Šta je novo?

Prenos kompa preko granice

Cwelle

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
709
Trebalo bi uskoro da odem do Austrije na nekoliko meseci. Odneo bi tamo kućište (popunjeno, naravno), tastaturu i miša.
E sad, interesuje me da li neko zna da li će mi praviti probleme ovi na granici?

Mislim da cu ići autobusom.

Sto se nasih tice, samo napravis popis stvari koje nosis, na njihovoj listi (carinskoj) da bi kao, bili sigurni da pri povratku ne unosis novo. A austrijanci, ne verujem da prave problem

Austrijanci sigurno ne prave problem, jer ti je poslednja kontrola na ulasku u Šengenski prostor - Mađarska! Mađari znaju ponekad da malo smaraju, ali iskreno sumnjam da možeš da imaš ikakav problem po ovom pitanju (a vrlo često idem busom ili kolima u Austriju preko Mađarske)...

mi poslali nekom otkacenom prijatelju, alfin sporet do pariza autobusom bez problema

obavezno ga prijavi na izlazu iz zemlje! pogotovo ako ti kazu "ne treba"

obavezno ga prijavi na izlazu iz zemlje! pogotovo ako ti kazu "ne treba"

Potpuno tacno,znam da se to desilo drugu mom.U pitanju bio lap top,carinik mu rekao nema potrebe,kad se vracao u zemlju isti carinik ga opalio po ushima za isti taj lap top..Strasno..

Pre koliko godina to beše ???

Prenosio sam desktop komjuter i lap xy puta i nikad mi niko nije pravio probleme.

Npr za Svajcarsku,znam pouzdano da svajcarski carinici na aerodromu imaju obicaj da cak pale lap top i proveravaju legalan softver.Sve to i ajde ne bi bilo toliko cudno da to ne rade samo Srbima.Jedan trik,koji u 95% slucajeva pali,jeste da se sa torbi,pre carinske kontrole skinu nalepnice po kojima mogu da vide odakle putujete i odakle secate robu;)Sve ovo vazi samo za aerodromsku carinu.Kada se ide BUS-om ili kolima,tih problema nema;)

pass na bios pa da vidim sta ce da proveri...

ma ne pale oni da bi proveravali piratski sf, boli ih uvce... nego da nije neka bombica... ;)

A sta ce da proveri ako skinem kuler sa procesora? Mislim da cu zbog transporta morati da ga skinem. :trust:

Pa ako stavish pass na bios..recjicje ti - kazhi mi pass za bios ahaha a shto se tiche prtljaga..misilm da je animan imao sjajnu repliku u potpisu kada su ih zaustavili ne na granici do dushe...

Obavezno im guraj sve da potpishesh jer evo kratka anegdota. Putujemo na Korchulu kolima Bg table nas 4 u autu punom svega i svachega ;]

Ortak koji radi video projekcije nosi sa sobom iMac jer jel te treba mu za live act. Ja nosim punu torbu plocha [vinila] i to je to. E sada baja na carini nije hteo da mu carini monitor. PAhahah ali pobogu choveche to je ceo komp [ iMac ] Ne to je samo monitor. Ne..niste razumeli u tom monitoru se nalazi spakovan ceo kompijuter pogledajte ambalazhu... Jel moram ja to da radim !? I naravno nas dvojica kao jedan - DA molimo Vas.

Razlog toga je da ne smem ni da zamislim koliko bi mu naprzhili carine da nije potpisao glupavi papir kada smo izlazili iz zemlje. Hrvati nas naravno apsolutno nishta nisu pitali ni kada smo ulazili ni kada smo izlazili...

Ne,ne proveravaju da li je bomba,vec proveravaju legalni softver,veruj mi znam sta pricam;)

A ako ponesem muziku i filmove na diskovima, da li ce i to da proveravaju?

Mislio sam na DVD diskove. Ne na hdd-ove.
Dakle, imam malo povecu kolekciju (300-ak diskova) koju bi poneo. :)

Ne znam za to :)Cime nameravas da ides?Busom?Ajd pitacu ti sutra druga koji studira u Becu;)

ma samo kažeš da si poznati DJ :p

Cwelle,ovako stoje stvari:D
Kaze drugar(koji tamo zivi,tj studira vec duze vreme) da misli da ti za komp nece praviti problem.Njemu su samo jednom za 3 god pravili problem,ali je na svu srecu imao dokumentaciju za lap top koji je nosio sa sobom.Sto se diskova tice,on je nosio najvise oko 50 diskova odjednom,i to bez kutija,vec samo u onim futrolama i drzao ih je uvek uz sebe,u "pederusi":d Kaze da bi mozda mogli da ti prave problem u vezi tih 300 komada,na foru da nosis da preprodajes:)
Ovo ti je sve..Ako imas jos neko pitanje,pitaj pa da vidimo da li mozemo da saznamo:)

Ok. Hvala.
Probacu prvo sa nekom manjom kolicinom (recimo 50-ak komada).

Poslednja izmena:
Nista,nema na cemu;)
Gledaj da i tih 50ak komada ne nosis u plasticnim kutijama,naredjaj ih u futrolu ili nesto vec..Cisto da smanjis mogucnost da te zezaju..

Kako stoje stvari kada se radi cuveni trik... donosim laptop iz USA?
To bih uradio ili ja, znaci srpski pasos, ostao bih oko 2 nedelje...
Ili moj brat, koji vec ima US pasos. Ne znam da li bi mu onda nasi pravili problem.

Naravno sve bi islo bez kutije itd.
Ima li neko ovde da je sve to odradio?

Nazad
Vrh Dno