower/tx1330m4/, ovo se moze naći za manje od 160.000 din, ima i druga varijanta sa diskovima od 2x480gb malo skuplja ali u sustini ista
Uzeo bi Windows Server Standard licencu, pretpostavljam da mi je W.Server 2022. najbolja opcija.
Sredstva su mi ograničena ali nemam neki rok da mi gori pa ću kupovati verovatno u dva-tri navrata.
Treba mi serverska mašina koja ima hardverski raid (dva diska koja bi povezao u mirror ) kao i redudantna napajanja, mislim da ostalo će mi vršiti posao kako treba.
Nasao sam ponudu koju bi mogli finansijski da ishendlujemo
https://www.fujitsu.com/lu/products/computing/servers/primergy/tower/tx1330m4/, ovo se moze naći za manje od 160.000 din, ima i druga varijanta sa diskovima od 2x480gb malo skuplja ali u sustini ista
Fujitsu server TX1330 M4/ Intel 4C E-2224 3.4GHz/ 32GB/ 8SFF/ 2x240gb SSD/ DVD-RW / 2x450W/ Tower/1y ( TX1330M4_240 ili 480 )
HP i Dell serveri koje sam gledao su mi skuplji.Uzeo bi Windows Server Standard licencu, pretpostavljam da mi je W.Server 2022. najbolja opcija.