Ja te mogu posavjetovati samo za muziku.
evo mog zapažanja sa jednog drugog foruma da ne moram da ponovo kucam.
Inače ja volim čist zvuk, preferiram žense vokale i vokale uopšte da se čuju kao i one male instrumente.
Ne volim prenaglašeno brundanje niskih i bas naročito ako poklapaju ostatak zvučne slike.
Slušao sam grado sr80i koje su mi vrlo vrlo dobre, razlika u odnosu na moje je što su baš direktne a imaju i bas korektan ne previše naglašen. Ukupna ocjena za njih je 4.5 od 5
Slušao sam sennheiser 558 , nekako mi je to muljavo previše nema valjanog razdvajanja instrumenata i opet tu je bas koji pokriva ostatak slike . Ocjena je 3.5 od 5
Slušao sam audiotechnika ath m50, korektne medjutim ne mogu da im dam više od 4 od 5 ukupno jer sam slušao i Audio-Technica ATH-PRO700MK2 koje su veoma precizne, imaju i visoke i bas a sve je lijepo odvojeno. Nema preklapanja. Za njih ocjena 4.5 od 5.
Slušao sam i akg k141mk2 što je niža klasa i njima ne bih dao ocjenu više od 3 od ukupno 5 iako možda one ne govore o tome šta sve mogu da postignu AKG slušalice iz više klase.
Ja imam denon dn hp500 40 omske i grado sr80i 32 omske slušalice. Obe su tu do 100 eura.
Izvor je asus xonar dx, a puštam uglavnom flac i nešto mp3 u 320kbps.
Grado su mi primarne, ove denon su portabilne i njih koristim vani.
Obe su veoma lake za pokretanje, preko zvučne 98% numera je sasvim dovoljno glasno, a preko plejera sve je adekvatno glasmo.
Prednost je što ne moraš da ulažeš u pojačalo.
Ne vjerujem da su vezano za potrebu za pojačalo situacija tu nešto bitno mjenja kod grado sr225 ili sr325is.
Prije nego što sam kupio slušalice sve sam detaljno istestirao, tj. sa svojom muzikom sam išao u radnju i onda testirao slušalice.
Moj savjet ti je da odeš u plejer , artist ili 4 audio i poneseš muziku koju slušaš i istestiraš sve polako.
Što se tiče 600 omskih slušalica mislim da tu čak ni xonar stx nije adekvatno rješenje, tj možda bude to dovoljno glasno ali ne i utegnuto naročito u nižem segmentu, tako da je preporuka za tako nešto izrada pojačala, a imaš ih odlličnih domaće izrade kao što je lampaš solaja sedra1
http://www.solajaaudio.com/sedra_1.html i košta 300 eura. Posao pojačala može da ti obavi i DIY pojačalo tranzistorsko u A klasi i to može izaći jeftinije do 100 eura sa kutijom npr. ovo
http://gilmore2.chem.northwestern.edu/projects/showfile.php?file=pellerano_prj.htm .
Lik kod nas koji ih je pravio a pravio je još neka za potrebe akg K702 kaže da su ove dvije stvari više nego uparene.
OD onoih koje si ti nabrojao mislim da najbolji omjer uloženo dobijeno daju akg k702 koje vani koštaju oko 200 eura a mogu se i kod nas naći po toj cijeni ali kod divljaka.
Nisam ih slušao a po zvučnom opisu mislim da su dobre za sve žanrove koje ne traže bas. I da sve je brutalno precizno. Mislim da je žanr koji pokrivaju džez , bluz ili klasika, rok nikako.
Za sennheiser, prevashodno hd650 sam čuo takodje odlične preporuke, ako je filozofija zvuka kao kod hd558, ja bih preskočio, meni je to ličilo kao na slušanje muzike sa vatom u ušima. Ali moguće je da ti se svide zato treba da prodaš.
Za grado mogu da kažem rock i samo rock , jesu neudobne ali meni na način da se nakon 45 minuta osjeti nelagoda ali ne i bol. Tu bi ti preporučio grado sr225i koje možeš poslušati u koratu.
Prema tome poslušaj grado sr225i u koratu eventualno 325is ako voliš oštre visoke i manje basa.
U plejeru možeš probati hd598, hd558.
U 4audio možeš probati hd650.
U artistu probaj te beyerdynamic .
AKG K702 nemam pojma gdje možeš da probaš.
I da sve ove pobrojane slušalice otvorene ili poluotvorene i nisu za slušanje muzike vani.