Šta je novo?

Hardver Preporucite mi monitor

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Djogin

Zapažen
Učlanjen(a)
25.09.2023
Poena
2
Zdravo svima.

Zeleo bih da kupim neki 2k monitor do maksimum 35 000 u nasim radnjama, ne KP.
Posto se slabo razumem, voleo bih da mi preporucite neki za moje potrebe, a to je gejming.

Znam samo da hocu 27'', 2k, minimum 165hz da bude. Trenutno koristim 24'' VA 144hz zakrivljen, nekako sam se navikao na zakrivljeni ekran i nemam problema sa tim, citao sam da dosta ljudi predlaze da za tu velicinu nema razloga da bude zakrivljen, ne znam, ne mora nuzno da bude, ako postoji bolja kupovina sa ravnim ekranom.

Imam rx 6800 xt i da uklopim sve lepo.

Hvala puno, napominjem da cu naruciti ono sto mi predlozite, ne bih da pogresim sam u izboru.

Nisam omasio :) inace sam u dilemi dal samsung dell ili ovaj.

Lik koji radi sa tim godinama mi rece da u toj najnizoj cenovnoj klasi izbegnem acer, lg. Duznem iiyama, aoc ili eventualno asus

Evo, da se i ja nadovežem na ovu temu, čisto da ne otvaram novu, a istu.
Ovu mašinu iz potpisa uskoro nadograđujem tako da će umesto sadašnjih CPU i GPU biti: CPU - AMD Ryzen 7 5800X3D, a GPU - RTX 3060 12Gb (možda bude i 3060Ti varijanta)
To sam rešio i za sada za tu nadogradnju odvajam lovu...za jedno mesec-dva najkasnije to će biti rešeno.

Sada me zanima koji bi najviše odgovarao od sledećih monitora (pošto ovaj trenutni dajem sinu)...pa kaže ovako:
  • Tesla 27MC925BQ ( 75Hz, 5ms, 2560x1440 )
  • Philips 275V8LA ( 75Hz, 4ms, 2560x1440 )
  • CoolerMaster CMI-GA271-EK ( 100Hz, 1ms u MPRT modu, 2560x1440 ) ili
  • Philips 27M1N3200VA ( 165Hz, 4ms, ali 1920x1080 full hd )
Kupujem na rate tako da mogu odvojiti mesečno od 900-1200din.
Prvenstveno me interesuju ovi od 2560x1440 zbog pomenute nadogradnje na te malo jače komponente...pa da mi iskreno kažete koji bi najviše odgovarao novijoj konfiguraciji, ne ovoj sada iz potpisa. Naravno, ako ima neki sličan po cenovnom rangu sa pomenutim modelima, a Vama se čini kvalitetniji, slobodno dajte predloge...

Hvala!

Poslednja izmena:

zvao sam atom ali nemaju, a i placa im se oko do 1000 din ptt

Ako hoces bas da zakomplikujes razmisljanje a razmatras Teslu, imas i 32" varijantu za konkurentan kes.
He...ja sam ga baš zakomplikovao i odabrao sam ovaj:
Sutra idem da sredimo papirologiju, kažu da će najkasnije u ponedeljak biti dostavljen na adresu!
Ipak...32"...165Hz...zakrivljen....2560x1440... cool :)

... i sta mu znaci ovo

Osvežavanje: 75Hz (samo preko HDMI priključka)

kod mene valjda dvi kabl koliko se secam 🤔

Nazad
Vrh Dno