Evo da opišem i ja svoja iskustva sa ezamom i promenom provajdera. Dakle, nakon relativnog zadovoljstva sa uslugom koju sam dobijao od sezama (256/64 flat), sredinom januara (kada su bili najavljeni radovi na centrali??) net je počeo da radi jako loše, pingovi su postali očajni, packet loss od 5-20%.
Nakon kontaktiranja tehničke podrške, i njihovog uveravanja da je "sa njihove strane sve u redu, i da je to isključivo do servera na kojima igram", reinstalirao sam komp. Naravno, sve je bilo isto. Download tu i tamo, znao je da povuče i celih 26kb/s, mada retko . Pingovi - očaj. Na nekin CoD2 serverima i preko 150 (što je inače autokick sa servera), mada je ranije bio od 90-110. DotA - takve prekide sam trebao da snimim kamerom: svakih 5-6 sekundi slika se zamrzne na sekund, dva. Tu sam već izgubio strpljenje - ako plaćam najskuplji flat , onda očekujem vrhunsku uslugu za moje novce. Istovremeno sam se raspitao kod nekih drugara o njihovim iskustvima i video sam da i drugi imaju problema sa sezamom, (disconnect tokom WC3 partije, loši pingovi, itd, dok ljudima na Beocity-ju npr, sve radi ok.)
Nakon čitanja o iskustvima drugih korisnika, odlučio sam se za PTT (512/128). 7. marta sam obavestio sezam da želim da raskinem ugovor, na njihov zahtev napišem mail, i istog dana potpišem ugovor sa PTT-om. U PTT-u su mi rekli da ih obavestim kada mi sezam isključi priključak, kako bi oni tog istog dana podneli zahtev telekomu za priključenje. Sezamu sam objasnio da bi želeo da me isključe u petak, kako bi PTT mogao već u ponedeljak ujutru da traži moje priključenje. Pošto me u petak nisu isključili (zaboravili), dobio sam obećanje da će to biti završeno u ponedeljak. Signal sam izgubio u ponedeljak 13. 3 popodne. Obavestio sam PTT, i eto, juče (21.3) su me obavestili da mi je pušten signal, preuzeo sam opremu (ASUS ethernet ruter/modem), instalirao i......
Utisci: pingovi CoD2 serveri 60-80, download zakucan na 55,7-56,2 kb/s. Zasad zadovoljan.
P.S. Nakon što sam otkazao adsl kod sezama, ping se popravio (CoD2 serveri 90-120), a i download je počeo ponovo da radi relativno normalno.