Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Koji prepaid fokusiran primarno na internet, je najbolji izbor? Treba mu do 10 Gb mesecno, jer za pozive ima MTS kontrolu troskova a tel podrzava 2 kartice..hvala
Prenesi broj iz druge mreže u A1 i imaće godinu dana besplatan Mega plan (aktivira se u Moj A1 aplikaciji, 10GB za sve, po 5 za instagram i TikTok i 500 jedinica). Potrebno je samo da se dopunjuje na 3 meseca da ne bi prešao u stanje mirovanja.

Prenesi broj iz druge mreže u A1 i imaće godinu dana besplatan Mega plan (aktivira se u Moj A1 aplikaciji, 10GB za sve, po 5 za instagram i TikTok i 500 jedinica). Potrebno je samo da se dopunjuje na 3 meseca da ne bi prešao u stanje mirovanja.
nazalost svi smo na MTS mrezi pa to nije moguce...neko drugo resenje ??? neka druga mreza, bez prenosa broja, ovaj broj sto ima je bitno da ostane na MTS
A ti zivis gde?
ja u BiH uglavnom, ali mi je to za sina u SRB...ma i 5 GB mesecno mu je dovoljno mesecno...da ne prelazim na Omorika 12 s njegovim glavnim brojem, to mi je jos 1300 din skuplje od kontrola troskova sto sad ima..

Poslednja izmena:
da odgovorim sam sebi, najbolje mi je i najjeftinije da predjem sa KT na ZMAJ tarifu, gde za veci racun od 800 din, dobija 15 GB neta sto je sjajno..e sad je pitanje, posto traje ugovorna obaveza jos dugo, da li mogu da predjem na skuplju tarifu ??? msm da moze, ali ako neko zna resio bi me bede, da dalje ne trazim ...HVALA

nazalost svi smo na MTS mrezi pa to nije moguce...neko drugo resenje ??? neka druga mreza, bez prenosa broja, ovaj broj sto ima je bitno da ostane na MTS

ja u BiH uglavnom, ali mi je to za sina u SRB...ma i 5 GB mesecno mu je dovoljno mesecno...da ne prelazim na Omorika 12 s njegovim glavnim brojem, to mi je jos 1300 din skuplje od kontrola troskova sto sad ima..
Пређи на Глобалтел, то ти је сад исто МТС ако је због инфраструктуре битно да останеш тамо.

И може да се пређе у току УГ на већи пакет.

Kontam da mu je bitnije da ima relaciju mts mtel nego pokrivenost područija.
Tako da bi mu zmaj dobro odradio posao. Pošto verovatno radi roaming za BiH. A ima uvek drugu karticu da ubaci za džoker saobraćaj

Kako imam mts prepaid broj, slučajno naleteh na ovaj podatak na delu foruma mts-postapid. Reč je o prelasku u A1

Jel neko probao? Jel bilo problema tokom prelaska i koliko je trajalo (mts broj je registrovan na mene)
Osim dopune na 3 meseca tokom tih godinu dana, ima li nekih obaveza?
Šta posle godinu dana? Neke obaveze?

Prilozi

• Screenshot_20241022_095244_Chrome.jpg
    Screenshot_20241022_095244_Chrome.jpg
    144.1 KB · Pregleda: 55
Nema nikakvih obaveza ni posle godinu dana, ali s obzirom na atraktivnost same promocije, izgledno je da u nekom trenutku A1 može da kuburi sa pripejd MNP karticama pa i to imajte u vidu.

Nemas nikakve obaveze, osim da dopunjujes jednom u 3 meseca broj. Taj kredit mozes i na parking ili humanitarne poruke da potrosis. Posle godinu dana, nista, gledas sta ti tad odgovara.

Cak i ako A1 recimo ima los signal ili ti nesto ne odgovara, mozes posle 2 meseca da napustis A1.
@uji Promocija jeste atraktivna, ali je nigde ne guraju marketingski, samo stoji pri dnu stranice za prepaid.

update...ipak ne moze za vreme UO da se predje sa KT na ZMAJ iako je skuplja, tako rece teta iz MTS, nista, globaltel se kupuje prepaid, hvala svima iznad na korisnim odgovorima

Нисмо се разумели, у оквиру истог КТ или Змај пакета може на скупљу понуду за време УО, не и да шеташ између њих.🙂

ma nema veze, globaltel za 670 din mesecno mu resava 15 gb neta, usteda u odnosu na zmaj je mizerna, ali kako tel ima 2 slota moze 2 kartice, MTS za pozive, a globatel za net (y)

U vezi prenosa broja u A1 i ove trenutne akcije Mega plan,poslao sam mail u A1 i pitao za prenos broja koji sam pre nedelju dana registrovao u Yettelu,evo sta su mi odgovorili:
"
Poštovani,
Moguće je naravno, važiće Vam ova promocija.
Sve što Vam je potrebno jeste da ponesete ličnu kartu sa sobom i posetite najbliži A1 centar kad budete u prilici.
Kolege će Vam pomoći oko podnošenja zahteva za prenos broja i uputiti Vas u sve detalje.
Kada se broj prenese u našu mrežu, ova promocija se automatski aktivira na Vašem broju.
Ako budete imali dodatnih pitanja, pišite nam slobodno."
Posto nisam siguran da li su prevideli da sam broj registrovao pre nedelju dana ponovo sam im poslao pitanje u vezi te registracije od pre nedelju dana pa da vidi m sta ce da mi odgovore?

@alex1974 korisnički staž se u Yettel-u ne resetuje nakon registracije i potrebno je da ti bude važeći rok isteka kredita pre prenosa.

Citajuci ovde postove ja sam razumeo da ako odem u A1 da prenesem broj da se "korisnicki staz" racuna od dana registracije broja?
Znaci moze da se prebaci broj i dobije promocija.

Citajuci ovde postove ja sam razumeo da ako odem u A1 da prenesem broj da se "korisnicki staz" racuna od dana registracije broja?
Znaci moze da se prebaci broj i dobije promocija.
To što si pročitao se odnosi samo na Globaltel. Imali su do pre par meseci egzibiciju da drže ljude u mreži 3 meseca, iako je novim pravilnikom propisano 60 dana pa pošto se, pretpostavljam, neko žalio Ratelu, oni su morali to da isprave.

Otisao do kolega i podneo zahtev za prenos broja u A1. Yettel ima toliko losu prepaid ponudu da je to frapantno. MTS penzionerski standardno, mada nista bolje od Yettela.

Javi da li si imao problema pri prelazu u A1.
Danas, sada vec juce, podneo zahtev u A1 i rekli mi da ce me prebaciti 24. u zoru.
U A1 su, moram priznati, bili aljkavi. Nisam dobio primerak Zahteva za prenos broja, koji sam uvek uredno dobijao. Trazio sam u poslovnici, ali mi nisu dali, pa sam posle zvao Korisnicki, gde su mi potvrdili da me sleduje taj Zahtev i da ce videti sta ce.
Drugo, kao kontakt telefon naveli su jedan moj broj kod njih od pre 12 godina iako sam pre 2 meseca na njihovom prodajnom mestu prepravio u novi.
Sve u svemu, videcemo, javljam kad broj bude bio prenet.

U ponedeljak oko 18h uveče podnet zahtev za prenos iz mts-a u A1. Odobreno upravo, ukupno ni 2 cela dana.

Hehe u ponedeljak podnet zahtev za prenos broja iz Yettela(prepaid),zvali juce nude 50% popusta.Kad sam im objasnio sta se dobija u A1 samo je rekla ok.Prenesen broj sinoc aktiviran mesecni plan sve ok za sada :)

Jel radio neko mnp a da je izgubio original sim ali ima plastiku i broj je registrovan na tu osobu.
Iskopao sam jedan mts prepaid tj samo plastiku sa serijskim brojem i pukom ali ne znam gde je ta sim kartica i ubacio sam 200din kako bih skinuo broj sa mirovanja ali ne znam gde je original sim.Nije mi problem da uzmem duplikat ali je problem da se ne resetuje period u mts mrezi pa da me odbiju za mnp posle nije mi problem da podnesem na osnovu plastike jedino sto necu znati kad je broj prenet pa cu morati da ubacim napamet karticu kad prodje prenos

Картица се мења из разноразних разлога па то не би требало да буде проблем.

Uvek sam radio prenos bez originalne plastike, a za Globaltel i mts mi nisu tražili PUK kodove, odnosno isti su mi bespogovorno gasili broj i puštali da pređem.
Šta to znači? Šta je taj MNP?
Mobile number portability iliti proces prenosa broja pa je ta skraćenica usvojena još pre deceniju i po kada je i počela implementacija funkcije.

Da li to onda znači da ako se prebaci broj u A1 može da se desi da ne mogu ljudi da me dobiju i da ću da budem nedostupan bez signala?

Da li to onda znači da ako se prebaci broj u A1 može da se desi da ne mogu ljudi da me dobiju i da ću da budem nedostupan bez signala?
To se dešavalo u početku kada je 2011. krenulo sve to, ali se par godina kasnije poprilično ispeglalo.

konsensus je oko 2 dana za prenos iz GTel u A1?

a A1 u GTel? Da li mora u poslovnici?

Nazad
Vrh Dno