Šta je novo?

Preporucite mi DDR RAM 2 x 1GB za NF7-S

maxer

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2002
Poena
680
Resih da uradim upgrade masine iz naslova sa dva modula od po 1GB koji bi trebalo da rade bar na 237MHz sa 11-3-3-3 latencama (posto moji Samsunzi 2 x 256MB to teraju ko dobar dan evo vec dve i'po godine).
Naravno ne bih se ljutio ako bi te nove memorije mogle CAS 2.5 i to na 245 do 250MHz (moja ploca je terala ove Samsunge sa CAS 3 do toliko ali naravno nije stabilno, pa ipak su to PC3200 memorije i to jeftine al dobre :eyebrows: ).

Elem, preporucite mi modele do cene 130 € po 1GB i kazite gde to ima da se kupi ?

Mislim, znam ja sta mi treba ali necu da dajem te pare a i ne zivimo u Americi :D

Hvala u napred.

P.S.
Trenutno drzim FSB 225 x 11.5 = ~2600MHz @ 11-3-3-2.5 pa dolazi u obzir i memorija koja moze bar ovo da gura.

Poslednja izmena:
Mozda Kingmax Super RAM. Cene su im oko 115 e po modulu, a rade na 433 MHz bez povecanja napona i spustanja latencija. Ima da se kupi u HG Spot-u i Microsystems-u.

eatmyshorts je napisao(la):
... Ima da se kupi u HG Spot-u i Microsystems-u.
Hvala ti za upucivanje na ove prodavce, nisam ni znao za njih a vidim da ima tu sto sta da se odabere i to po OK cenama.
(za Kingmax memorije naravno znam ali nisam znao gde mogu da ih kupim).

Mislim da bi ti Corsair ValueSelect zavrsio posao,
imao sam je pre oko godinu dana i radila je na 233Mhz sa tajminzima
2.5-3-3-7, tako da pretpostavljam kad bi je jos malo opustio da bi mogla i vise,
uglavnom nisam probao jer tadasnja ploca nije mogla da izvuce toliku magistralu.
Mozda sam ja imao srece, a mozda i svaka moze toliko, to ne znam, najbolje bi bilo kada bi to mogao da proveris pre kupovine.

U svakom slucaju imas je u IMTEL-u i kosta nesto ispod 110 evra.

:wave:

z_m00n je napisao(la):
Mislim da bi ti Corsair ValueSelect zavrsio posao,
imao sam je pre oko godinu dana i radila je na 233Mhz sa tajminzima
2.5-3-3-7 ... U svakom slucaju imas je u IMTEL-u i kosta nesto ispod 110 evra.
:wave:
Hvala na predlogu.
Ti si verovatno imao 2x256 ili 2x512MB ali taj Corsair u verziji od 1GB po kartici je CL3 memorija (sto ne znaci da nece moci na CL2.5 , u ostalom to isto rade moji Samsunzi) ... jedini problem u celoj prici je sto nikada nisam imao prilike da probam 2x1GB pa ne znam ni kako se doticne mem. ponasaju po pitanju tajminga i magistrala. Mislim da ne mozemo da ocekujemo da 1GB kartice rade isto (po pitanju o/c) kao i manje verzije od 256 i 512MB.

Vrh Dno