Šta je novo?

Preporucite Wireless G/N ruter?

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Posto mi je WiFi ADSL ruter izdahnuo, nabavio sam od provajdera ADSL2+ modem sa Ethernet prikljuckom na koji planiram da povezem obican WiFi Ruter.

Razmisljam o nekoliko brendova/modela:

- D-Link DIR-615 Wireless N ruter
- Neki od Belkin rutera
- Netgear WGR614 Wireles G Ruter

Cene rutera su od prilike iste, oko 4500 din ali naginjem vise ka D-Linku zbog Wireless N standarda, 10 godina garancije i iskustva sa D-Link mreznom opremom. Belkin mi je zanimljiv zbog lepih cena i zbog garancije od 5 godina. Netgear su mi preporucili u jednoj prodavnici pa sam ga zato stavio na listu.

U svakom slucaju voleo bih da cujem tudja misljenja, narocito o Belkin brendu, za koji sam tek nedavno cuo.

Poslednja izmena:
Sto se tice D-Linka proveri za 10 godina garancije posto neki prodavci daju i manje i zavisi od konkretnog modela.
Ja licno imam DIR-615 u kombinaciji sa DWA-140 i DWA-547 i radi korektno s tim sto PCI kartica zna da zaglupi u Visti kada idem na sleep mod. Stabilan je, malo se greje, ima dobar domet (1. i 3. sprat dijagonala), ali je pitanje koliko ces ti iskoristiti tu brzinu koju deklarise N standard, a koja je tesko ostvariva.
Netgear-a sam video kod druga i koristio ga nekoliko dana, stabilan, ne greje se, lak za podesavanje kao i DIR, s tim sto DIR ima vise nekih mogucnosti u podesavanjima koje ja nisam ni gledao.
Za Belkin-a sam cuo da je proveren, a i ima lepu garanciju.
Sve ovo je probano na kablovskom internetu.
Jedino ramisli o dizajnu, N standardu i koje su ti kartice na racunarima.

Poslednja izmena:
Ja koristim ovaj Belkinov ruter i imam samo reci hvale za njega. Osim sto vizuelno izgleda fantasticno (po mom ukusu), ima dobar software i radi bez greske. Nije mi se do sad zapucavao/pregrevao i sl. Domet je solidan. Jedina mana koje trenutno mogu da se setim je to sto su mu antene fiksne, tako da nema mogucnosti eventualnog "budzenja" jacih antena...

Nazad
Vrh Dno