Šta je novo?

Preporuka, 200e!

johnny_rasta

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2007
Poena
319
Znači, ograničavajući faktor je lova. 200e na raspolaganju. :D
Ja nisam upućen baš u klase digitalaca, i nemam pojma da li za 200e mogu dobiti čak neki semi-pro aparat, ali mi treba nešto što bolje. Jesam amater, ali me fotografija jako zanima, i voleo bih da imam što više opcija i podešavanja kako bih istraživao i eksperimentisao...

Neke preporuke? Ako ne model, bar brend? Stalno slušam o Canonu, i to kako je "nenad****v", pa... :)

Da, fuji 6500.....on je komercijalan pa ga ima na svakom cosku.....
Ako slucajno naletis ( a neces :D) Konica Minolta A200 je aparat za tebe....gotovo sve funkcije DSLR-a (rucni zum, rucni fokus, snimanje u RAW....) extra objektiv, imas i dobar video zapis, mali, lep ko lutka.......

Fuji S8100 fd

* Rezolucija 10 Megapiksela 1/2.35" CCD
* Optički zum 18x, WIDE 27-486 mm, F2.8-4.5
* Dvostruka stabilizacija slike (CCD shift + Visoki ISO)
* Video sa zvukom 640x480 sa 30fr/sec
* ISO osetljivost 100-1600 (3200 i 6400 na nizim rez.)
* Brzina zatvarača (Ekspozicija) 4-1/2000 sec
* Kompletna ručna podešavanja
* Ekran 2.4" LCD sa 230.000 piksela
* Detekcija lica (Face Detection)
* Koristi XD i SD kartice, interna mem. 56MB
* Napajanje sa četiri AA baterije
* Dimenzije 111 x 78 x 79 mm
* Masa (bez baterija) 510g

Fuji S1000 fd

* Rezolucija 10 Megapiksela 1/2.3" CCD
* Opticki zum 12x, (33-396mm), f2.8-5.0
* Manualna podesavanja
* Detekcija lica (FD-Face Detection)
* Blic osvetli od 40cm - 4.8m
* Mod stabilizacije slike (brzina zatvaraca i visoki ISO)
* ISO osetljivost od 100-3200
* Brzina zatvaraca (ekspozicija) 8-1/2000 sec
* Ekran 2.7" LCD sa 230.000 piksela
* Napajanje sa 4xAA baterije
* Dimenzije 102.5x73x67.8mm
* Masa 325g, bez baterija

Fuji S8000 fd

* Rezolucija 8 Megapiksela 1/2.35" CCD
* Optički zum 18x, WIDE 27-486 mm, F2.8-4.5
* Optička stabilizacija slike
* ISO osetljivost 100-1600 (3200 i 6400 na nizim rez.)
* Kompletna manuelna podešavanja
* Ekran 2.4" LCD sa 230.000 piksela
* Detekcija lica (Face Detection)
* Koristi XD i SD kartice, interna mem. 56MB
* Napajanje sa četiri AA baterije
* Dimenzije 111 x 78 x 79 mm
* Masa (bez baterija) 510g

http://pcfoto.biz

Poslednja izmena:
Slazem se sa Drajverom jedini problem je u tome sto 6500 se tesko nalazi i polovan jer ko ga ima i zna sta je kupio nece ga se tako lako odreci.

Znači da pojurim s6500... :) Al' sad gledam u Gigatronu, on je 36000 :S:

Koliko je kapiram ovo je neka "prosumer" klasa...?

To je odlican aparat ali je polovan i ko zna u kakvom stanju ces ga pronaci..

Ako ces nov orjentisi se ka nekom od Canon modela, meni licno su se svidjali sx110, sx120 ali ih je sada malo teze pronaci a od klasike tu je A2000 (koji moze da se nadje i nesto povoljnije) ili A2100.
Prosumeri su opet nesto skuplji od tvog budzeta pa ne bih da sirim dalje.

Izgleda da nikada nisi video polovan S6500. Video sam ih bar 10 i svi izgledaju kao sad izvadjeni iz kutije. Ista je pricha sa svakim Fujijem S serije.

Fuji S6500 ne da je najbolja kupovina do 200, vec i do 400e, ako velichina ne smeta (a ne ide se na DSLR).

Poslednja izmena:
Jel si ti dosao da reklamiras pcfoto ili da das predlog za najbolji aparat do 200? Fuji s6500 je bolji od bilo kod od ta tri.

Izvinjavam se nisam imao nameru nikog da reklamiram (prvi sajt koji mi je naleteo u bookmark-u), a što se tiče aparata što sam predložio sva tri modela su bolja od pomenutog S6500fd pre svega veći zoom,veći display(S1000fd),bolja stabilizacija (dvostruka),veća rezolucija itd........

Poslednja izmena:
Sacekaj onda par meseci da Sony Erricson izbaci novi telefon, imace vise megapixela od svih nabrojanih zajedno a moci ces i da telefoniras, a S6500 nema mogucnost telefoniranja :D

Izvinjavam se nisam imao nameru nikog da reklamiram (prvi sajt koji mi je naleteo u bookmark-u), a što se tiče aparata što sam predložio sva tri modela su bolja od pomenutog S6500fd pre svega veći zoom,veći display(S1000fd),bolja stabilizacija (dvostruka),veća rezolucija itd........

Ochigledno je da ne razumesh kako fotoaparati funkcionishu i shta je bitno kod njih.

Ochigledno je da ne razumesh kako fotoaparati funkcionishu i shta je bitno kod njih.

Ajd ti me molim te prosvetli:mad: Čovek sam kaže da je amater pa mu onda nisu bitni manualni fokus, manualni zoom, veća brzina okidanja, veća osetljivist,otvor blende, itd.......

Poslednja izmena:
Zashto onda uzima takav aparat a ne nekog Ixusa za dzep, poshto ne zna nishta jer je amater :d

A za prosvetljavanje nemam bash vremena da ti pishem ovde osnove fotoaparata, imash svuda po netu pa opet nisi prochitao :)

MightyOutlaw - ocigledno nisi drzanao u rukama ni s6500 ni s1000...kad si ono napisao. Fuji S1000 je najveci sh** koji je Fuji izbacio zato ga je vrlo zamenio manjim shi* aparatom S1500. Fuji nazalost posle 5600 modela vise nije u svoju nizu klasu ubacio super ccd senzor. Izlisno je porediti 6500 sa bilo cim osim sa klasom s100/s200 a ova dva potonja su suvise iznad svoje prosumer klase i predstavljaju klasu za sebe s cime ce se svako ko je ih drzao u ruci i malo ih koristio sloziti. Nazalosr s6500 je bio poslednji aparat koji je za prihvatljivu cenu nudio odlicno prelazno resenje prema dSLR vodama, a bogami mnogima postao i glavni aparat. Nazalost ponovicu u klasi do 300€ nemas dobro prelazno resenje izmedju prosumer klase i dSLR preko te cene vec ima nekoliko modela. A tad se trebate zapitati dali je to stvarno ono sto vam treba.
johnny_rasta - fotografija je skup hobi jako skup. Veruj mi svaki eksperiment ti zavlaci ruku dublje u dzep jer oprema kju imas ne moze da zadovolji tvoje potrebe ili poslove, sem ako u startu nisi odresio kesu. Kreces sa jednim aparatom pa svatis da nezadovoljava tvoje potrebe za nocnom fotografijom onda juris po specijalizovanim forumima...citas casopise ..pitas drugare..pa kupis aparat koji je bolji od predhodnog a onda svatis da objektiv ne podmiruje tvoj dijapazon snimanja pa juris novi objektiv...i tako u krug. S6500 je resenje koje je u u startu moglo da ti pomognde da sam vidis dali je to ono sto te znima ili trenutni hir..

Poslednja izmena:
@ vanyadds, kapiram ja to...al' zato i gledam da ne ulažem previše u startu, da vidim kako će mi ići. A opet, s druge strane, želim neko rešenje koje će moći da mi ponudi ta neka naprednija podešavanja i opcije kako bi se makar upoznao s tim...i kao što rekoh, eksperimentisao.

Kapiram da je ovaj fuji prava stvar, ali provaljujem da mi niko nije ni pomenuo ove "kompaktne" modele...pošto bar njih ima gomila do 200e, al' to verovatno nisu ni blizu ovom fujiju... :p

Ako ces nesto kompaktno, probaj naci fd30/31 , opet fuji :) Ne drzi bez razloga dobru cijenu vec godinama. Vidio sam par novih komada na net-u za cirka 150 evra + postarina + dazbine.

Poslednja izmena:
Ajd ti me molim te prosvetli:mad: Čovek sam kaže da je amater pa mu onda nisu bitni manualni fokus, manualni zoom, veća brzina okidanja, veća osetljivist,otvor blende, itd.......

Ako bih ja mogao da pomognem kao trece lice sa totalno objektivnim misljenjem .....

Ucinicete pravu stvar ako poslusate Drivera, ako iko zna to je on ;) realno !

Ako je amater i hoce da slika onako neka kupi ixusa, ako hoce nesto bolje ukoliko ne nadje Fuji-ja, ostali prozumeri su blago receno bezveze, dodaj 50 Evra i kupi polovan Canon 20D ! pozZ

E da, ako eksperimentises bolje uzmi polovan pa ga prodaj za slicne pare ;) jer ako uzimas nov, pa ti se ne svidi odmah gubis znatno vise .... drugo, ako eksperimentises , uradi to na pravom aparatu a ne na prosumeru, ogromna je razlika, prosumer ce ti zgaditi eksperiment ! i slusaj Drivera sta prica ! :)

Poslednja izmena:
Izgleda da nikada nisi video polovan S6500. Video sam ih bar 10 i svi izgledaju kao sad izvadjeni iz kutije. Ista je pricha sa svakim Fujijem S serije.

Fuji S6500 ne da je najbolja kupovina do 200, vec i do 400e, ako velichina ne smeta (a ne ide se na DSLR).

Izuzetan aparat. Ja ga svojevremeno nisam uzeo posto mi je u tom trenutku trebao gabaritno manji aparat pa sam uzeo A630 ali mi je zao i dan danas sto nisam prelomio i ipak nosio aparat u torbici umesto u jakni. :)
Steta sto su stali sa njim posto konkurencije nije imao u toj novcanoj klasi a ni dosta vecoj. Za naprednog amatera odlican aparat.

Tu su se loshe preracunali pa napravili mnogo bolji aparat nego shto je trebalo za tu klasu :) Zato sada nemaju gde vishe, i svi novi modeli su loshiji :) Onaj novi s200exr je sigurno bolji, ali koshta 500a, a za te pare se moze kupiti DSLR koji je bolji u svemu...

Poslednja izmena:
Vrh Dno