- Učlanjen(a)
- 03.09.2000
- Poena
- 1,445
Probao sam sa Windows Movie Makerom. Imam ponudjeno nekoliko formata medju kojima je DV-AVI u rezoluciji 720x576@25fps (1536kbps) gde 1 minut zauzima oko 225MB sto mu dodje na cifr od 13GB za sat sto otprilike i jeste kapacitet DV kasete od 60 minuta koliko znam.
Video (i audio
) prebacujem preko IEEE 1394 tj. FireWire porta za koji sam mislio da prebacivanje ne radi klasicnim grebovanjem (pogresio sam?) tako da mi se desava da izgubim po neki frejm (skoro da se i ne primeti, ali ipak). Masina je Athlon4 1Ghz sa 512MB rama, a HDD je 20GB, ali ne znam koliko obrtaja (2.5 incha; u notebooku).
Od ostalih ponudjenih formata prvi losiji je 320x240@30fps (768kbps) gde grebovanje prolazi bez problema, ali je kvalitet ipak dosta losiji.
Da li neko ima iskustva sa ovim stvarima i kakva su? Koji software preporucujete? Sta je vas mucilo? Neki saveti?
BTW
Sa Premierom 5 nisam uspeo nista da uradim.
Video (i audio
Od ostalih ponudjenih formata prvi losiji je 320x240@30fps (768kbps) gde grebovanje prolazi bez problema, ali je kvalitet ipak dosta losiji.
Da li neko ima iskustva sa ovim stvarima i kakva su? Koji software preporucujete? Sta je vas mucilo? Neki saveti?
BTW
Sa Premierom 5 nisam uspeo nista da uradim.