Šta je novo?

Preporucite mi samostalni DVD!

Boskovic

Čuven
Učlanjen(a)
22.04.2002
Poena
619
Koji je najbolji kucni DVD za budzet od 250 evra,dobro bi bilo da moze da cita manje-vise sve zapise(CD, mp3, CD-RW, VideoCD itd.) i postoji li DVD koji moze da cita Divx filmove?

a ne

Poz

Ne postoji samostalni cd koji chita divx filmove

hmm

Poz

Mislim DVD sad sam ustao

Ja planiram da pazarim X-Wave za 160€...cita sve navedene formate, region free, (ajd jos metalic sivi i ima daljinac mada ga ima svaki:D )
Sve u svemu nije lose... AL AKO NEKO IMA LOSA ISKUSTVA SA NAVEDENIM NEK VICE TJ JAVI!

A kako bre mogu da citaju mp3 a ne mogu divx, i jedno i drugo je kompresioni kodek, u cemu je onda problem?

Kada su se pojavili dvd plejeri citali su samo dvd diskove u zavisnosti od zone, onda su kinezi uradili regionfree, posle toga je uradjeno da cita i mp3, pa video cd-ove...
Jos uvek se nije pojavio plejer koji cita divx-ove, samo malo razmislite kako bi reagovale izdavacke kuce i velike kompanije, koliko bi tim potezom izgubili, ali verujem da ce se za neko vreme pojaviti i takav uredjaj, to je sigurno, kao sto je u pocetku bilo nezamislivo da dvd plejer cita i mp3 i video cd-ove....
pozdrav

RamOne je napisao(la):
Kada su se pojavili dvd plejeri citali su samo dvd diskove u zavisnosti od zone, onda su kinezi uradili regionfree, posle toga je uradjeno da cita i mp3, pa video cd-ove...
Jos uvek se nije pojavio plejer koji cita divx-ove, samo malo razmislite kako bi reagovale izdavacke kuce i velike kompanije, koliko bi tim potezom izgubili, ali verujem da ce se za neko vreme pojaviti i takav uredjaj, to je sigurno, kao sto je u pocetku bilo nezamislivo da dvd plejer cita i mp3 i video cd-ove....
pozdrav

Siguran sam da je skoro jedna firma uradila player koji chita DivX, ali ne znam koja. Svi ostali su stali zabezeknuto.
Uostalom, zasto je MP3 nesto mnogo legalniji u odnosu na muzicka izdanja??
Isto se odnosi i na video cd. Samo sto se izdavaci dogovore da je u jednom trenutku neki stariji standard dovoljno mator da se na njemu i ne kupuje mnogo izdanja, vec gro na onim novijim, pa im to ne prestavlja gubitak i dozvole njihovo korishtenje.

RamOne je napisao(la):
pozdrav
E nije tacno.Svi DVD plejeri koji su napravljeni do januara 2000. bili su regionfree.I kucni i racunarski.Tek posle tog datuma na inicijativu USA distributera svet je podeljen na zone i brand name proizvodjaci su morali da postuju ta pravila.Vecina se odlucila da zone zastiti softwerski a neki su se opredelili za HW zastitu.Skoro je bilo na vestima ,bas na benchu da kinezi pustaju DVD sa konacno svim opcijama pa i dekodiranjem DIVX-a.

Pozdrav

simpson H je napisao(la):
E nije tacno.Svi DVD plejeri koji su napravljeni do januara 2000. bili su regionfree.I kucni i racunarski.Tek posle tog datuma na inicijativu USA distributera svet je podeljen na zone i brand name proizvodjaci su morali da postuju ta pravila.Vecina se odlucila da zone zastiti softwerski a neki su se opredelili za HW zastitu.Skoro je bilo na vestima ,bas na benchu da kinezi pustaju DVD sa konacno svim opcijama pa i dekodiranjem DIVX-a.

Pozdrav
? sta nije tacno ?
U americi i nemackoj se prodaju plejeri sa 1 odnosno 2 zonom, zato sam to rekao, regionfree dvd-ovi se tamo ranije nisu prodavali, ne racunaj kineski xwave ili kako se vec zove. Secam se da je bilo reci o plejeru koji cita divx ali sumnjam da ce se tako brzo naci na trzistu, to sigurno svi jedva cekamo.

boskovic je napisao(la):
Koji je najbolji kucni DVD za budzet od 250 evra,dobro bi bilo da moze da cita manje-vise sve zapise(CD, mp3, CD-RW, VideoCD itd.) i postoji li DVD koji moze da cita Divx filmove?
Vidim da su ostali zasli u neke druge vode u odnosu na tvoje pitanje sta za 250 Eur. Pa na primer dosta solidan izbor ti je Aiwa ali ne znam tacno koji model. Cita sve gore navedeno osim naravno divx-a, zone free je i solidno sljaka. Za malo vise para 330 EUR uzimas Yamahin, a verovatno i jos poneki DVD player malo jacih igraca (firmi) sa istim mogucnostima citanja kao i Aiwa, pa eto malo porazmisli.

Pozdrav

Do skoro sam i ja mislio da nema DVD plejera koji moze da cita DivX, mada se pricalo o tome da industrija radi na tome, ali nije bilo konkretno nijednog modela na trzistu. Navodno je firma Kiss izbacila model koji moze da cita DivX, ja ga jos nisam video u radnji, ali pratim redovno situaciju. Jedina mana je cena - oko 500 €, i to sto nece moci da cita filmove uradjene u codecu 3.11, vec samo od 4.02 pa na gore...

http://www.robertross.de/products/kiss/dvd_dp450.html

boskovic je napisao(la):
Koji je najbolji kucni DVD za budzet od 250 evra,dobro bi bilo da moze da cita manje-vise sve zapise(CD, mp3, CD-RW, VideoCD itd.)

Yamaha DVD S-520 ili SONY DVP NS-305

RamOne je napisao(la):
? sta nije tacno ?
U americi i nemackoj se prodaju plejeri sa 1 odnosno 2 zonom, zato sam to rekao, regionfree dvd-ovi se tamo ranije nisu prodavali, ne racunaj kineski xwave ili kako se vec zove. Secam se da je bilo reci o plejeru koji cita divx ali sumnjam da ce se tako brzo naci na trzistu, to sigurno svi jedva cekamo.
Citaj malo sta sam napisao.Pre januara 2000. SVI su bili regionfree.I brand i no name,SVI,tj. nije ni bilo regiona a ni zastite.Regioni su uvedeni od januara 2000. i poceli su brand-ovi da ih postuju a i po neki korejanci i kinezi.

Re: Re: Preporucite mi samostalni DVD!

golum je napisao(la):
Vidim da su ostali zasli u neke druge vode u odnosu na tvoje pitanje sta za 250 Eur. Pa na primer dosta solidan izbor ti je Aiwa ali ne znam tacno koji model. Cita sve gore navedeno osim naravno divx-a, zone free je i solidno sljaka. Za malo vise para 330 EUR uzimas Yamahin, a verovatno i jos poneki DVD player malo jacih igraca (firmi) sa istim mogucnostima citanja kao i Aiwa, pa eto malo porazmisli.

Pozdrav

Golume tebi hvala na paznji, a sto se tice skretanja sa teme nemam nista protiv sve dok moze nesto novo da se nauci, i dok ne pocne mjerenje k******. Da se primijetiti da se ovdje vrlo lako upali pozar (stavise cini mi se da je dosad u prosjeku bilo dosta mojih threadova koji su se pretvorili u raspravu-zovite me FIRESTARTER!!!) sto je prava steta. ljudi na ovom forumu posjeduju zavidno znanje, stoga ne mogu da shvatim da i kad se naidje na nesto nepoznato (a toga ce uvijek biti) zajednicki, konstruktivno ne pokusaju da dodju do prave istine nego vrlo brzo se thread pretvori u prepirku (TEMPER, TEMPER). Interesantno je primijetiti da su najduzi threadovi (iako obiluju kvalitetnim informacijama) nabijeni emotivnim sadrzajem (negativnim naravno). Zasto ako se postavi neka ozbiljnija tema, ljudi koji imaju sta da kazu o tome, kazu, ostali ih prokomentarisu, isprave ako nesto nije u redu (ili ZAJEDNO nadju resenje) ...u svakom slucaju tema se ispita do nivoa do kojeg je to moguce i takav jedan thread se baci kao "sticky" ili "faq" i ne mora se lupati glava po 100 puta oko svega.

OK, a sad jos jedna konsultacija.

Thread sam postavio zato sto mi se drug lozi na DVD koji je kupio drugi drug i koji je neka marka "nikad cuo" i kosta 180 evra(na 3 rate).
Sta mu je bolja opcija, da kupi taj "nemam pojam koji" DVD ili da ide na malo skuplje opcije tipa Aiwa, Yamaha ili sl.?

boskovic je napisao(la):
OK, a sad jos jedna konsultacija.

Thread sam postavio zato sto mi se drug lozi na DVD koji je kupio drugi drug i koji je neka marka "nikad cuo" i kosta 180 evra(na 3 rate).
Sta mu je bolja opcija, da kupi taj "nemam pojam koji" DVD ili da ide na malo skuplje opcije tipa Aiwa, Yamaha ili sl.?
Moguce da je to Samsung-ov model, neki nasi video klubovi nude neki popust za kupovinu istih, pa mu to dodje to, ima li neko iskustva sa tim modelima, vrede li za te pare ?

Ima da se kupe kvalitetni TECHSONY DVD Plejeri. Ja imam jedan takav i kvalitetno odrađuje posao. Regionalno nije zaključan, nema makroviziju, što znači da možemo da snimamo na kasete. I postoje dve vrste, slim DVD i obični "debeljuca" DVD. Prodaju ga Espro i Unikom-Unisat.

P. Cineman

P.S. Ima dobrih zaključanih Kopernikus DVD Plejera...

Cineman je napisao(la):
Ima da se kupe kvalitetni TECHSONY DVD Plejeri. Ja imam jedan takav i kvalitetno odrađuje posao. Regionalno nije zaključan, nema makroviziju, što znači da možemo da snimamo na kasete. I postoje dve vrste, slim DVD i obični "debeljuca" DVD. Prodaju ga Espro i Unikom-Unisat.

P. Cineman

P.S. Ima dobrih zaključanih Kopernikus DVD Plejera...

u jednom trenutku [slabosti] u zivotu sam dosao na ideju da kupim jeftin mp3 discman pa sam tako imao priliku da drzim u ruci techsony mp3 discman. iskreno i bez preterivanja ja od te firme ne bih kupio nista komplikovanije od tostera...
reci kao sto su `kvalitetni` i `techsony` su antipodi u svakom pogledu...
cak i jazz piper koji je recimo duplo bolji od techsony-a je za moje shvatanje takvih uredjaja tezak shit...

ps odustao sam od kupovine jeftinog mp3 discman-a...

majka je napisao(la):
u jednom trenutku [slabosti] u zivotu sam dosao na ideju da kupim jeftin mp3 discman pa sam tako imao priliku da drzim u ruci techsony mp3 discman. iskreno i bez preterivanja ja od te firme ne bih kupio nista komplikovanije od tostera...
reci kao sto su `kvalitetni` i `techsony` su antipodi u svakom pogledu...
cak i jazz piper koji je recimo duplo bolji od techsony-a je za moje shvatanje takvih uredjaja tezak shit...

ps odustao sam od kupovine jeftinog mp3 discman-a...

Ovaj Techsony ja iam više od 1ipo godine, i radi bez ikakvih problema. Dok je kod moga druga, već otišao jedan deo. I sada kad sam bio u BG morao sam da mu nosim plejer na popravku. Anyway, plejer je OK.
Za MP3 discman sam i ja čuo da je veća šitina, i da ne vredi ni jednu paru.

P. Cineman

xWave je jedini dvd player koji ima hardverski 5.1 dekoder, za te pare naravno... :)

Aiwa jeste jeftina ali nema dekoder... Ako se odlucite na dvd bez dekodera moracete da dodatno investirate u zvucnike sa 5.1 dekoderom... Ko bude hteo 5.1 zvuk, naravno :p

coing je napisao(la):
Ko bude hteo 5.1 zvuk, naravno :p

Pa večina ljudi već kada kupuje samostalni DVD Player, proba da odmah uz to da kupi neki Player gde u sebi ima 5.1 dekoder.

P. Cineman

P.S. Ipak je lep osećaj kada gledate borbu u Attack of the Clones u 5.1 ozvučenju...

Na tom DVD-ju od 180 evra (neka nepoznata marka) kad smo pustili 2 filma (Matrix i Taxi) slika i nije bila nesto impresivna, tj. bila je na nivou slike sa original americke VHS kasete na sony VCR-u, plus kad se poveca zoom (otprilike kao skoro puni Pan-Scan) mogli su se primijetiti kvadratrici.
O cemu se tu radi? Jesu li bili divce DVD-i ili sta?

Ja sam kupio XWave DVD 4200 (dolazi u slim varijanti srebrno sivi) radi perfektno! region free, 5.1 , 4.1 , + jos 3 digatal audio (ne znam bas sta se na njih kaci) izlaza.
Jos nisam probao 5.1 zvuk ali za sada su utisci super. Pusta MP3 cita nazive pesama daljincem se salta po pesmama, JPEG slike prikazuje bez greske..
VCD filmovi IZGLEDAJU FANTASTICNO (kako nekad na ATI RAGE II grafickoj:D )

Nesto sam nacuo da ovaj model treba da podrzava DivX sa nekom sledecom verzijom firmwarea.. Jel to zvaka ili...??

Ripper je napisao(la):
Nesto sam nacuo da ovaj model treba da podrzava DivX sa nekom sledecom verzijom firmwarea.. Jel to zvaka ili...??
To odlicno zvuci, probaj pa javi posle gde i mi da nadjemo taj model :)

Dobra vest je ta da je Panasonic prva velika kompanija koja je kupila licencu da u svojim DVD Playerima ubacuje DivX Kodek. Oni su rekli da će početkom sledeće godine već moći da se kupi u maloprodaji. Ajd, čekaćemo, videćemo....

P. Cineman

Ripper je napisao(la):

VCD, MP3= MPEG1, DVD/SVCD=MPEG2... DIVX = MPEG4. Svi do sada proizvedeni plejeri podrzavaju samo MPEG1&2, za DIVX je potreban poseban codec (hardware, ne samo software). Sto naravno ne znaci da DIVX plejeri nece uskoro poceti da se pojavljuju.

Ripper je napisao(la):
Ja sam kupio XWave DVD 4200 (dolazi u slim varijanti srebrno sivi) radi perfektno! region free, 5.1 , 4.1 , + jos 3 digatal audio (ne znam bas sta se na njih kaci) izlaza.
Jos nisam probao 5.1 zvuk ali za sada su utisci super. Pusta MP3 cita nazive pesama daljincem se salta po pesmama, JPEG slike prikazuje bez greske..
VCD filmovi IZGLEDAJU FANTASTICNO (kako nekad na ATI RAGE II grafickoj:D )

Koliko para??? I gdje???

Stvarno nevidim svrhu gledanja Divix-a na DVD-u. Kao da voziš fereri po zemljanom putu. Mogao sam da razumem dok se to gledalo na CD-u. Toliko je obogaljen i zvuk i slika da je svaka VHS kaseta bolja i jeftinija. Možda ako se pojavi neki codec koji ce to dovesti u prihvatljive okvire, mada i sada filmovi na DVD-u imaju visak prostora.

merlin je napisao(la):
Stvarno nevidim svrhu gledanja Divix-a na DVD-u. Kao da voziš fereri po zemljanom putu. Mogao sam da razumem dok se to gledalo na CD-u. Toliko je obogaljen i zvuk i slika da je svaka VHS kaseta bolja i jeftinija.

Mozda, ako gledas domace ripove, gde ti film od sat i po sabiju na 400 MB. Bolji ripovi su minimalno na 2 CD-a, i sve cesce imaju i AC3 zvuk. Nemam DVD plejer, ali i po onome sto sam video dok sam ga imao kvalitet tesko da uopste razlikuje. BTW nije poenta snimiti DIVX film na DVD-R/RW medije, nego gledati DIVX CD-ove na stand-alone playeru.

Nazad
Vrh Dno