Šta je novo?

Prelazak na Motorolu

Imao sam Moto one action od januara 2020. do decembra 2023. Imao je 9 , 10 i 11 A. Čekalo se godinu dana da izadje nova verzija, pa onda daju update na aktuelnu pr 10 sam dubio kad izasla 11, a 11 kad je 12. Ne znam kakva je sad situacija. Vidim vest da su neki modeli već dobili A 16 sto je ravno osmom svetskom čudu. Bio je cist stock sto je ok. Onako prazan kad ga upališ, nema cak ni svoju gallery app. Sve je bilo da se spoji sa Googleom kao G photos, G drive , al to sam pogasio. Ne volim da čuvam nista u tim cloudima i po G serverima. Sad imam Vivo Y 36 koji je dobio od 13 do 15 u roku od 6 meseci cekanja.

Poslednja izmena:
Prijatno me je iznenadila Motorola..

Ranije sam na osnovu priča preporučivao Moto modele. Sve dok g52 nije stigao u našu kuću.
Ćerka uzela.
Ubrzo posle toga i odbacila.

Supruga i danas koristi, ali jeste moj utisak da je Motorola iz tog vremena nekako "tupa".
Meni se nikako ne sviđa.

Ovih dana reših da se vratim pametnim telefonima. Svakodnevni život je jednostavniji kada se takav uređaj ima pri ruci i hteo ne hteo - za moje potrebe, kriterijume i očekivanja, Motorola mi je bila najlogičniji izbor. Praktično i jedini.

5faa2556-fdb6-4937-b39d-fb5dd82ef420-1_all_11025.png
moto g15 power u svojim prvim minutima aktivnosti

I.. kao što rekoh - prijatno me je iznenadila.

Izgubila je taj osećaj tuposti i dobila nekako na težini i ozbiljnosti.

Prošlogodišnji model. Android 15 bez nadogradnje, sem dve godine sigurnosnih zakrpa i sl..
.. prijatan na dodir i prvenstveno u boji koja mi i jeste bila jedan od bitnijih kriterijuma.

Čekirala je Motorola praktično sve moje zahteve.

Što me nekako, sada kada pogledam i ne čudi, obzirom da se iza brenda nalazi Lenovo.

"So far so good", kako bi rekli.

Jednostavno se i samo sa već dostupnim podešavanjima formira stock Android izgled i funkcionalnost, bez nametnutih aplikacija i funkcija..

5faa2556-fdb6-4937-b39d-fb5dd82ef420-1_all_11031.png

.. i mogu reći da je prelazak na Motorola telefone danas ponovo moj predlog za one koji očekuju upravo ovakav UX.

Do juče mi se to činilo nemogućim.

Jedini razlog mog prelaska je iskustvo koje mi je najbliže stock androidu, ako ima smisla. izludele su me duple app za galeriju itd. na xiaomi... ali baš sam nezahtevan korisnik inače.

ovaj gornji komentar bombona

Najpre - hvala!

A..
Smisla itekako ima.
Naročito ako se od telefona očekuje da bude baš to - telefon. Ovaj novi, pametni.
Za komunikaciju i za pojedine aplikacije i funkcije u pokretu, odnosno uvek dostupne uz nas.

Mnoštvo mogućnosti, obično zatrpana u podešavanjima uređaja ne pomažu traženoj jednostavnosti. Plus, ja intuitivnost prilikom upotrebe delim na zapadnu i istočnu.
iPhone, Pixel, HMD, Sony.. i naravno Motorola, to mi je zapadno.
Svi ostali su na istočnoj strani, sem Samsung-a, koji je uspeo da bude na obe strane. Ali, upravo baš zbog toga, uvek ima onu drugu polovinu viška.

Imam ja neku svoju logiku koja kaže da je softver ono što čini uređaj i korisničko iskustvo korišćenja.
Hardver je tu samo da pogoni taj softver.

Inače..
Evo me neki dan kasnije i mogu reći da je moj prvobitni utisak samo dobio na punoći.

HMD sam koristio poslednjih godina, ali gledam danas oko sebe - Lenovo je preuzeo primat.
Uopšte ne žalim što me je slaba ponuda HMD telefona kod nas, naterala da uzmem u razmatranje Motorola-u, iako sam imao loš utisak o njoj.
Ponovo imam telefon na koji mogu da se oslonim bez suvišnog truda i plaćanja funkcija koje mi nisu potrebne ili su samo gimmick..

Poslednja izmena:
Jedno pitanje - koji Motorolini telefoni imaju pravi always on display? Znam za neo seriju i Signature... Da li još neki modeli imaju ovu opciju?

Svakome je izabrana boja telefona ona najlepša,
pa tako i meni, haha..

1000001265.jpg
moto u svom prirodnom okruženju

Mada, da je nešto tamnija, više olive.. to bi bilo to.
Ne može se baš svakome ugoditi.

Mesec dana kasnije i utisak da mi je prelazak na Motorola-u pun pogodak, ne jenjava.

Kako sam model birao baš po boji prvenstveno.. ispalo je odlično.
Sada da trebam drugi kupiti - bilo bi isto.

Nazad
Vrh Dno