Šta je novo?

Preporucite mi Ati 7500 il` MX440

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Dakle hteo bi da to bude u ceni do 120E a za to mogu da uzmem Club3D 7500 ili Eagle mx440, dakle interesuje me od ove dve po vasem iskustvu koja je bolja.

1. Prevashodno koja ima bolji TV izlaz (cujem da su nahvalili NVidiju kao da se nesto popravila)
2. DivX reprodukcija (da nebude Branko kockica)
3. Ostrina slike u 2D (vrlo bitno)
4. pa i brzina u 3D, i isti prikaz na oko kako deluje ?

Evo to je to otprilike unapred zahvaljujem.

PS.-Da da napomenem da upgrade radim sa Hercules Prophet 4500 Kyro2, tako da ko ju je video zna o cemu mislim.

Golden je napisao(la):
Dakle hteo bi da to bude u ceni do 120E a za to mogu da uzmem Club3D 7500 ili Eagle mx440, dakle interesuje me od ove dve po vasem iskustvu koja je bolja.

1. Prevashodno koja ima bolji TV izlaz (cujem da su nahvalili NVidiju kao da se nesto popravila)
2. DivX reprodukcija (da nebude Branko kockica)
3. Ostrina slike u 2D (vrlo bitno)
4. pa i brzina u 3D, i isti prikaz na oko kako deluje ?

Evo to je to otprilike unapred zahvaljujem.

PS.-Da da napomenem da upgrade radim sa Hercules Prophet 4500 Kyro2, tako da ko ju je video zna o cemu mislim.

Ja sam pre neki dan gledao Club3D na 19" monitoru i slika izgleda odlicno. Po prici nekoliko ljudi, taj Club3D je jedna od boljih No ATI 7500 kartica. Kada se sve nasteluje, brza je kao i ATI 7500. Trebalo bi i da nesto manje kosta od GF4 MX440, a u 3D je sigurno brza.

Re: Re: Preporucite mi Ati 7500 il` MX440

notax je napisao(la):
Trebalo bi i da nesto manje kosta od GF4 MX440, a u 3D je sigurno brza.

Nije brza. 7500 je u rangu gf2 gts tj gf2ti, a koliko sam primetio od detonatora 4, gf2 je brzi nesto malo, a gf2=gf4mx440 po performansama

Re: Re: Re: Preporucite mi Ati 7500 il` MX440

Meni se cini kao bolja varijanta squpiti jos para i uzeti neki GF3 Ti200. U svakom slucaju, Eagle je lose resenje...

Ma misio sam neko jeftinije resenje za gledanje filmova na TV-u, a ove dve su mi taman tu negde. Za Atija znam da je dobar sto se tice TV-outa, ali za MX440 neznam. Brzina ove koju imam (kyro2) u igricama mi je jos uvek zadovoljavajuca jer ni jedna igrica u 1024 (ba ove koje ja imam) ne pada ispod 30fps, a ostrina u 2D je odlicna.
Gledao sam neke cene u NS ima Club3D 440 za 112E bez poreza, neznam kakve su one, a Clud3D ATI 7500 je 119E.
Nego nemogu se odluciti jer ipak tehnoloski 440 je napredniji, dok je ovaj ati vec pomalo zastareo ?

Imam FIC-ovu 7500 i mogao sam da primetim da je malo sporiji nego kod prijatelja koji ima Club3D, + sto mi zeza oko TV izlaza, no njega nekoristim tako da ni nesmeta. I malo je sporija i od Eagle 440 koji sam imao prilike takodje da probam.

Golden je napisao(la):
Ma misio sam neko jeftinije resenje za gledanje filmova na TV-u, a ove dve su mi taman tu negde. Za Atija znam da je dobar sto se tice TV-outa, ali za MX440 neznam. Brzina ove koju imam (kyro2) u igricama mi je jos uvek zadovoljavajuca jer ni jedna igrica u 1024 (ba ove koje ja imam) ne pada ispod 30fps, a ostrina u 2D je odlicna.
Gledao sam neke cene u NS ima Club3D 440 za 112E bez poreza, neznam kakve su one, a Clud3D ATI 7500 je 119E.
Nego nemogu se odluciti jer ipak tehnoloski 440 je napredniji, dok je ovaj ati vec pomalo zastareo ?

To oko tehnoloske zastarelosti se grdno varas. 7500 ima vise naprednih funkcija od MX440, mada je i on hibrid izmedju Radeta1 i 2. GF4 MX ima chip NV17 sto mu ga dodje kao NV15 od GF2, sa par dodatak, pa su sabrali tih par dodataka :D i dobili NV17.
Max, intervenisi, da ne bih vise lupetao.

notax je napisao(la):
To oko tehnoloske zastarelosti se grdno varas. 7500 ima vise naprednih funkcija od MX440, mada je i on hibrid izmedju Radeta1 i 2. GF4 MX ima chip NV17 sto mu ga dodje kao NV15 od GF2, sa par dodatak, pa su sabrali tih par dodataka :D i dobili NV17.
Max, intervenisi, da ne bih vise lupetao.

Nazalost, Max ne moze da ti pomogne jer je otisao u Solun, po sopstvenim recima, da ga testira u Sandri :p

Mister No je napisao(la):
Nazalost, Max ne moze da ti pomogne jer je otisao u Solun, po sopstvenim recima, da ga testira u Sandri :p

Sto je najgore, video sam u moderatorskoj sobi, cak se chovek javio iz nekog kafea, a godine chine svoje, postao sam sklerotican.
Sto se tice Sandre, kada se bude dosadjivala, ce ga otrese o zid, a onda ce da nastavi da gleda TV.

Kao vlasnik ATI 7500 made in Canada:) mogu samo da ti kazem da za sve ono sto si naveo, ATI jednostavno je br. 1!! Za sve one koji misle da je GF2Ti brzi od ove... moram da ih demantujem, ali to vec nije tema ovog treda. Zlatko dobar ATi7500 ce ti zavrsi posao na veliko zadovoljstvo!
Ujedno tebi i ostalima veliki pozdrav (D)

Marti Misterija je napisao(la):
Kao vlasnik ATI 7500 made in Canada:) mogu samo da ti kazem da za sve ono sto si naveo, ATI jednostavno je br. 1!! Za sve one koji misle da je GF2Ti brzi od ove... moram da ih demantujem, ali to vec nije tema ovog treda. Zlatko dobar ATi7500 ce ti zavrsi posao na veliko zadovoljstvo!
Ujedno tebi i ostalima veliki pozdrav (D)

Kako si izabrao PAL model, ako je (da li je?) kupljen u North America??

Hvala na pomoci, ali srecom dogovorio sam se sa jednim momkom oko zamene pa sam sada vlasnik isto ko i Blocker Fic-ove 7500 i posle malo vece muke sa drajverima to je te to sto sam trazio TV-out+solidan 3D i 2D je sasvim zadovoljavajuc, ali u DivX-u je ipak Kyro2 bolji, on to nekako drugacije radi te pixele tako da i na Cpu quality 0 (nuli) nema kockica dok na svim ostalim ima. A sta ces kada sam picajzla po tom pitanju pa vidim svaku dlaku i jajetu :)

ajd.

Golden je napisao(la):
Hvala na pomoci, ali srecom dogovorio sam se sa jednim momkom oko zamene pa sam sada vlasnik isto ko i Blocker Fic-ove 7500 i posle malo vece muke sa drajverima to je te to sto sam trazio TV-out+solidan 3D i 2D je sasvim zadovoljavajuc, ali u DivX-u je ipak Kyro2 bolji, on to nekako drugacije radi te pixele tako da i na Cpu quality 0 (nuli) nema kockica dok na svim ostalim ima. A sta ces kada sam picajzla po tom pitanju pa vidim svaku dlaku i jajetu :)

ajd.

Molim te, nemoj zameriti na komentaru, ali nije Kyro bolji od ATI-ja, nego je FIC krsh proizvodjac koji radi jednog od najgorih 7500 po kvalitetu, i mimo ATI-jeve referentne sheme, pa se to odrazava na 2D.

notax je napisao(la):
Molim te, nemoj zameriti na komentaru, ali nije Kyro bolji od ATI-ja, nego je FIC krsh proizvodjac koji radi jednog od najgorih 7500 po kvalitetu, i mimo ATI-jeve referentne sheme, pa se to odrazava na 2D.
slazem se sa Notaxom.. videh pre neki dan neki mutni goblen na ekranu jednog kolege te ga radoznao kakav jesam, upitah... dede sinko reci ti meni sta to veze ovaj goblen kod tebe na ekranu? Bacivsi pogled na systray i videvsi atijev logo ne poverovah. Tek kad smo otvorili kuciste grdnog li razocaranja. FIC ATI7500 malo veci od mog modema. Bruka kakvu sliku ima. Pa moj S3 Virge je nekada imao bolju sliku!!!
Goldene mislim da si se zeznuo... onako prijateljski!:)

notax je napisao(la):
Kako si izabrao PAL model, ako je (da li je?) kupljen u North America??
Kupljen u Evropi u novembru prosle godine. Tada je ATI jos uvek radio evropsko trziste pre nego sto je prepustio Hercules-u.

Mozda i Fic neradi ko drugi, ali mogu primetiti da na prvi pogled slika mi je ostrija u 2D ipak Kyro2 ima 300 ram/dac a ova 350mhz.
3D pa sta ja znam brze je, e sad koliko treba neznam i ima TV out pa to je to. E sad sto nerade Catalyst drajveri u XP-u to je drugo (uvek mi vrati Win na neke njegove posle instalacije)

Evo rezultat u Win98se kod mene, 1,1ghz, KT7, default graficka
Fic7500 2001SE -> 4246
GF2GTS 2001SE -> 2856
Kyro2 2001SE -> 2397

Koliko bi inace trebalo da bude ?

Vrh Dno