Šta je novo?

Prekrsen rok isporuke, sta uraditi?

John Cena

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
465
Naime kupljen je frizider u jednoj prodavnici (necu da ih reklamiram) 2. aprila. Na ugovoru koji su potpisali prodavac i ja pise rok isporuke 7 dana ( i pise 9. april)
Do dan danas nije isporucen pod izgovorom da je na carini zadrzan.
Pa me zanima da li da se zalim trzisnoj inspekciji ili nesto drugo ili da jednostavno iskuliram?
Ono sto me najvise pogadja je kako oni mogu da prodaju nesot sto nemaju na stanju? Izgleda shabani cekaju da nekoliko ljudi kupi pa u jednoj turi naruce umesto da lepo u magacinu imaju spremne uredjaje za isporuku

Da firme prodaju samo onu robu koja im je na stanju ugasile bi se posle 2 dana.

Poslednja izmena:
Ako si platio i ako je potpisano 7 dana,odes lepo u prodavnicu i trazis nazad kintu.Ako ti ne daju pravac inspekcija... Pogledaj bolje ugovor da nema nekih caka....

ja uvek sacekam kada kasne, uglavnom mi nije frka, ali ako vec moras da trazis drugi frizider, jednaispravka - ako ti ne daju pare nazad, samo legnes ispred pulta u prodavnici - mirno i na ledja, i kazes - ''ja se ne ustajem dok ne dobijem svoje pare'' - dobices ih za minut, i odmah mozes u sledecu prodavnicu sa njima u kupovinu ..

jer dok bi se ti izjurio sa inspekcijom, trebala bi ti 3 dana i ko zna sta jos ..

Radio sam u firmi koja prodaje belu i tv tehniku 8 godina i niko nikad nije lezao ispred pulta pa nemoj ni ti. U 99.9% slucajeva kad ozbiljno zapretis inspekcijom poslovodji/sefu a u pravu si i imas bilo kakav dokument (a imas), vratice ti novac. Kazne su velike i niko od radnika ne zeli inspekciju na vratu, samo idi pre podne posto tada ne mogu da se vade na foru "nije mi tu direktor/gazda/sef nemam koga da pitam". A ako ti nije frka a nema nigde tog frizidera odmah za kupiti sacekaj.

A ja jos uvek radim... samo ostro i regulisaces.

Dobro ali ponekad se dešava i da nije u pitanju zli prodavac koji namerno zavlači, već možda postoje realne smetnje za isporuku. Ako ti nije hitno, sačekaj još, a ako jeste, onda im se popni na glavu. :D

Hvala na savetima. Malo mi je cudno sto navodno od 9. aprila frizider stoji na carini. To je sedam dana. Najverovatnije cu pricekati do sredine sledece nedelje pa cu videti sta dalje

Ako mozes da kupis jednako povoljno i dobijes brze, idi po pare.
U suprotnom, strpi se.

Malo mi je cudno sto navodno od 9. aprila frizider stoji na carini. To je sedam dana.

Ma nije tu ništa čudno, moraju sad carinici da vagaju svaki frižider zbog ekološke takse :).

Naravno sigurno nije to problem ali može da bude npr. da nemaju još gotovo tumačenje zakona, uredbe ili čega već, a vezanog za ekološku taksu... ili nešto slično.

Evo da javim da je stigao frizider malopre. Tako da its all good, nisam uopste intervenisao
Moderatori obrisite temu nema razloga da stoji

Poslednja izmena:
Tema ce ostati, sigurno nisi poslednji kome ce kasniti sa isporukom

Vrh Dno