Šta je novo?

Prepakivanje Napajanja

boj4n

Cenjen
Učlanjen(a)
03.06.2011
Poena
151
Zdravo forumasi,
situacija je sledeca, nedavno mi je crklo LC LC Power Metatron Prophecy LC8750 750W napajanje - verzija sa osvjetljenjem oko modularnih prikljucaka, s obzirom da sam se navikao na dosadasnji izgled kucista, planirao sam da prepakujem novi Seasonik recimo SEASONIC SS-760KM X-760 X-Series u Postojece kuciste LC-a. E sad ima tu malo zavrzlame oko kablova i spajanja - lemljenja ali je u principu sve izvodljivo.

Moje pitanje je sledece, da li cu tim putem ( prepakivanjem napajanja ) mozda povecati sum ili slicno - generalno da li ce perfonmanse napajanja pasti, i da li neko ima iskustva sa slicnim akcijama ? Posebno bi cijenio Saunov-MCsteel odgovor .

Pozdrav

Heh, vidim našao si. Bejah ostavio odgovor, ali obrisaše dušmani - više puta. Zato i neću više postovati tamo... Em džaba pomažem, em me cenzurišu, a ništa neprikladno nisam rekao.

No, da se vratimo mi našim ovčicama.
LC8750 nije 750W napajanje, tih 750W je "peak load" - može da ih da na tipa 60 sekundi. Interno je to nešto pojeftinjena verzija Andyson AD-M700A2-71 (koji se recimo nalazi u Mushkin Enhanced Joule 700W), sa drugačijim modularnim interfejsom.

Što se tiče prepakivanja koje predlažeš, ja sam odlučno i kategorički protiv toga. Prvo, topologije korišćenje u Hyperionu i u X-760 ne mogu biti različitije. Modularni paneli su im nekompatibilni, jer niti su jednako povezani, niti ih ima jednak broj, niti su im funkcije jednake; a ne možeš ni da "prepovežeš žice", jer ih u X-760 i nema - modularni panel je zalemljen za glavnu štampanu ploču. Nemaš niti znanje niti alat koji je potreban za ovako složenu operaciju. Osim toga, ispravljački MOSFET-i koji daju 12V struju su na dnu glavne štampane ploče, i termalnim jastučićima povezani sa donjom stranom kućišta X-760, tako da sâmo kućište igra ulogu velikog hladnjaka. Šrafovi i njihov raspored su značajno drugačiji u X-760. Ma, ima čitava pletora razloga zašto ne treba ni da pomišljaš na ovako nešto.

Na kraju krajeva, čak i da jeste moguće, uništio bi petogodišnju garanciju zarad kič izgleda - zar je zaista toliko bitno? Ozbiljno?

Ne mogu da verujem da neko uopste zeli da pokusa da upropasti tako lepo napajanje i od njega na izgled napravi onog odvratnog LC-a :D

To sto ti planiras i da je teoretski moguce (a ne izgleda bas tako) bi bila jedna uzasno slozena procedura gde svasta moze krenuti naopako. Kupi drugog Prophecy-a ako hoces taj sminka izgled, imas ga u mnogim radnjama. Ili jednostavno se ne zamlacuj i uzmi SS napajanje i navikni se na novi izgled :)

Nazalos Ovakvo LC napajanje je prestalo da se proizvodi prije 2je godine, tako da kod nas moze da se kupi samo nova verzija ebz osvjetljenja oko modularnih prikljucaka.

Mcsteel hvala na odgovoru, bas me interesovalo kako su izveli povezivanje modularnih konektora sa plocom napajanja u Seasonicu, inace to sto ima vise prikljucaka i izlaze nije nista presudno prispojio bi samo onoliko koliko meni treba ^^ . Dalje da stvarno je Seasonic prelijepo napajanje ali navika je cudo, mozda je za koju sedmicu necu ni primjetiti alli za sada je tako, mozda prepakujem neko CORSAIR i skinem 2gu graficku da me mine zelja ^^ . Javljam sta sam napravio. Poz

Ovo moze da radi samo neko ko ima para za bacanje...

Vrh Dno