Šta je novo?

Hardver preporuka 2.5+ gbps 5+ port switch

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Bosla

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
645
Pozdrav , da li neko ima preporuku za na nasem trzistu po pristojnoj ceni 2.5gbps (ili vise) , minimum 5 portova (moze i 8) unmanaged switch , nema potrebe za poe ?

Nisam u toku sta se u Srbiji trenutno i gde moze naci na ovu temu po razumnoj ceni ? Potrebe su proste - da se samo spoji par mreznih uredjaja koji podrzavaju 2.5gpbs u kucnoj varijanti , ponajvise da bi lokalni unraid NAS mogao da komunicira sa par racunara malo komfornije :)

Unapred hvala !

Od onoga što se može naći kod nas, imaš TP-Link TL-SG108-M2 V2 za 20000 din. Imaš i varijantu sa 5 portova TL-SG105-M2, ali toga kod nas trenutno nema. Jedino da ti neko dovuče od preko. Cenu ne znam.

nazalost kod nas u radnjama iako stoji da na par mesta bi trebalo da ima - nemaju na stanju iste. NA KP nadjoh TL-SG108V2 za 145e , dok dodatno D-LINK DMS-105 za 145 takodje kao i Qnap Qsw-1105-5t za 103e kao i Zyxel Mg-105 za 81 euro su u ponudi takodje .

Jedini 8-portni je TP-Link , medjutim za njega po netu kolko vidim dosta ljudi se zali na misteriozna "crkavanja" istog posle 5-6 meseci upotrebe... Da kupujem u radnji ne bih se obazirao , zbog garancije - medjutim ako vec uzimam sa KP...

Sto se ovih ostalih tice - Za Qnap i Zyxel nema mnogo informacija sem nadjoh da Zyxel malo vise trosi struje pri upotrebi dok za Qnap da je imao problema sa pojedinim mreznim karticama...

Opet , to je neupravljivi switch ... Kapiram da Zyxel po ovoj ceni radi posao a taman 5 portova mi treba... Mada opet Qnap je "zvucnije" ime ali 20e vise , dok TP-Link ima 3 vise porta ... Doduse i za skoro pa duplu cenu u odnosu na Zyxel ... Odlucicu do petka sta cu poruciti sem ako neko ne uleti sa jos nekim predlogom.

Cudy Hs105 5 Port 2.5G Unmanaged Metal Switch

Oko 5000 rsd, ima ga na KP. Običan neupravljivi, kod mene radi dobro, koriste ga deca u sobi za gaming na svojim kompovima i video nadzor. Ništa specijalno, uključiš ga i zaboraviš. Nema nikakvih podešavanja ni dodatnih funkcija, brzina po specifikaciji.

Ako želiš da sačekaš isporuku, na AE ima
8x2.5G +2xSFP 10G ~50eur

nazalost kod nas u radnjama iako stoji da na par mesta bi trebalo da ima - nemaju na stanju iste. NA KP nadjoh TL-SG108V2 za 145e , dok dodatno D-LINK DMS-105 za 145 takodje kao i Qnap Qsw-1105-5t za 103e kao i Zyxel Mg-105 za 81 euro su u ponudi takodje .

Jedini 8-portni je TP-Link , medjutim za njega po netu kolko vidim dosta ljudi se zali na misteriozna "crkavanja" istog posle 5-6 meseci upotrebe... Da kupujem u radnji ne bih se obazirao , zbog garancije - medjutim ako vec uzimam sa KP...

Sto se ovih ostalih tice - Za Qnap i Zyxel nema mnogo informacija sem nadjoh da Zyxel malo vise trosi struje pri upotrebi dok za Qnap da je imao problema sa pojedinim mreznim karticama...

Opet , to je neupravljivi switch ... Kapiram da Zyxel po ovoj ceni radi posao a taman 5 portova mi treba... Mada opet Qnap je "zvucnije" ime ali 20e vise , dok TP-Link ima 3 vise porta ... Doduse i za skoro pa duplu cenu u odnosu na Zyxel ... Odlucicu do petka sta cu poruciti sem ako neko ne uleti sa jos nekim predlogom.
Onda računaj da nema kod nas. KP, AliExpress i ostale avanture su nešto što ne mogu da preporučim. Tamo kupuješ na sopstvenu odgovornost.

Jedna od nasih manjih , starijih specificno IT firmi da ne reklamiram... Je ipak uspela da u nabavci pronadje TL-SG108V2 tako da njega sam na kraju i uzeo. Za sada zadovoljan. Videcemo sad da li po netu sto komentarisu ljudi da oko ~6 meseca samo "prestane da radi" ogromna kolicina primeraka - ce i mene strefiti ili ne - svakako garancija je tu ...
Za sada sto se performansi tice - prezadovoljan! Moram sad da stavim veci/brzi cash disk na unraid NAS , sad mi je to bottlneck :D

Vrh Dno