asacchi011 je napisao(la):
Zanima me iz iskustva ljudi do koliko moze da se klokne intel 3.2 640? i ploca P5DW2 Premium, meni pokazuje ne klokovana 65c. Sad dokle bi je vi gurnuli? a i cuo sam da ne moze zapravo da pregori?
Pozdrav!
Ako te zanima overklok,a opet,ako hoces da ti sve ostane citavo i da traje sto duze,onda moras da uradis sledece!
1.Da kupis bolji kuler kako bi smanjio temoperaturu,o tome koji da kupis i za koje pare imas dosta materijala na benchu,samo koristi search.
2.Zatim promena paste bi bila pozeljna i jedna od najboljih koje se na neki nacin mogu naci kod nas je Artic Silver,a ako imas nekoga u inostranstvu,onda svaka na bazi tecnog srebra zavrsice vrhunski posao.
3.Bilo bi pozeljnjo da koristis sto kvalitetnije napajanje,a kuciste ako ti nije provetreno,a opet je zatvoreno,onda bi mogao i da na tome malo poradis.
4.E sad ono nabitnije,ako ti je ovo prvi puta da overklokujes masinu,onda je najbolje da to uradi neko ko to dobro zna,ili da se detaljno informises kako to da uradis ovde na benchu(a o tome je i vise nego pisano).
-Kad ispunis sve ove uslove mozes da ocekujes nekih 3.7GHz-4GHz za svaki dan!