Šta je novo?

preporucen clock?

asacchi011

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2006
Poena
304
Da li neko ima neku ideju koliko je "opusteno" da se klokuje core2duo e6300 + P5B obicna?

opusteno 2.5, al bas opusteno.

ma sta ce ti .. imas ekstra procesor i bez dizanja.. ja da imam taj.. eeee... :(

Kod drugara, bez dizanja napona ide do nekih 2.7GHz Prime stabilno sa stock kulerom, a drzi ga za svaki dan na 2.6GHz. Ono na sta moras da pazis je memorija, kad dizes FSB verovatno ce ti trebati delilac ili ces pak morati da opustis latencije.

Poslednja izmena:
Svima preporucujem - koliko god mozes da ga teras bez dizanja naponja a da je 100% stabilan.

Licno, ja bih ipak "gadjao" 2.7-3.0 opseg, uz sve sto ide uz taj clock (dizanje napona...) :-devil-:

Sve zavisi nekom je k 2.6ghz, a neko nije zadovoljan ni sa 3.4ghz(moj slucaj)... Jako cudno da me je neko pitao da li hocu da uzmem primerak koji ce raditi na 3.0ghz prime stabilno,ali ne vise verovatno bih odmah uzeo, a evo sada sam nezadovoljan sa 3.4ghz, prokleti xtremesystems smore me u sekundi...

Sve zavisi nekom je k 2.6ghz, a neko nije zadovoljan ni sa 3.4ghz(moj slucaj)... Jako cudno da me je neko pitao da li hocu da uzmem primerak koji ce raditi na 3.0ghz prime stabilno,ali ne vise verovatno bih odmah uzeo, a evo sada sam nezadovoljan sa 3.4ghz, prokleti xtremesystems smore me u sekundi...

Daj odvoji jos novca za vodeno,sa prodajom zalmana ne bi ti trebalo mnogo da dodas,i imaces stabino i vise od 3.4Ghz;)

Poslednja izmena:
Da li neko ima neku ideju koliko je "opusteno" da se klokuje core2duo e6300 + P5B obicna?

Ta ploca je sposobna da gura vise od od 470Mhz za FSB,tebi je sasvim dovoljno i 416Mhz.Sa tom frekvencijom FSB-a imaces nesto vise 2.9GHz(tacnije to ti je frekvencija na kojoj radi jedan 6800).Sto se tice napona nista ne diraj samo kod CPU podesavanja opciju C1 postavi na disable.I nemas sta da brigas.|Pozdrav i srecno sa novom masinom:wave:

Daj odvoji jos novca za vodeno,sa prodajom zalmana ne bi ti trebalo mnogo da dodas,i imaces stabino i vise od 3.4Ghz;)

Mislis ? Ovaj zalman je cudo, pri tolikim clockom i moglo bi se reci finim naponom konstantno je ladan, ali mi nije jasno kako se onda temp napuca do preko 50, jer koliko se secam pri istoj toj temperaturi na bartonu bakarni deo coolera je bio vreo... Nesto tu nestima ili asus proble lose ocitava temp ili cu morati da nabavim AS pastu...

Niko ne pomenu memoriju. Pitanje je do koje magistrale ces doci, jer zavise od memorije i ploce. Nemojte tretirati ovu verziju kao Delux varijantu.

Niko ne pomenu memoriju. Pitanje je do koje magistrale ces doci, jer zavise od memorije i ploce. Nemojte tretirati ovu verziju kao Delux varijantu.

Koliko se dalo videti dl ne bezi mnogo od obicne.E sad 420mhz,brat bratu mora da izgura stabilo.P.S.Kopaj mi memaru ljubi te brat tvoj,za cenu ne pitam.Pozdrav!

Koliko se dalo videti dl ne bezi mnogo od obicne.E sad 420mhz,brat bratu mora da izgura stabilo.P.S.Kopaj mi memaru ljubi te brat tvoj,za cenu ne pitam.Pozdrav!

Videcemo sta moze da se uradi.
Ma niko ne kaze coveku da mu je i memorija ogranicavajuci faktor za OC i on nasvira 400MHz i kao radi a DDR pakuje greske i puf ode registry i Win u ...

Videcemo sta moze da se uradi.
Ma niko ne kaze coveku da mu je i memorija ogranicavajuci faktor za OC i on nasvira 400MHz i kao radi a DDR pakuje greske i puf ode registry i Win u ...

Pa valjda mu je jasno da ako hoce preko 400Mhz za FSB memorija mora da ide preko 800Mhz.Sto znaci obezbedi memoriju kora radi na stabilnih 800-840Mhz,kako bi ti FSB labavo radio na 400-420MHz i milina.Najamnji odnos za memoriju kod asus 965 kompatabilnih ploca je je 1:1=FSB:memoriski klok dok kod Ga ploca i ostalih ovaj problem nije prisutan,ali zato asusu rula kada je oc u pitanju.

P.S.Sto je najgore covek od komponti nije naveo nista vise od ploce i procesora,a i nije se ni pojavljivao posle pocetnog posta.

Poslednja izmena:
Mozda vise nema odakle da se javi... :p

Pa to je najgore, ako mu se desilo. Po pitanju, u kome nije naveo "najproblematicniju" komponentu, zakljucujem da nije bas vest u ovoj oblasti, pa upozorenja nisu na odmet.
Vi iskusni OC-eri citajte malo izmedju redova i pogledajte na broj postova, pa onda dajte savete, jer savet onako iz rukava moze da nekome bude magareca usluga.

asacchi011

Na forumu od: Jul 2006
Poruka: 18

...:test: ...jedan mnje!

Salim se :p valda nije previse ambiciozno pristupio OC...:eyebrows:

inace ne preporucujem overklok ( mada drzim i plocu i procesor i memoriju na maximumu), najbolje je da radis to cime se bavis na racunaru pa da onda vidis da li ti procesor predstavlja usko grlo.. ako da onda ga overklokuj ako ne onda samo trosis procesor i struju za dzabe posto ce verovatno disk da ti bude usko grlo...
ako mene pitas sto je meni sve na max.. odgovoro je jer nemam dual core procesor a veoma cesto moram da iskompajliram i do 100 fajlova od jednom i to gomilu puta sto je dosadno za cekanje... dakle savet je da samo po potrebi a ne iz hira jer obicno kada uradis iz drugog razloga mnogo je veca verovatnoca da ti crkne :) :) :)

da imam dual core ne bi klokovao je bi mi onda u startu radilo duplo brze nego na sadasnjoj masini sto je ok. ( pitanje je da li bi mi i tad bilo sporo :) ) pa zavisi cime se bavi... ako koristi bilo sta sto trazi 100% izracunavanje onda je procesor usko grlo ma koliko bio brz :)
( zanemaricu potrebe za memorijom koja verovatno moze da nahrani tu azdaju od procesora podacima)

Poslednja izmena:
Vrh Dno