Šta je novo?

preporucite program za dvd->divx

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
Matična ploča
AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
RAM
DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
Storage
M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
PSU
Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
Kućište
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Monitor
IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
Miš & tastatura
LOGITECH MK470
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle treba mi softver za ripovanje dvd-ova u divx. Sta je najbolje i najjednostavnije za upotrebu. To cu samo povremeno da radim. Imam winxp. Dakle recite sta daje najbolji kvalitet po vasem iskustvu!
I koliko je vremena potrebno za jedan prosecan film na duronu 700Mhz, 256 Mb rama, Winxp (po slobodnoj proceni, nije problem +- 2 sata)

Imas ripper-e,ali su oni manje vise s*anje...dobitna kombinacija za pocetnika je DVD Decrypter za grebovanje vobova na hard,pa Flask(ili Xmpeg) za pakovanje tih vobova u divx i na kraju Virtual Dub za neke fine dorade na filmu(tipa normalizacija zvuka itd)...

Koliko mesta moram da imam na hardu za taj vob (prosecan)?

Za solidno odradjen DivX, racunaj na bar petnaestak dana rada...
Nema toliko veze racunarsko vreme koliko pregledavanje rezultatata pa fino doterivanje... Video materijal ces morati pregledati toliko puta da ako ti se ne smuci onda i vredi!

Cak i za fino podesavanje titlova treba par dana...

Jednostavna upotreba i kvalitet i brzina ne idu zajedno...

A ono 15 dana za jedan film.... preoptimistichki :wave;

hvala na pomoci!
samo jedno pitanje, da li je ikako moguce uraditi nesto sa 2gb na hardu (pitam cisto teoretski, nije bitno da li je kvalitet los). Da li u stvari ripperi to rade (koriste manje hard diska)?

Koliko se secam, medju "postupcima" za izradu DivX-a na onoj lokaciji koju sam ti dao postoji i jedan za "on the fly" obradu, koji (valjda) parcijalno ripuje i konvertuje delove filma u DivX. No nisam imao potrebuda ga koristim pa ne mogu ni nista vise da ti kazem. Probaj.

Dejane, pretera ga sa tih 15 dana! Mani da plasis coveka.

Vrh Dno