Switch
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.03.2008
- Poena
- 350
Ok, znam da je suvise rano... Ali sam vec polako poceo da planiram sledecu masinu sa Ivy Bridge-om. Pre svega me zanima koliko cu para morati da skupim do juna/jula, kad je ustvari najbolje vreme za kupovinu... Ustvari hteo sam da napravim jedan thread gde bi se generalno raspravljalo o buducim Ivy bridge konfiguracijama... Posto sam pre par godina presao u Mac vode skroz sam izasao iz price o komponentama, tako da mi treba bas dosta pomoci.
Zato sam i ovako "rano" otvorio trhead za neke generalne savete... Nadam se da se modovi nece buniti.
Pocinjem polako ozbiljnije da se bavim 3d-om, znaci planiram da kupim jednu veoma ozbiljnu masinu za rendering koja bi mi obavljala posao bar 2-3 godine u napred. .... Zanima me koliko para treba spremiti za jednu high end Ivy Bridge konfiguraciju (i7)? Sta je bolje za 3d, nvidia ili radeon? Ono sto sigurno znam jeste da bi sigurno isao i7, gtx 680 ili radeon ekvivalent (7970?) (snovi su 690 ili 7990 mada ce to kostati verovatno boga-oca) i plus "prateca oprema" koja ide uz navedene komponente... E sad, posto sam skroz ispao iz fazona, nemam pojma koliko ce recimo kostati maticna za ivy bridge, ram koliko kosta ... Sve u svemu zanima me koliko para (i plus mi treba neki dellov ips, za to racunam 400-500e)? I sta biste mi vi preporucili?
Poslednja izmena: