Šta je novo?

Preporucite 20" 4:3 monitor

lab310

Čuven
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
660
Treba mi neki monitor, ekonomske klase tj jeftiniji , 20" ali ne-wide. Sluzice mi kao TV tako da ne mora da bude bog-zna-sta ali da ima dobar h. i v. ugao gledanja i da ne prosijava po ivicama. Jedino sto sam nasao je Samsung 203b za 250e ali bih nesto jos malo jeftinije, bila je ranije neka Belinea 2025 ali to nemogu vise nigde da nadjem u prodaji. Pozeljna i garancija na 3 godine (ne na mrtve pixele vec opsta). Plus bi bili i ugradjeni zvucnici ali moze i bez toga. Ako neko zna gde da nadjem nesto ovako neka javi.

@dag: 20" je 4:3 a ne 5:4 (1600x1200 - da se izracunati :D)

@lab310: ja osim tog samsunga nisam video nijedan drugi 20" 4:3 monitor (ta Belinea nema jos odavno, a i niza joj je rezolucija). Osim toga ne mozes da trazis dobar ugao gledanja a pri tom da je jeftiniji - to NEMA.

Poslednja izmena:
LG 2000CE 20" 1400x1050, ne znam koja mu je cena sada (pre tacno godinu dana sam ga uzeo 280 evra). Ima i bolji model, mislim bez CE u imenu, taj je 1600x1200.
ovaj moj sasvim malo prosijava po ivicama, ali nista strasno. Ja se ne igram, a deca igraju sve i svasta, sto 7600GT podrzava i ne zale se.
P.S. garancija je 3 godine. Minus - jedan mali crveni pixel skoro do ivice odmah po otvaranju (i do sada je fala bogu tolko i ostalo), ali mi ne smeta.

Poslednja izmena:
Kakva su vam iskustva sa Asus LCD minitorima, mnogi se zale na kvalitet a ja sam u dilemi da kupim asusa.

Ja sam video cak 1 :D u pitanju je 19'' wide (Asus VW193D) i ne dopada mi se kontrast, tj nikako nisam uspeo da podesim sliku kako mi odgovara.

Kakva su vam iskustva sa Asus LCD minitorima, mnogi se zale na kvalitet a ja sam u dilemi da kupim asusa.

I ja sam video samo jednog u radu, i moje misljenje je suprotno od ovog gore :D Znaci slika na doticnom je strava...

Pocela je "digitalizacija" kablovske tako da ce vecina kanala moci da se gleda u 16:9 formatu pa mozda bolje da jos jedanput razmislis da li zelis kockasti ili wide monitor.

Vrh Dno