Šta je novo?

Prelazak na nesto NOVIJE

Pa i jedna i druga ploča su zaista odlične, e sad ovde ima puno Asusovaca i nešto manje MSI-ovaca. Verovatno je sigurnije da uzmeš Asus, mada mi se nekako čini da je mpower bolji izbor.

Da li planiraš overklok ili ne ? Daj nam svoje misli kako bismo te bolje razumeli i stoga ti dali bolje savete.

Pa i jedna i druga ploča su zaista odlične, e sad ovde ima puno Asusovaca i nešto manje MSI-ovaca. Verovatno je sigurnije da uzmeš Asus, mada mi se nekako čini da je mpower bolji izbor.

Da li planiraš overklok ili ne ? Daj nam svoje misli kako bismo te bolje razumeli i stoga ti dali bolje savete.

OC planiram, naravno! Uzeo bih Corsair H80i, to sigurno.

Ja da sam na tvom mestu prvo što bih uradio jeste da pročitam uporedne testove i jedne i druge ploče, kako bi video gde su im mane i da li sa time možeš da živiš ili ne. Ali po onome čega se sećam (mesecima nisam čitao testove Z87 ploča), Z87 MPOWER bi trebalo da je malo bolja ploča. No, kako rekoh, ne gine ti da se baciš na čitanje testova obeju ploča.

Ne reče koji procesor planiraš da staviš u ploču ili to već imaš ?

Uzecu najverovatnije i5-4670k ako mi burazer ne pridoda za i7 4770k :D

Citao sam dosta vec ali sam hteo isto cuti iskustva i od ljudi sa foruma.

Posto mi burazer ima ASUS Maximus V Gene, i imao je negativno iskustvo na pocetku, a i znam ljudi koji su imali negativno iskustvo tada i sa msi mpower z77, zato pitam sada za ove ploce novije generacije za socket z87.

Jel planiras samo gejming sa racunarom ili se bavis obradom video fajlova i slicno ? U slucaju prve opcije nemas razloga da se trosis na i7.

S obzirom da su od ove serije (Z87) uvrstili opciju offset podesavanja voltaze za CPU mozes sasvim slobodno da pazaris MSI model. Jedino ti preostaje da odlucis na osnovu izgleda sta ti odgovara ili eventualno na osnovu dodataka koji idu uz jednu od ploca (SATA konektori, broj USB 3.0 ulaza i tako neke razlike)

Delim vec sa burazerom Ivy seriju, i sada je red da uzmem svoj komp. Za gaming najvishe, i jedan sam od onih koji su alergicni ako nije grafika skoro prim maximumu, a da radi tecno :D

E da bravo, to mi je bilo bitno. Znam da proshla serija nije imamla offset mode. Sebi sam na Maximus V gene namestao sa offset i to je prava stvar.

Sto se tice izgleda obe mi izgledaju ludilo, ali MSI vec dugo mi bode oci, stvar su je uradili perverzija.

Jeste da si malko promašio temu, no odgovaramo. :) Sačekaj malo da se omasove kod nas FM2+ ploče i ubodi u njega neki najjeftiniji Richland APU, a kad se pojavi Kaveri lepo uzmeš najjači model i uživaš. Kratko i jasno.

ne ocekuj bas previse od integrisane grafike,posebno za nove igre...ako hoces komp za igre morao bi da izvojis i neke pare za grafiku...

edit>tj bar da zadrsis svoju staru 7750 grafiku

Poslednja izmena:
zašto bre fm2+ otpada ? odakle ti takav zaključak ?

fm2+ kaveri procesor ima grafičku karticu koja tera betlfild 4 , na 1080p sa 40 fps .
Procesorska snaga mu je u single threadu 20 posto jača od amd FX-a , multitred još nepoznat , a svi mu se nadamo ko ozebo suncu .

kosta ti je lepo reko , kupi fm2+ ploču , i a4-5300 dual core apu (30e) koji ćeš u januaru da prodaš za iste pare i kupiš kaveri fm2+ cpu .
simpl ez det .

+ tvoju 7750 ne prodaj, jer ćeš sigurno moći da je upariš sa integrisanom u kaveriju i da udvostručiš njene mogućnosti .

Poslednja izmena:
fm2+ ploča iz posta gore . gigabajt a88 tralala ...
fm2 cpu athlon x4 750
8 gb ddr3 1600+ mhz
tvoja trenutna grafika, a ako je prodaješ, ništa ispod 7850
hard disk , najjeftiniji u radnji.
kuća i napajanje - raidmax rhino 550w (pravio čenel vel tek, stari kineski lopov )

eto kompa za male pare

1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16) * For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to install it in the PCIEX16 slot. (The PCIEX16 slot conforms to PCI Express 3.0 standard.) * To support PCI Express 3.0, you must install an FM2+ APU. 2.1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4) 1 x PCI Express x1 slot (The PCIEX4 and PCI Express x1 slots conform to PCI Express 2.0 standard.)
Moze li prevod,nisam najbolji sa inglis?:)

Ako koristis samo jednu graficku pozeljno je da je ubacis u prvi slot (x16) (a to je i normalno). Za iskoriscenje PCI Express 3.0 moras da ubacis neki od FM2+ APU modela procesora. Ovo ostalo ti je koliko imas jos slotova na toj ploci za ciji si tekst kopirao info.
Nista specijalno, tako je slicno na svakoj ploci.

da , stvarno je tako .

amdpowere, ne brini , radi sigurno čak iako je nema na zvaničnom support listu .

Poslednja izmena:
interesovalo tebe ili ne fm2+ ti je najbolja kombinacija kao sto kokan rece,mislim tvoje su pare radi sta oces. ali nemoj posle da se vratis sa pricom trebao sam da uzmem fm2+ xD

Ma znam ja sta valja ali eto zivim u Srbiji a ne na zapadu.
Evo cak i Linus preporucuje FM2 za male budzete.
[YOUTUBE]XoDo6wxsSjc[/YOUTUBE]
Videcemo to je otprilike to,samo zavisi koliko novca sakupim pa ce biti ili FM2 ili FM2+.
Odlucio sam se za memoriju na 1600Mhz i to za pocetak 4gb a kasnije jos 4gb,cpu x4 na 3.40Ghz tj onaj sto je preporucio lepi kokan.

Poslednja izmena:
Ja bih za 12k pre uzeo:
CPU FM2 AMD Athlon™ X4 Quad-Core 760K, 3.80GHz BOX Black edition
MB FM2 A55 MSI FM2-A55M-E33

Ili još bolje za oko 300din više:
CPU FM2 AMD Athlon™ X4 Quad-Core 740
MB FM2+ A88X Gigabyte GA-F2A88XM-HD3

Poslednja izmena:
Ja sam vlasnik jedne Biostar matične ploče još od 2008. godine, i to skupljeg modela, i ne bih je više nikad uzeo. Slabo hlađenje čipseta, loši SATA konektori...

A sto lepo ne uzmes neki intel 1150 soket , novo juce izaslo cena povoljnja.

Nazad
Vrh Dno