Šta je novo?

Preporucite dobar RPG

mackOpolo

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2005
Poena
320
U zadnje vreme sam odigrao Fable - The Lost Chapters tj. presao, extra igra , extra mi se svidja
pa onda Titan Quest, ajde dodajte neki dobar naslov sa ok grafikom i dobrim game play-om.
:wave: :type: :bottle: :p
Hvala.

Oblivion,Dangeone siege2,Heroes 5

Vampires: Bloodlines The masquarade

Najbolji single player RPG koji sam IKADA igrao.

Sve preporuke za vampire

Sve preporuke za vampire

*** i njih sam presao.
Ovo mi izgleda kao da sam imao amneziju. Kako dodajete naslove tako se secam sta sam sve igrao. U stvari toliko su mi gotivni RPG-ovi da sam se skroz pogubio medju naslovima.
Pozdrav Svima. Samo dajte naslove.,) :type: :,,:

Gothic 3 (mada najbolje da sacekas da ga dobro zakrpe).

Morrowind,ja ga igram vec 100 godina i nikako da mi dosadi...

Morrowind je sjajan, tu se slažem, mada ako je čovek odigrao Oblivion nije lako sada opičiti po vremešnom Morrowindu. Dungeon Siege 2 mi je smor, nije nešto za preporučiti.

Nwn2 :d

Ako nisi igrao Gothic I i Gothic II onda ti to toplo preporucujem (taman dok predjes prva dva dela, treci ce sto kaze BlackNeo dobro da zakrpe), Morrovind ili ti smorovind :) nenormalno je dugacka ali je extra i KOTOR I i KOTOR II.

KOTOR I i KOTOR II, Baldurs Gate 1 & 2, Planescape Torment, Titan Quest...

Izbor kvalitetnih RPGova nije veliki, naročito pošto je to deo PC igara koji najviše napreduje prezentativno i kod kojih su najčešće promene u gameplay-u i uopšte sistemu igranja. Izbor se otprilike svodi na:

Oblivion - najbolje što žanr nudi

Vampire Bloodlines - fantastična stvar, odmah iza Obliviona po osmišljenosti i po zanimljivosti igranja, takođe jedino što valja a da je smešteno u neko "poznato" moderno okruženje
Arx Fatalis - ako se voli mozganjac sa zagonektama
NWN2 - arhaičan gameplay, ali dobro podsećanje na nekada odlične D&D naslove
Fallout - ako je moguće preći preko arhaičnih tehnikalija dobija se naslov daleko ispred svog vremena
Deus Ex - brdo mogućnosti za prelazak igre smeštene u futurističko okruženje, mada je ovo već poprilično udaljeno od "klasičnog" rpga.

E sad, tu ima još brdo raznih stvari ali one su u suštini iteracije koje vode ka pobrojanim naslovima kod kojih je kvalitet kulminirao, barem prema mom mišljenju.

Pih,coveka.Ni da spomene Gothic.:trust: Sta ti je subjektivnost:d ,sa ostalim se uglavnom slazem.Dakle,jos jedan glas za Gothic.Mozda najbolje da nabavis Gothic 2 GOLD Edition.

Namerno nisam spomenuo Gothic jer je prethodne naslove vreme pregazilo, a poslednji je užasan kada je gameplay u pitanju. Upravo je G3 najbolji reprezent do koje krajnosti može otići RPG u negativnom smislu kada se insistira samo na "što više RPG-a" stavci. Igre poput Obliviona, Deusa, Vampira i sličnih su dobile svoj status upravo zahvaljujući blagom otklonu od "100%RPG" mentaliteta i dobrom kombinovanju sa ostalim žanrovima. Zbog toga su jednostavno mnogo bolje igre od Gothica 3, Temple of Elemental Evila i gomile sličnih naslova koji su tehnički potpuno na nivou, ali su po gejmpleju ostali na nivou iz devedesetih godina. O samim igrama iz devedesetih da ne govorim. Sa druge strane Gothic 2 je bio ispred svog vremena, ali danas ga preporučivati u prvih 4-5 naslova koje bi trebao da proba neko ko u principu nije igrao RPG je po mom mišljenju neozbiljno :)

Bez obzira što si prešao Oblivion, što pre se baci na Morrowind (Tribunal i Bloodmoon su obavezni), dok još može da se kaže da igra solidno izgleda. Čeka te najbolji osećaj i najveće uživljavanje u svet igre koji je moguće zamisliti. Kvestovi su nešto najbolje, iako ponekad predugi (što opet ima neku draž). Posle toga ponovo Oblivion, jer dok pređeš Morrowind sa ekspanzijama, pojaviće se i neka ekspanzija za TES4.

Hvala na savetu, pokušaću :d

ako oces malko opusteniji RPG - Oblivion, ali posto si ga presao uzmi Morrowind ! W+A+S+D kontrola lika plus levi klik misem, eventualno desni za blok i naravno uz odlicnu pricu kakva krasi sve naslove Starih Spisa to ce ti biti odlicno da prekratis ove zimske dane (jos samo snega da docekamo :( )
Vampires su isto tako lagan za odigrati RPG jedino sto ima jos vise makljaze ... mislim borbe su u "vampirskom" smislu, sto god to znacilo !
NWN, NWN2 je malko teze igrati, jer ima da se "kalkulise" sta ces i gde odraditi, "malko" moras promisliti za poteze koje radis jer to moze da katastrofalno utice na likove koje vodis, malko vise moras pritiskati space-pauzu, odraditi nanovo kombinacije poteza ... malko vise je RPG :)

Ja necu pominjati Gothic, jer ne igram taj serijal, ali me cudi zasto niko (sem Filipa) nije pomenuo FallOut ... ajde meni su punili svi glavu da je to opaki RPG, pa ako volis SF RPG navali i na to ...

NWN, NWN2 je malko teze igrati...
:d

ako oces malko opusteniji RPG - Oblivion, ali posto si ga presao uzmi Morrowind ! W+A+S+D kontrola lika plus levi klik misem, eventualno desni za blok i naravno uz odlicnu pricu kakva krasi sve naslove Starih Spisa to ce ti biti odlicno da prekratis ove zimske dane (jos samo snega da docekamo :( )
Hm...Nakon Obliviona sve će delovati dosta frustrirajuće, a pored toga borbeni sistem je na daleko nižem nivou, što spušta osećaj u odnosu na originalni. Oblivion je u apsolutno svemu dopunjen i poboljšan u odnosu na Morrowind, sa izuzetkom kompasa koji i nije morao biti prisutan (dovoljno je bilo označavanje na mapi gde se šta nalazi).
Inače, ja se ne sećam da je u Morrowindu bilo bloka. Ispravite me ako grešim.

NWN, NWN2 je malko teze igrati, jer ima da se "kalkulise" sta ces i gde odraditi, "malko" moras promisliti za poteze koje radis jer to moze da katastrofalno utice na likove koje vodis, malko vise moras pritiskati space-pauzu, odraditi nanovo kombinacije poteza ... malko vise je RPG :)
Drugim rečima teži je jer se mora više pritiskati pauza? :D To samo znači da je D&D, odnosno da je zasnovan na davno pregaženom (moja konstatacija, ne mora biti objektivan parametar) borbenom sistemu koju čini igru veštački teškom i zamornom :) I u drugim naslovima si mrtav ako klikneš jednom ili ako stalno radiš jedno te isto u velikom broju slučajeva...

Vampire: The Masquerade - Bloodlines ...eh kakva je to igra. Evo vec vise od godinu dana pricam o njoj i kukam sto se Troika raspala. Valjda ce Whitewolf da nadju nekog drugog da radi kompjutersku igru.

Mada opet, sa druge strane treba objektivno reći da su pojedini aspekti Vampire-a bili očajno urađeni. Na primer borba na daljinu, što je verovatno bila glavna zamerka igri :) Takođe, pojedine deonice su izuzetno teške za pojedine karaktere i slično.

ako si zeljan da iskusish pravo rpg isusktvo, gde mozesh i da "pricash" sa npc-evima, gde mozesh da se ozenish ili da budes gej! (a mozesh i da utepash geja :d), gde mozesh da utepash klince koji te dzepare, gde mozesh da psujes, gde ima droge pa lako postajesh junkie, mozesh da kupish kondome (razlichitih boja) ili da ceo grad zatrpash izmetom kada dignesh lokalni poljski wc u vazduh :p, da uzivash u sjajnom crnom humoru koji ne lezi svakom, gde borba ne zavisi od tvojih refleksa vec od tvog avatara kojeg vodis a mozesh sa samchmarom nekom da odvalish nekoliko rebara, ako hoces zaista da "rolash lika" na kakav god nachin to pozelis, ako zelis da skoro svaki quest resish na zaista razlicite nacine, ako hoces da uzivas u slobodi tokom igranja probaj staromodni vremenom pregazeni grfichki arahaichan ali i takav sa neprevazidjenom atmosferom i prichom, fallout...

ebote kad bi danas ovakva igra izasla kladim se da bi bila zabranjena za mladje od 25 godina... kako smaraju sa politichkom religioznom rasnom i sl. korektnoscu u igrama kada to u svetu realno nigde ne postoji... zato im igre i jesu kao crtaci za decu od 10 godina

Filipe, ma sta ti mislio o NWN fransizi, ona je de facto teza za igranje od Oblivion/Morrowind-a !
Mozda tebi izgleda "decije" pogled u igri ili grafika ili ti se cini da je "zaostao" nacin D&D upravljanja i levelovanja likova ali je teze igrati igru gde treba kontrolisati vise likova i izraditi akciju da se ubije neki bos, nasuprot tome imas kontrolu samo jednog lika u Oblivion/Morrowind-u i svakako ga je lakse voditi i boriti se sa njime jer ti je vec familiaran nacin W,A,S,D + klik misem borbe plus vodis racuna samo o potrebama jednog lika :)

e pa stim u vezi se i javljaju ljudi koji nikad nisu igrali RPG, pa "pocinju" sa Oblivionom ! A pazi Bethesda je sa ovakvim konceptom gameplay-a vec lupila o zid !!! Sa ovakvim nacinom borbe nema nikakve sanse da se ubaci jos koji lik i da se stvara druzina :) a vidis li pasurda ipak druzina i moze da se bori protiv zla i da promeni tok istorije koja vodi u sunovrat neki kontinent nad kim se nadvilo zlo, ali da to uradi samo jedan pojedinac koji je malko dobio boost od nekog bozanstva ... e pa u to malko teze mogu da poverujem :)

ma to je sve stvar ukusa, neko voli da upotrebi reflexe za reshavanje problema neko ne :) jednostavno su se iskristarisala dva nachina izvodjenja bobe pri chemu je popularniji onaj koji je prisutan u 90% igara na PCu tj u fps-ovim, sto je sasvim logichno.... dok su recimo avanture i rtsovi bile hit na pcu normalno da je izvodjenje ala nwn baldur i sl. bilo dominatno i opsteprihvaceno... sada kada je PC skoro pa = FPS normalno da je wasd kontrola popularnija... sad sto to neki prikazuju kao nekakav evolutivni pomak, to je baljezganje :p ... to je chist trend koji se menja s vremenom... pa i pre je rpg bio popularan sa first person izvodjenjem pa je onda bio point&click pa sad opet fps i tako u krug...

ako si zeljan da iskusish pravo rpg isusktvo, gde mozesh i da "pricash" sa npc-evima, gde mozesh da se ozenish ili da budes gej! (a mozesh i da utepash geja :d), gde mozesh da utepash klince koji te dzepare, gde mozesh da psujes, gde ima droge pa lako postajesh junkie, mozesh da kupish kondome (razlichitih boja) ili da ceo grad zatrpash izmetom kada dignesh lokalni poljski wc u vazduh :p, da uzivash u sjajnom crnom humoru koji ne lezi svakom, gde borba ne zavisi od tvojih refleksa vec od tvog avatara kojeg vodis a mozesh sa samchmarom nekom da odvalish nekoliko rebara, ako hoces zaista da "rolash lika" na kakav god nachin to pozelis, ako zelis da skoro svaki quest resish na zaista razlicite nacine, ako hoces da uzivas u slobodi tokom igranja probaj staromodni vremenom pregazeni grfichki arahaichan ali i takav sa neprevazidjenom atmosferom i prichom, fallout...

ebote kad bi danas ovakva igra izasla kladim se da bi bila zabranjena za mladje od 25 godina... kako smaraju sa politichkom religioznom rasnom i sl. korektnoscu u igrama kada to u svetu realno nigde ne postoji... zato im igre i jesu kao crtaci za decu od 10 godina

G!!!-a za preCednika! Svaka cast za komentar! Naravno da je sve stvar ukusa, ali ja jednostavno ne mogu da razumem nekoga ko ne voli Fallout!

Posebna prednost Fallout-a je u tome sto ga mozes igrati milion puta na milion razlicitih nacina...i svaki put se otkrije nesto novo. Kada sam prvi put zavrsio Fallout bilo mi je zao...ali...ipak sam ga igrao jos XYZ puta.

Nazad
Vrh Dno