Šta je novo?

Prelaz sa 6600GT na X800GT?

eatmyshorts

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2005
Poena
319
Da li mi se isplati da prelazim sa 6600GT na X800GT - AGP? Imam ponudu da kupim polovnu X800GT sa 6 meseci garancije za 150e, a kako sad imam 6600GT nju bih u tom slucaju prodao pa me zanima da li se isplati toliko cimanje za nesto bolje performanse X800GT-a u odnosu na 6600GT :crash: Uz sve to Radeon ima i PS 2.0 pa mi se bash nesto ne prelazi sa 3 na 2 :eyebrows:

Ja se licno ne bih zamajavao sa tim prelaskom jer nista brze ne bih ni dobio.Da je X800XT u pitanju pa bih razmislio,a ovako...

Ma ja sam citao jedno 3-4 rewieva gde se direktno porede ove dve kartice i ispada da je X800GT nesto malo brzi, osim naravno u Doom-u 3. Cini mi se da je razlika isuvise mala da bi se cimao.

Nemoj biti lud da tako neshto uradish.
Prvo tvoja uospte nije tolko slabija, drugo x800 je vec zastarela, trece za te pare, polovnu, puno je...
Eno onaj jedan lik odavde sa bencha kuka kako nece moci da proda 6600gt ni za 100eu, a ti bi da kupish x800gt za 150...
Bolje onda juri neku polovnu 6800U za koji evro vishe... To ti je jedino shto ti se isplati za te pare.

DjoleNS je napisao(la):
drugo x800 je vec zastarela
a 6600GT nije :)
ako mozes da utopis svoju AGP kartu za 120e (ipak je AGP raritet i zato je malo skuplja) i doplatis njemu 20e, onda se isplati, jer je X800GT brzi 10-15%. to sve pod uslovom da mu spustis cenu na 140e. ako ne, onda se naravno ne isplati.
a 6800Ultra AGP ce naci, ali juce :)

Poslednja izmena:
Pa zastarelija je od 6600gt iako je malko brza. Nema shadere 3.0...
Npr nece moci da igra TRL u next gen modu, a sa 6600gt moze bar u 800x600.. I to je neshto... Bolje i to nego da ne moze uopste. :p

TRL u next gen modu sa 6600GT? mora da se salis :)
inace PS3.0 podrzavaju danas mozda 5 igara, od kojih su 3 vec odigrane ;)
a i te igre 6600GT ne moze da tera sa punim detaljima.
btw. nije da navijam za X800GT, daleko od toga, ali ne volim kad ljudi velicaju 6600GT, ko da je neko cudo ne vidjeno. njeno vreme je proslo, stigao je naslednik. kartice srednje klase imaju realni rok trajanja od godinu dana ;)

Poslednja izmena:
Ma normalno, ni ja je ne bih zamenio novom da je bila chudo nevidjeno... Ali samo kazem da je novija od x800. Nisam mislio "zastarela" u smislu da li je dovoljno brza za nove igre.
A shto se TRL tiche, pa ako ja mogu da je igram sa 6800gs u 1024x768 sa punim detaljima onda bi on trebalo da moze bar u 800x600 isto tako... A ima i one medju rezolucije kao npr 800x480 koja uopste loshije ne izgleda u odnosu na 800x600.
To je sve stvar ukusa.. Ja npr bih pre ako vec nemam para kupio neku koja podrzava sve novije efekte pa napucavao sve na high i igrao u manjoj rez, nego igrao u vecim rezolucijama bez efekata... :)

Poslednja izmena:
stormwatch153 je napisao(la):
Evo sta uradi, ako bas hoces upgrade a ne downgrade....prodas lepo svoj 6600GT za 100-110 eur, dodas jos 90-100 eur i imas 7600GT koja je skoro duplo brza nego 6600GT...super :guitar:

E da, veoma zanimljiv predlog, a gde da kupi 7600gt AGP?

...

Evo sta uradi, ako bas hoces upgrade a ne downgrade....prodas lepo svoj 6600GT za 100-110 eur, dodas jos 90-100 eur i imas 7600GT koja je skoro duplo brza nego 6600GT...super :guitar:

Ma nema sumnje da je ovo idealni predlog!!! :D Samo sto ja u naslovu threada ne videh nigde da se spominje 7600GT?! Opet ona nasa:

"dobar dan gospodine izvolite"
- dajte mi jedno belo vino
"ma gosodine vi nemate pojma, crno vino je mnogo bolje, sta ce vam belo"
- ...

Ja sam pre 5 meseci razmisljao da ucinim isto sto i ti, doduse na X800GTO, ali su me onda ubedili da je to razlika koja se u realnom igranju jedva primecuje, tj da se ta ulaganja ne isplate s' obzirom na dobitak. I evo i dan danas se igram na 6600GT a visak kesa sam ulozio u RAM, i zadovoljan sam , jos uvek... Ja znam sta ce biti moj sledeci upgrade, naravno 7600GT, ali do tada cu jos malo sacekati... Sve sto sam gore napisao odnosi se na PCI-E kartice. ;)

Ma nije meni frka za upgrade, ionako ga nisam planirao :p Dobio sam ponudu pa reko' da vidim da nisam mozda nesto prevideo :)

:D :D :wall:
malko smo povrshni danas a?:bottle:
pci expres....agp....ring a bell???:d
@eatmyshorts :Ne menjaj tj. ne pravi taj change..moj savet ako ces poslushati...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno