Šta je novo?

Prenos nebook racunara preko granice...

luka.l

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
649
1. Da li ima znacaja sto je notebook natrpan 'placenim' programima i 'legalnom' verzijom Windows-a?
2. Racun naravno nemam jer je u pitanju 486 nekoliko godina stara kupljena naravno od ko zna kojeg vlasnika po redu.

Dakle, da li ce biti problema da ga prenesem preko granice?

Molio bih da mi odgovori neko ko zaista zna kakva je procedura i neko ko ima iskustva sa tim da ne bi nagadjali.

Pozdrav!

Ja sam nosio legalan notebook i niko me nista nije pitao, samo sam ja insistirao da mi upisu u pasos da sam to izneo da ne bih slucajno morao da se smaram pri povratku.

A upisan mi je i foto aparat i jos neke gluposti, i to sam opet morao da insistiram.

I sada me carinici cim vide u pasosu sve to upisano vise i ne pitaju sta unosim od tehnike, tj. ne gledaju sta imam, a obicno imam dosta toga... :)

Mica je napisao(la):
Ja sam nosio legalan notebook i niko me nista nije pitao, samo sam ja insistirao da mi upisu u pasos da sam to izneo da ne bih slucajno morao da se smaram pri povratku.

A upisan mi je i foto aparat i jos neke gluposti, i to sam opet morao da insistiram.

I sada me carinici cim vide u pasosu sve to upisano vise i ne pitaju sta unosim od tehnike, tj. ne gledaju sta imam, a obicno imam dosta toga... :)

Dakle da insistiram i da se nadam da nece da zaviruju....mada kad covek bolje razmisli.....nemaju oni sta da zaviruju. Sta ako ne radi? Odnosno sta ako namestim da ne radi? :beat: Stavim RAM-e u novcanik i mirna Backa... :mrgreen:

luka.l je napisao(la):
Sta ako ne radi? Odnosno sta ako namestim da ne radi? :beat: Stavim RAM-e u novcanik i mirna Backa... :mrgreen:
Bolje da radi, na aerodromima ponekad insistiraju da takav tehnički uredjaj mora da se uključi i da radi zbog sumnje da je natrpan unutra neki eksploziv. :confused:
Nama su jednom u Frankfurtu razbili nekoliko hard diskova iz paketa jer je neki uredjaj za detekciju eksploziva zapištao. Bilo je oko kineske Nove godine pa je valjda pao prah od prskalica ili tako nešto. Nismo dobili odštetu iako smo ih tužili...

luka.l je napisao(la):
1. Da li ima znacaja sto je notebook natrpan 'placenim' programima i 'legalnom' verzijom Windows-a?
2. Racun naravno nemam jer je u pitanju 486 nekoliko godina stara kupljena naravno od ko zna kojeg vlasnika po redu.

Dakle, da li ce biti problema da ga prenesem preko granice?

Molio bih da mi odgovori neko ko zaista zna kakva je procedura i neko ko ima iskustva sa tim da ne bi nagadjali.

Pozdrav!

Pa ko to nama ide u Francusku :D
Pozdrav :wave; :wave; :wave;

Ma nosi slobodno. Ja sam sad na odmoru u Portugalu (dosao 13.juna avionom, preko Minhena). Na aerodromima samo skeniraju stvari. Ne proveravaju ni da li je legal, ni koji software ima. BTW - mozes im biti jedino ti sumnjiv. Nema puno ljudi koji vuku notebook 486:))

blue je napisao(la):
...Nema puno ljudi koji vuku notebook 486:))

:d Tu si u pravu. Hvala svima, u svakom slucaju smo resili moju dilemu oko nosenja....

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno