Šta je novo?

Prekrsio autorska prava?!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Nemanja17

Slavan
Učlanjen(a)
22.07.2008
Poena
310
Da li se ovo jos nekome desilo?

Postovani,

Kao administrator EUneta, zelim da Vas obavestim da smo primetili da se sa Vaseg naloga preduzimaju aktivnosti koje nisu u skladu sa uobicajenim standardima i pravilima ponasanja na Internetu. Prema nasim saznanjima u konkretnom slucaju doslo je do:

[13.01.2009. - Krsenje autorskih prava]
Filename:Kung.Fu.Panda.2008.DVDRip.XviD

Zato Vas molimo da proverite da li na Vasem racunaru ima kompjuterskih virusa ili je mozda neko bez Vaseg znanja i odobrenja koristio Vas racunar odnosno korisnicki nalog. Sa uslovima koriscenja EUnet servisa mozete se upoznati na adresi: http://www.eunet.rs/cms/view.php?id=1615

Ukoliko Vas problem ovim nije resen ili imate dodatnih pitanja, mozete da kontaktirate Sluzbu tehnicke podrske, svakog dana od 00.00 do 24.00 sata, na telefon 0700 300 400,(011) 202 3636 ili putem e-maila: [email protected]

Da li je to meni zabranjeno da skidam sa torrenta ili sta vec? :mad:
Ja sam i dalje zatecen... :smash:

Da bi se ubuduće zaštitio od ovakvih uznemiravanja, uključi enkripciju (Forced, a ne Enabled) u programu kojim skidaš torrente da ti provajder nemože videti šta skidaš, koristi program PeerGuardian koji će filtrirati sve vladine i nevladine organizacije koje, tako što i same učestvuju u distribuciji ilegalnog sadržaja preko torrenta, na taj način loguju ko je šta skidao i šalju onda preteće mailove provajderima kod kojih su ti korisnici. Isključi DHT i koristi privatne trekere što je više moguće i trebalo bi da si miran 99,99%.

Provajderu reci da ti mlađa sestra/brat koriste računar i da si preuzeo sve potrebne korake da se to više ne desi :D

Ja za torrente koristim azureus (sada vuze) i u njemu sam imao safepeer plugin (koristi iste liste kao i peerguardian), a u novom vuze klijentu je ova opcija implementirana bez potrebe za dodatnim pluginom.Ovo 100% sprečava ovakve mejlove.

...

Obzirom da Eunet vazi za provajdera koji obraća pažnju na takve stvari, ne znam da li se za Telekom to može reći obzirom da ne znam ni sam šta sam sve poskidao a da je piratske sadržine. Ima li neko još kakva iskustva sa upozorenjima ovog tipa?

Ja necu da te branim, ali da sam na tvom mestu zvao bi ih i rekao im da se nose. Njihovi zaposleni skidaju filmove, a osim toga imaju gomilu nelegalnog softwera.

Predlazem ti da uzvratis istom merom : http://w3.bsa.org/serbiaandmontenegro/ ovo ti je sajt, prijavi da si u saznanju da se u eunetu koristi piratski softwer i da zahtevas da se pregledaju svi kompjuteri, u potrazi kako za Microsoftovim tako i za softverom svih ostalih firmi.

I naravno promeni provajdera, najskuplji su.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno