Šta je novo?

Preporucite mi jedan od ovih modela

Nisam cuo sve modele, pa ne mogu da kazem da li su bolji ili losiji, ali na nevidjeno bih uzeo 5100, jer sam ga cuo, mada je najbolje da ih ako imas mogucnosti cujes sve, pa tek onda da se odlucis. Ukusi su razliciti. Nije los ni 251, ali mi se vise svidja njegov prethodnik (ne secam se tacne oznake) kojeg je 251 zamenio (ima text u Digital-u).

crossfire je napisao(la):
1. Creative Inspire 4.1 4400
2. Creative Inspire 5.1 5100
3. Logitech Z 540
4. Altec Lansing 251
5. JAZZ 9902
Eto, iz gore navedenih zakljucujete koliko imam love.Posto sada imam samo dva zvucnicica od po 3W(MLI-150) svaki ce biti bolji, ali cijenim svaki savjet!!! Mozda neki drugi model priblizne cijene???
Pozdravcheers

Ja bi naravno preporucio ono sto JA imam a to je Logitech 340. Procackaj malo ovde uz pomoc search-a, naci ces svakakve predloge i misljena, cak je i previse reci o tome bilo u zadnje vreme.

Ako moze mala specifikacija za doticne jer ne mogu da ih nadjem! Moze i firma u BG gdje se mogu nabaviti naravno na PM da ne bude reklama
http://www.altecmm.com/product_details.asp?pID=5100&sID=1
a evo ti deo specifikacija:
73 Watts Total Continuous Power RMS (4x7 W/Satellites; 22.5 W/Center; 22.5 W/Sub)
100 Watts Total Peak Power
Ported, Dual Subwoofer Drivers
6-Speaker Surround
High Performance Micro Drivers
Full-Function Digital Controller
Headphone Jack
Auxiliary Input Jack
Total Connectivity
Tri-Mode Selector
Cast Alloy Stands
Color-Coded Cables

Bili su u PCC, ali ne znam po kojoj ceni.

nIce Cream je napisao(la):
Onda definitivno uzmi creative 5300... i neces se pokajati...
Nasao sam u List-u creative 5300 5.1 za 89E,samo ne znam da li je cijena sa ili bez poreza(da li se zvucnici oporezuju???). Bratu su se svidjeli Kinyo(mislim 565 ili nesto slicno),cijena 115E. Pored ovih u igri je jos JAZZ 9902.Sada tek ne znam sta da radim!!!

Nasao sam u List-u creative 5300 5.1 za 89E,samo ne znam da li je cijena sa ili bez poreza(da li se zvucnici oporezuju???). Bratu su se svidjeli Kinyo(mislim 565 ili nesto slicno),cijena 115E. Pored ovih u igri je jos JAZZ 9902.Sada tek ne znam sta da radim!!!

Ne oporezuju se zvucnici.... Mozda je neki trik...

A da li je neko cuo za modele:

Creative® I-Trigue™ 2.1 3300 SW-25W Sat-9W
Creative® Inspire™ 2.1 2800 SW-22W Sat-8W

List meni nije naplatio porez za zvucnike, tako da ti je to krajnja cena.

Sasvim dobri. Mada ja ne slusam na njima mjuz, samo za filmove ih kristim.

Sentenced je napisao(la):
Shta mislite da li je bolja varijanta:
5100 sa neodymium membranama gde sateliti preuzimaju samo visoke tonove (73 Watts Total Continuous Power RMS (4x7 W/Satellites; 22.5 W/Center; 22.5 W/Sub)
http://www.alteclansing.com/product_details.asp?pID=5100&sID=1
ili:
XA3051 koji rade sa standardnim membranama (56 Watts Total Continuous Power RMS (4x5 W/Satellites; 17.5 W/Center; 18.25 W/Sub))
http://www.alteclansing.com/product_details.asp?pID=XA3051&sID=7
:hump:

Samo ti uzmi 5100... neces se pokajati kad osetis taj cist zvuk... Detalji koje nikada do sada nisi zapazio, dolazice do izrazaja

nIce Cream je napisao(la):
Samo ti uzmi 5100... neces se pokajati kad osetis taj cist zvuk... Detalji koje nikada do sada nisi zapazio, dolazice do izrazaja

:D :D :D

Sentenced je napisao(la):
Shta mislite da li je bolja varijanta:
5100 sa neodymium membranama gde sateliti preuzimaju samo visoke tonove (73 Watts Total Continuous Power RMS (4x7 W/Satellites; 22.5 W/Center; 22.5 W/Sub)
http://www.alteclansing.com/product_details.asp?pID=5100&sID=1
ili:
XA3051 koji rade sa standardnim membranama (56 Watts Total Continuous Power RMS (4x5 W/Satellites; 17.5 W/Center; 18.25 W/Sub))
http://www.alteclansing.com/product_details.asp?pID=XA3051&sID=7
:hump:

A kakva je to neodymium membrana ??
Chuo sam za magnete od neodijuma, ali za membrane, i to neodymium...

notax je napisao(la):
A kakva je to neodymium membrana ??
Chuo sam za magnete od neodijuma, ali za membrane, i to neodymium...
Izvinjavam se struchnim licima zbog greshke :)

simpson H je napisao(la):
Zasto imam utisak da sam ovo video vec ranije:D :D :D ?

Ti nemoj da se javljas. Mi smo iz razlicitih socijalnih grupa.
Ne bavis se Hi-Fi-jem, niti zvucnicima, a imas zvucnike koji vise vrede nego svi moji uredjaji, i hi-fi i comp i polica i svi CD-ovi.
Kapitalistu i izrabljivacu dece bogatih roditelja, koja se loze na O/C. :D:D

Dosta za danas. :D

Notax objasni coveku to sto ne zna,kad se vec podsmevash...

PINHEAD je napisao(la):
Notax objasni coveku to sto ne zna,kad se vec podsmevash...

Nekada sam pisao cele romane, objashnjavajuci pojmove iz akustike, ali sam se susretao sa ljudima od kojih su neki komentarisali da su to gluposti, a drugi da se mnogo pravim pametan.
Tako sam odlucio da vas prepustim sopstvenoj pameti, kada je hi-fi u pitanju, a ako nekada budem pisao ili pricao neka shira objashnjenja iz ove oblasti, to cu i naplacivati.

:wave;

Od takvog komentara se covek prosto zapita: cemu onda forumi,ako ces da naplacujes informacije i savete?

PINHEAD je napisao(la):
Od takvog komentara se covek prosto zapita: cemu onda forumi,ako ces da naplacujes informacije i savete?

Nije bas tako,
ubi se covek da nekome nesto objasni i nauci necemu.. ali jok ... srbi su to, moraju da se svadjaju i vredjaju pa da ga ***es !

Opravdavam ga u potpunosti.

Pazi ovako, imao sam Inspire 5300 i za te pare su super. A sto se tice slusanja glasnije muzike nisu bas za to! Naravno nisu ni blizu HiFi-u a pogotovo ne spomenutom koji poseduje Simpson koji je to zaradio tako sto je nama prodavao jeftine delove :)

Ok,ok...mozda sam malo preterao.
Mene zanima da li je neko cuo Altec Lansing 621,sta misli o njima i da li zna eventualno nekog ko moze da ih nabavi i po kojoj ceni(jer pccentar ih nema a verovatno ih nece ni imati).Ovo pitam samo zato sto su 130-150 evra pa se pitam da li se isplati(tj da li kvalitet opravdava cenu).

Vrh Dno