Šta je novo?

Prepaid na 5 dana - mt:s ili Vip?

kibicer

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
885
Koji prepaid uzeti?
Dakle, putujem na 5 dana u zabit u kojoj nema Telenorove mreže, postoji samo mt:s. Uzeo bih prepaid karticu, na koju bih preusmerio pozive sa svog 063 broja. Karticu minimalno nameravam da koristim za zvanje, ali, opet, ne bih išao sa manje od 500 din kredita.
Sudbina kartice nakon toga - sasvim nevažna.

Šta je povoljnije - VIP ili mt:s?
Čitao sam njihove sajtove - nisam našao ni cenu SIM-a.

Hvala na sugestijama.

Vip prepaid paket sa 200din. kredita - 200din
Mt:s prepaid paket sa 200din kredita - 200din, sa 750din kredita - 500din i sa 1500din kredita - 1000din.

Sto se tice tarife oba operatera imaju obracunski interval 60 sec pa 1 sec pa ti je moja preporuka mt;s Kul tarifa sa cenom od 5,56din ka svim mrezama dok je uspostava veze 1,77din. a SMS-a 2,24din. Kada kupis mt:s paket ti si na toki tarifi pa pozovi 778 i prebaci na Kul tarifu, prva promene tarife je besplatna. Vip je za 11,8 para po minuti skuplji od mt:s Kul tarife za pozive. Sve cene su sa PDV-om. Vip ima bolji kvalitet voice saobracaja nego na mt:s mrezi.

Za 500din kredita ti kod mt:sa treba 500dinara (ako kupis paket od 200din zatim dopunis sa 300din) dok za Vip kredit od 500din ti treba 400din (200 za paket + 200 za dopunu na koju se dodaje 50% vrednosti za kredit) ova racunica podrazumeva odlazak do prodajnog mesta sa dopunom. Na vecini kiosaka koja sam obilazio u predhodnom periodu nema mt:s paketa od 500 i 1000din vec moras do njihove prodavnice.

Poslednja izmena:
...što će značiti da, i ako mi zatreba dopuna dok sam tamo, pa moram da zamolim nekog u Bgd, manje ću ga gnjaviti ako sam na mt:s-u.
Iscrpan odgovor - puno hvala!

Vip na svojoj mreži (baznim stanicama) čije su oznake CC 220 NC 05 koristi EFR dok mt:s koristi HR.

To nisam znao, hvala na informaciji, nadam se da je to tacan podatak?
Da li se u praksi oseti razlika izmedju ta dva nacina kodiranja?

Sve u svemu koliko ja znam VIP je do sada uglavnom dobar deo Beograda , tesko da se moze osetiti beneficije audio kodiranja ukoliko se ne kacis na te bazne stanice.

Vip na svojoj mreži (baznim stanicama) čije su oznake CC 220 NC 05 koristi EFR dok mt:s koristi HR.
delimično tačno
Da li se u praksi oseti razlika izmedju ta dva nacina kodiranja?

Sve u svemu koliko ja znam VIP je do sada uglavnom dobar deo Beograda , tesko da se moze osetiti beneficije audio kodiranja ukoliko se ne kacis na te bazne stanice.
oseti se

a koliko je vip pokrio to samo znaju ljudi iz vipa i ostali poslovni saradnici, jel tamo radiš?

Jeste što se tiće lokacija na kojima koristim Vipovu mrežu uvek je bio EFR, neki mobilni telefoni poseduju mogućnost da se očitaju pojedine karakteristike mreže.
Prle83, znaš gde Vip koristi na svojim baznim stanicama lošije od EFR-a podeli sa nama na kojim lokacijama.

ne znam napamet, a i da znam ne smem da kazem, ali razmislite, pročitajte wikipediu i onda će se odgovor sam stvoriti

delimično tačno

oseti se

a koliko je vip pokrio to samo znaju ljudi iz vipa i ostali poslovni saradnici, jel tamo radiš?

I RATEL-u ce biti prezentovane neke brojke, samo sto ce verovatno biti "napumpane" kao i sve sto se radi u ovom zapecku od drzave..

Vrh Dno