Šta je novo?

Preporućite mi nešto poput Castlevania

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Završio sam 1 i 3 od Castlavnie, a 2 deo , avanturu nisam.

Znači, nešto poput toga Za Amigu ili PC Dos, ili isto za NES , ili neku konzolu tog ili malo docnijeg doba.

DA bude podjednako zanimljivo, i dobru mjuzu da ima.

nisam nikad igrao ali:

lici mi na Black Tiger...

Čokolom, blagodarim phahahaha
Nego, ako budeš pogledao taj review od Angry Nerda , ono što on kaže da ne služi ničemu , srcad(tj da bi po njemu trebalo da obnavlja energiju),
e ta srcad su količina oružja. SKupljanjem srcadi povećavaš trenutno broj trenut(ač)nog oružja.

Čokolom, blagodarim phahahaha
Nego, ako budeš pogledao taj review od Angry Nerda , ono što on kaže da ne služi ničemu , srcad(tj da bi po njemu trebalo da obnavlja energiju),
e ta srcad su količina oružja. SKupljanjem srcadi povećavaš trenutno broj trenut(ač)nog oružja.

ali to je i rekao ANgry Nerd: da su srca ili kolicina oruzja ili valjda novac u nekim slucajevima...

i na kraju, protiv drakule, vracao se 10 puta na ekran kako bi nakupio srcadi :D

Castlevania serijal ima "malo" vise od 3 dela.

Ako imas matori mobilni koji moze da tera java igrice nadji .jar od Castlevania: Aria of Sorrow i Castlevania: Dawn of Sorrow i uzivaj. Nintendo DS je puno bolja varijanta ali pretpostavljam da ga ne posedujes.

highlander: Shadow of the beast... to je dobra ideja, hvala ! Ne secam se da sam ikada igrao ni video prvi deo.

ali to je i rekao ANgry Nerd: da su srca ili kolicina oruzja ili valjda novac u nekim slucajevima...

i na kraju, protiv drakule, vracao se 10 puta na ekran kako bi nakupio srcadi :D

Onda mora biti dva videa o toj igrici, ovo sam tacno upamtio da se u vise navrata zalio kako srcad ne povecavaju energiju
i ne sluze nicemu.

E da, rekao sam da sam zavrsio 1. ali nisam , Drakula bio predosadan,mozda cu sad. Jel si igrao na originalnoj konzoli onomad , ili
na emulatoru?

Castlevania serijal ima "malo" vise od 3 dela.

Ako imas matori mobilni koji moze da tera java igrice nadji .jar od Castlevania: Aria of Sorrow i Castlevania: Dawn of Sorrow i uzivaj. Nintendo DS je puno bolja varijanta ali pretpostavljam da ga ne posedujes.

To je verovatno za one Simbiane od pre pet , sest godina. Jel se moze to nekako emulirati pod W7? Da li se DS moze emulirati?

Mislim da moze na bilo kom j2me telefoni koji nije bas prastari model ali svakako je mnogo bolje resenje NintendoDS emulacija jer su igre daleko graficki bogatije na DSu nego verzije za mobilne.

Ali problem moze predstavljati tvoja masina, pitanje je kako ce raditi emulacija. Probaj ovaj emulator a ROMove nadji na netu: http://www.desmume.com/

Samo cela ta prica i nije toliko retro jer su igre ipak koliko toliko novijeg doba pa ih bas ne bi nazvao retro ali svejedno preporucujem da odigras jer su po menu, uz Symphony of the Night to najbolje Castlevania igre.

Ono sto jeste retro su Super Castlevania IV (za SNES) kao i Castlevania: Rondo of Blood (za konzolu zvanu TurboGrafx-16 iliti PC Engine). Ako imas emulatore za te konzole onda preporuka za obe igre. Mada postoji verzija i za PSP ali sumnjam da mozes emulirati PSP na Pentium trojci.

Ovo sve pisem pod uslovom da ti se igra bas Castlevania a ne nesto obavezno retro sto radi na starijim kompjuterima. Ima dobrih i slicnih igara ali Castlevania je ipak unikat i ima bar 6-7 dobrih nastavaka ali je tesko pohvatati igre jer su razbacane na razlicitim sistemima.

Jesi li probao da emuliras PSX?

Prethodni link mi ne daje da skinem, probaj odavde: http://desmume.org/

Za Aria of Sorrow ti treba Game Boy Advance emulator: http://coolrom.com/emulators/gba/14/Visual_Boy_Advance.php

Edit: Obe igre (Aria i Dawn of Sorrow) imas na linku gore (valjda necu nastradati zbog ovoga) tj. sajt coolrom.com. Prva radi preko Visual Boy Advance, upravo igram. Kod tebe mozda bude islo sporije ali svakako javi sta si uradio.

Izvini za pogresan link sto sam prethodno ostavio...

d4jz5eq.png

;)

Poslednja izmena:
Ovo me jako zanima. Naveo si 'Mislim da moze na bilo kom j2me telefoni koji nije bas prastari model '
Da li se moze na PC-ju emulirati softver za te , valjda Symbian telefone, i pichiti neka od tih igrara?

Hvala za trud iako nisam jos pogledao , to ce mi svakako biti zanimacija (Ako je PSX Playstation, to sam samo probao da emuliram, valjda upravo na ovoj masini iz potpisa)

Zanima me za koji sistem je ova igra (Prema vikipedii, pise da je samo za GBA) :

Otkako nema onih tagova na youtube, ne mogu da skapiram o kom se sistemu radi, pominje nesto dole Amiga ali nema nista na planetemu.net

Poslednja izmena:
To je igra za Game Boy Advance kao i Aria of Sorrow. Emulator za GBA sa kojim sam pokrenuo Aria of Sorrow radi odlicno kao i sama igra, jedino je problem sto nema opcije za izmenu rezolucije kao kod Sega/NES emulatora pa kada razvuces preko celog ekrana vide se pikseli. Preporuka je da prikljucis bilo kakav joypad, jer je mnogo udobnije nego igranje na tastaturi.

Sto se tice Dawn of Sorrow, to je Nintendo DS igra i radi preko emulatora ali kod mene se vuce (kao usporeni snimak, nista ne secka samo radi sporije nego inace). Doduse, igra izgleda odlicno i ima gomilu animacija/cutscena. Ja imam Phenom II tako da sumnjam da bi kod tebe radio taj emulator iole prihvatljivo.

Castlevania igre su, kao sto znas, podeljene prema likovima koje vodis. Neki se pojavljuju u vise igara, neki samo u jednoj. Koncept je manje vise isti ili unapredjen (Dawn of Sorrow je najnaprednija igra u tom pogledu koliko je meni poznato). Pitanje je samo, da li ti predstavlja problem sto je u nekim nastavcima akcenat na grindu tj. ne mozes preci odredjeni deo bez lika tog i tog nivoa i slicno?

Ovde imas spisak svih Castlevania igara sa opisima: http://www.castlevaniacrypt.com/games.htm ili http://www.castlevaniadungeon.net/games.html

Nazad
Vrh Dno