Šta je novo?

Prelazak sa jednog na drugi ISP ADSL?

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
Da li je neko radio prelazak sa jednog na drugi ISP, a da je bila ADSL konekcija u pitanju?

Interesuju me iskustva, koji ISP, koliko se cekalo, itd....?

Hvala.

Eto da dignem thread iz mrtvih.

Neko uspeo?

I mene zanima. :)

Ja presao sa Najebee-a :d na PTT... Raskinuo ugovor sa prvim i potpisao ugovor sa drugim istog dana, a onda cekao 9 dana na iskljucenje prvog / prikljucenje drugog...

Pa taman smo se odmorili od njegovog spamovanja po forumu.

XeXeXeXe... :D Drago mi je da i matorci imaju smisla za humor... :d

p.s. Pa postoji i dialup... :p

Meni je trebalo 5 dana dok nisam poceo da skidam sa drugog provajdera
Transfer je bio sa neobia na beotel.

Ja imam dve linije u stanu pa uvek trazim za ovu drugu koja nema adsl tako da nema cekanja.Trenutno sam na sezamu a cekam sad da mi ukljuce ptt.Potpisao sam ugovor pre neki dan sa njima.

Vlajsa NBG je napisao(la):
Ja imam dve linije u stanu pa uvek trazim za ovu drugu koja nema adsl tako da nema cekanja.Trenutno sam na sezamu a cekam sad da mi ukljuce ptt.Potpisao sam ugovor pre neki dan sa njima.

:D

Dobra taktika.

Imas 2 odvojene i totalno nezavisne "parice" ili imas 2 linije na istoj "parici"?

Evo da opišem i ja svoja iskustva sa ezamom i promenom provajdera. Dakle, nakon relativnog zadovoljstva sa uslugom koju sam dobijao od sezama (256/64 flat), sredinom januara (kada su bili najavljeni radovi na centrali??) net je počeo da radi jako loše, pingovi su postali očajni, packet loss od 5-20%.
Nakon kontaktiranja tehničke podrške, i njihovog uveravanja da je "sa njihove strane sve u redu, i da je to isključivo do servera na kojima igram", reinstalirao sam komp. Naravno, sve je bilo isto. Download tu i tamo, znao je da povuče i celih 26kb/s, mada retko . Pingovi - očaj. Na nekin CoD2 serverima i preko 150 (što je inače autokick sa servera), mada je ranije bio od 90-110. DotA - takve prekide sam trebao da snimim kamerom: svakih 5-6 sekundi slika se zamrzne na sekund, dva. Tu sam već izgubio strpljenje - ako plaćam najskuplji flat , onda očekujem vrhunsku uslugu za moje novce. Istovremeno sam se raspitao kod nekih drugara o njihovim iskustvima i video sam da i drugi imaju problema sa sezamom, (disconnect tokom WC3 partije, loši pingovi, itd, dok ljudima na Beocity-ju npr, sve radi ok.)

Nakon čitanja o iskustvima drugih korisnika, odlučio sam se za PTT (512/128). 7. marta sam obavestio sezam da želim da raskinem ugovor, na njihov zahtev napišem mail, i istog dana potpišem ugovor sa PTT-om. U PTT-u su mi rekli da ih obavestim kada mi sezam isključi priključak, kako bi oni tog istog dana podneli zahtev telekomu za priključenje. Sezamu sam objasnio da bi želeo da me isključe u petak, kako bi PTT mogao već u ponedeljak ujutru da traži moje priključenje. Pošto me u petak nisu isključili (zaboravili), dobio sam obećanje da će to biti završeno u ponedeljak. Signal sam izgubio u ponedeljak 13. 3 popodne. Obavestio sam PTT, i eto, juče (21.3) su me obavestili da mi je pušten signal, preuzeo sam opremu (ASUS ethernet ruter/modem), instalirao i......

Utisci: pingovi CoD2 serveri 60-80, download zakucan na 55,7-56,2 kb/s. Zasad zadovoljan.

P.S. Nakon što sam otkazao adsl kod sezama, ping se popravio (CoD2 serveri 90-120), a i download je počeo ponovo da radi relativno normalno.

Pa jesam li uklet pa sve ide polako kod mene :smoke: U toku dana ping ide oko 250 ms a u toku veceri sam belezio i do 2500 ms (2,5 hiljade).
Da li jos neko ima slicne probleme ili sam ja izuzetak ???
Inace koristim PTT ADSL.

Izvinjavam se za mali offtopic ali toliko zavidim ljudima sa gore navedenim pingovima da nisam mogao da cutim. :d
Hvala

Ja sam koristio Sezam ADSL 2 meseca i par dana pre isteka sam ih obavestio da želim da raskinem ugovor (istog dana sam potpisao ugovor sa ptt-om). Rekli su da nije problem da koristim Internet dok god me Telekom ne isključi i da za to ne treba da im doplatim. Lepo s njihove strane. Inače, ničim nisam bio nezadovoljan.
Posle nekoliko dana me je nazvao baja iz Telekoma da me pita da li prelazim kod drugog provajdera ili totalno odustajem od ADSL-a, da bi znao šta da odradi u centrali da ja ne bih čekao bespotrebno. U međuvremenu sam se dogovorio sa ptt-om i firmom Trigon (preko njih se dobija oprema za ptt ADSL) da uzmem opremu pre nego što mi puste priključak u rad (da ne bih i to čekao jer Trigon dolazi u Novi Sad jednom ili dva puta nedeljno a ja sam često u Beogradu) i nije bilo nikakvih problema. Net mi je proradio posle par dana.

E jedini je biser možda to što su me iz ptt-a zvali pre neki dan (znači dobrih 10-15 dana od uključenja) da me obaveste da mi je priključak pušten u rad pa da vide kada mogu da dođu da mi instaliraju opremu :D

Nazad
Vrh Dno