Šta je novo?

Prelazak sa NF2 na NF4

Nemanja

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
645
Moja oprema  
Mobilni telefon
Poco X3 Pro
Pametni uređaji
Garmin
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav svima! Kao prvo izvinjavam se sto pokrecem temu koja je vec bila nekih 5 puta, bar sam ja toliko slicnih tema procitao. Ali meni treba konkretan odgovor, pa posle moze i da se obrise tema :D (nadam se samo ne pre :) )
Imam Bartona 2500+, Epox nf2, ati 9600 koje bih zamenio za Semprona 64, NF4, (Gigabyte), 7300 GT DDR3. To bih uradio iz razloga da imam 64 - bitni procesor koji ce mi trebati za buduce OS-e a nemam nameru da u buducnosti ulazem velike pare u racunar koje ce mi propasti za 6 meseci.
Dakle, da li ta zamena vredi nekih 100 evrica?
Hvala unapred na komentarima i srecna Nova Godina i puno srece i zdravlja u nadolazecoj godini :wave:

Poslednja izmena:
Nemanja ne znam dali pratis hardver scenu, ali barem po meni sada je veoma los momenat da uradis upgrade, posebno ako ne zelis da ulazes u kompjuter u narednoj godini, dve.

Buducnost je dual procesorima, sav hardver i softver ce biti optimizovan za ove procesore.

Za mesec-dva izlazi intelov core duo 4300 procesor, jeftin i brz procesor koji ce prakticno nemati kokurenciju u value segmentu trzista. Odnos cene i performanse je odlicna i tu bilo koja varijanta Seproa/NF4 je inferiorna.

Vise o ovome mozed da procitas na:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=116639

Posto novu konfiguraciju uzimas za duze vreme, moj savet ti je da sacekas mesec-dva, sakupis jos 50-100 eura i uzmes ovaj procesor (i adekvatnu plocu) koji ce te bez problema sluziti u narednom periodu.

Mislim da sa sadasnjim resenjem (sepron/NF4) ne bi drasticno dobio na performansama. Bolje sacekaj jos malo, pa uzmi znatno isplativija i brzu varijanta.

Hvala lepo na Aci na proceni i Toniju na savetima i komentarima ... jos cu se odluciti ako vidim da li mozda mogu sada prodati moje komponente po gorenavedenoj ceni jer su mi u zameni nudili mnogo manje ...

Gore navedene cene mozhesh sigurno da dobijesh na benchu..a na pc berzi i koji euro vishe.

Pa zato i ciljam na ploce sa NF4 cipsetovima, posto oni podrzavaju DDR1 memoriju kako ne bih morao prodavati moju pa zatim po duplo vecoj ceni kupovati novu :)

Izvini, ovo je dodatak na tonijev post o core duo upgrade-u, sa kojim se slazem, jer sam u istoj dilemi kao i ti, Gigabyte nForce 2 Pro, CPU AMD 3000+ i cuo sam za ovaj core duo 4300 i moj je cim stigne

Nema potrebe da se izvinjavas, naprotiv, hvala na komentarima ! Samo me trenutno interesuje performanse ova moje AGP i buudece PCI express konfiguracije :)

Probao sam vistu na mojoj konfiguraciji na glanc novom WD 160 + 2 x 1GB 400, posle ovog iskustva sam siguran da cu uraditi bas ozbiljan upgrade, nisam zadovoljan uopste kako se ponasa.

Sada imam opciju da zamenim MB+CPU za Gigabyte865 + Pentium805 sa tim da ostaje ddr400 memorija i AGP grafika. Da li ce mi to ista znaciti ili treba sacekati C2D ?

Ako poloca ima i DDR2 slotove i PCIe onda mozes komotno da uzmes!

Naisao sam i na jednu takvu plocu ASROCK 775 , ali nisam siguran koliko je to dobro resenje posto obicno ono sto je univerzalno nije dobro ni za sta :)

Imas ovde na forumu, koristi search! Nije to losa ploca!

Naisao sam i na jednu takvu plocu ASROCK 775 , ali nisam siguran koliko je to dobro resenje posto obicno ono sto je univerzalno nije dobro ni za sta :)

Nemanja ako mislis na ASROCK 775Dual-VSTA treba da znas da su neki korisnici imali problema sa ovom plocom u kombinaciji za ATI video cartama.

Imalo je o tome reci na ovom forumu, ljudi su morali da prodaju svoje AGP katre i da uzmu NVIDIA PCIe da bi doticna kombinacija proradila.

Ako bas moras da zadrzis ram i grafiku mozes da uzmes ASRock 775i65G. Ploca ima provereni cipset, AGPx8, ddr, jeftina je i sto je najintersantno podrzava sve procesore od intela pa cak i Quad Core :trust:

Zahvaljujem se na savetima Toniju i ostalim clanovima foruma, ipak sam odlucio da je najbolje resenje prodati Barton konfu u kompletu i uzeti C2D. Malo stisnuti zube (tj. karticu )
pa zavrsiti posao. Dakle, nakon svega Barton konfa ide u male oglase. Jos je mlada i usamljena i treba joj drustvo pazljivog vlasnika :)

Nazad
Vrh Dno