Šta je novo?

Preporuka - Android za ženu

kibicer

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
885
Molim za savete. Telefon bi bio uzet u Telenoru (verovatno Prenesi Plus 1000, na dve godine).
Telefon je za moju suprugu.

Hvala! :wave:

I pre nego što sam pitao, izbor sam suzio na S+ i Rhyme. Cena se neznatno razlikuje, i to nije problem.
Koji od ova dva? Postoji li root za oba?
Zna li se da li će dobiti oficijelni ICS?

Ne ocekuj ICS ni na jednom od njih.

SGS+ ima svoj thread na XDA i mozes da mu radis sta hoces. Nema toliko zezalica kao SGS, ali je zadovoljavajuci. HTC Rhyme moze da se rootuje ako ima S-OFF, inace ne moze. I nije uopste popularan u ovom svetu, dok ne smisle root za vise modela, neces se usreciti ako je za to.

U sustini, da li njoj treba root? Ako ne, ostavi joj telefon na miru. I pitaj je koji joj se vise svidja, neka pogleda oba. Ipak je telefon za nju. Zapravo je zapanjujuci broj zena kojima se vise svidja SGS nego Rhyme.

HTC Rhyme je bas zenski telefon, i verujem da ce joj se vise svideti, generalno HTC ima kvalitetniji Hardware u odnosu na Samsung (sto ne mora da znaci da je u ovom slucaju tacno). HTC Sense je fancy i sigurno privlacniji nego Samsungov interfejs. S obzirom da je telefon za nju razmisli da li joj treba root, kao sto je Johnnny napisao.

Svakako neces pogresiti koji god da uzmes, najbolje da ona odluci sta joj se vise svidja...

Kupis jos neki WP. Vec imas android pa da u trenutcima dokolice imas i drugu platformu za igranje :)

Realno, koliko je tehnicki strucna, zagrizena itd? Ne kupujes sebi, bukvalno neka uzme ono sto njoj najbolje lezi, bilo u ruci, bilo dimenzijski, bilo po dizajnu, bilo da joj se svidja kako joj izgledaju meniji. WP je vecini nas malo dosana platforma (koliko god svi vikali da obecava), ali za sta ce ona da koristi telefon? Verovatno ce joj i WP7 zavrsiti posao savrseno. Najbolje sto mozes da joj poklonis je da ne prilazis telefonu preterano :)

Android za zenu - ios? :D

Mozda SE Xperia Ray? Meni je taj telefon bas nekako zenski elegantan... :) Samo ako joj ne zasmeta manji ekran.

Eto ti sad... Kladio bih se da se Duško zezao kad je predložio WP, jer zna da ja još koristim HD2.
Šta bi bila prednost Wina, ili Bade?

Ja vidim prednost u tome da budemo na istoj platformi, zbog korišćenja mnogih aplikacija.
Istina da bi njoj ovo bio prvi kontakt sa nekom od ovih platformi. Tu baš vidim prednost Androida.
Ili grešim?

Gresis. Ona hoce da koristi jedne aplikacije, ti druge. Ona hoce telefon po kom nije nista petljano i radi stabilno, ti telefon koji ce da bude i igracka. Znam koliko sam se prepirao da rootujem svoj tablet koji oboje koristimo :) Da pridjem njenom X8 nema sanse, ma koliko da mogu da ga poboljsam. U telefon se ne petljas, stavljace sama sta joj treba, jedina prednost je sto ti vec znas da radis sa Androidom. Inace, neka izabere onaj koji se njoj svidja, zar je toliko bitan OS. Mislim da je njoj bitnija baterija.

Nisam bio jasan. Mislio sam na aplikacije koje bismo koristili u uzajamnoj komunikaciji, jer sam često u romingu. Viber, recimo.
Ima aplikacija za zajedničko vođenje evidencije troškova/kreditnih kartica, sa međusobnom sinhronizacijom, koristimo iste račune.
Inače, ne diram joj ni laptop, kamo li telefon, hvala lepo :)

u svakoj šali ima malo šale. :) Ja više glasno razmišljam jer i ja imam sličnu dilemu (kod mene kupovina dolazi na red u februaru). Meni se WP svidja al' još uvek ne tolko da bi ga sebi kupio. Ženi ako kupim android, sigurno ga neću pipnuti (neće biti root-ovanja a kamo li flešovanja romova) a zaključan android mi je totalno dosadan. Što se njenih prohteva tiče, nju sasvim zadovoljava i Samsung Star koji trenutno poseduje. Apropo Bada-e, meni je i Symbian bolji od nje (tolko je dobro moje mišljenje o istom). Plus, što se trenutno na primeru Bada-e u punom svetlu prikazuje sitno seljački mentalitet Samsung-a -> "da ih nateram da kupe novi telefon tako što im neću dati update softvera za prethodnu generaciju" :crash:
e sad što se tiče aplikacija...za cross platform komunikaciju imaš skype. što se ostalog tiče, nemam argumenata. ja kontrolu troškova vršim tako što ona još uvek nema ovlašćenje da sama diže pare sa mog računa :d

Cudi me, lepsi mi je nekako Ray, ali dobro to su "zenska posla" :)
Nek joj je sa srecom :)

Jedino samo moze da joj predstavlja problem, mislim bilo koji sada touch telefon jer su ekrani kapacitivni, kuckanje bilo cega ako ima duge nokte :)

Drugarica jedna je razbila Iphone 3GS, bas zbog toga, a imala ga je celih mesec dana (zivcika + mora da izgledaju lepo nokti :D) Bolje da je razbila moj tadasnji Wildfire, a meni dala 3GS :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno