Šta je novo?

Prelazak na Vektor, samoubistvo ili dobar potez?

Aleksandar011

Cenjen
Učlanjen(a)
30.05.2011
Poena
159
Ljudi, situacija je sledeca. Trenutno imam Telekomov ADSL, 1.5 ona socijala. Pre recimo 5-6 meseci, Radiju Vektor mi pokuca na vrata, kazu mi smo ti i ti, ugradjujemo kablovsku kod vas u ulazu, ono klasika, pokupili 2 klinca, dali im recnik tehnickih izraza i platili ih da pricaju o brdima, dolinama i cupovima zlata. E sada, iskreno meni je potreban net sa vecim protokom, stabilnom brzinom i vezom, jer imam desktop(moj) i 2 lap topa(sestrin i kevin) u kuci. Logicno svi zele internet, ali ga samo ja imam :D. Elem, da bi im to omogucio, potrebna mi je veca brzina, tipujem na 6Mbita pa da ga delim na 4/1/1 respektno meni/sestri/kevi.
On topic, kada su mi ti momci sa 2 razreda neke propale srednje tehnicke skole ispricali sto su imali, nije me mrzelo, malo sam procackao po IT community forumima o njima. Nije mi se svidelo sta ljudi pricaju o njima, pa sam odlucio da sacekam.
E sada kada je vec proslo, odlucio sam da im dam jos jednu priliku, mozda se nesto promenilo u poslednjih par meseci. Ako jeste, molim nezadovoljne i zadovoljne(as if) korisnike da mi daju neko svoje iskustvo.
U pitanju je Novi Beograd, blok 28, verujem da su instalacije nove tako da je to jedna stvar manje sa spiska briga. I da, sa Lelekomom sam samo jednom imao problema, 2 meseca mi je pucao net jedno 20-30 puta dnevno, ali je tehnicka podrska sredila sve u rekordnom roku(samo 2 meseca :) ).
Znaci, saveti, iskustva, dobra/losa strana, i da li uopste da prelazim na RV ili da uzmem od Telekoma jednostavno jaci paket.
Veoma sam zadovoljan iskustvom sa Telekomom, stvarno bez reklamiranja, 3 godine samo 1 problem bilo kakve vrste, znam da nije idealno ali za nase prostore se granici sa tematikom Sci-Fi filmova ,)

Prvo, ne vidim cemu potreba da opljunes po ljudima koji rade za Vektor, nece sigurno zaposliti doktora nauka da radi kao promoter/serviser/tehnicka podrska. Ako si vec zadovoljan Telekomom, bolje sacekaj sad ovu akciju koju najavljuju za 13. septembar, pa da vidis sta ce da ponude, i ako je prihvatljivo uzmi tada jaci paket kod njih. Vektor moze da radi dobro, a moze i lose, zato je najbolje nadji nekog komsiju ako ima kod njih da ti prenese iskustva, ali u sustini ono sto radi dobro je najbolje ne menjati :p

nemam radijusov internet, moji roditelji ( a pre i ja) imaju kablovsku kod njih. mogu da ti kažem sledeće. teško ćeš naći goru, pokvareniju, neozbiljniju, bahatiju i sve ostalo najgore firmu od radijus vektora. ima raznih primera njihovog lopovluka, malo pogledaj na netu, ali moj ti je odgovor iz tvog naslova da je to samoubistvo. ako ne moraš, nemoj da imaš nikakvog posla sa tom "firmom"

Nothingman, razlog je sto samo nisam pristalica prodaje od vrata do vrata, a pogotovo sa neobrazovanim ljudima, ne uopsteno, nego namenski. Ako ce vec da dodje da pokusa da mi proda nesto, nek se potrudi bar malo da to nesto i potkrepi konkretnim informacijama a ne da mi sturo isprica pricu sa 3 flajera i da kaze to ti je to sinak, uzivaj. Nesmislivo mi je da u 21. veku firme sebi dopustaju tako nesto, bilo koja da je, pa ipak ti momci predstavljaju tu firmu, i prvi utisak jeste veoma vazan :) Zaneo sam se malo, da ne pravim sada nekakvu filozofsku raspravu u temi. Cuo sam za tu akciju 13og septembra, ali samo ne znam na sta se odnosi, hej pa mozda Telekom odluci da ipak ima neku fiktivnu konkurenciju pa nam dodeli koji Mbit vise :) :)
Ajde javljam sta sam odlucio kada saznam nesto vise o akciji, ako uzmem Vektor, prenecu utiske blagovremeno. ;)

Ja imam kablovsku od vektora nazalost i preporucujem ti da ih zaobidjes u sirokom luku. Cak i cene za internet su bile boze sacuvaj pre nekoliko meseci. Ostani na telekomu moja preporuka.

Nazad
Vrh Dno