Šta je novo?

Pregrevanje - HP 6735s

Dekstr

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2006
Poena
309
Kao sto sam naslov teme kaze , problem je sa ptregrevanjem laptop-a. Izvadio sam mu bateriju jer je crkla , tako da oko toga ne moze nista biti jer je stalno bio prikacen na punjac . uzeo sam i onaj cooling pad sto ide ispod laptop-a sa tri mala ventilatora za hladjenje , ali i dalje iosta prica . do gasenja dolazi uglavnom kada je npr u mozili otvoreno vise prozora a pogotovo kada se otvori YouTube,sto znaci prilikom opterecenja se ugasi . Do cega to moze biti , da li je to jedinstven problem za odredjenu komponentu samo ili moze biti raznih mogucnosti.I da li ima neki nacin da sam uocim u cemu je problem i zbog cega dolazi do toga , pa da ga onda odnesem u servis da zamene to . jer ne bih samo da im odnesem ne znajuci sta je u pitanju jer mogu da odrade sta hoce a da ja nemam pojima da li je do toga stvarno i bilo .

Pozdrav i hvala unapred !

Bilo bi korisno da iskoristis program "HWiNFO32" kako bi proverio temperaturu komponenti i video koja se od istih pregreva , odnosno koju temperaturu dostize.Takodje proveri i verziju BIOS-a i ukoliko postoji novija verzija ne bi bilo lose obaviti apdejt.Program HWiNFO32

Isti problem sa acer lapom od supruge. Na kraju se ispostavilo da thermal senzor brljavi, prikazivao je temperaturu od 90 stepeni, iako je procesor bio hladan kao spricer i gasio ga stalno. Update-ovan bios, sve radi kao sat.

Isti problem sa acer lapom od supruge. Na kraju se ispostavilo da thermal senzor brljavi, prikazivao je temperaturu od 90 stepeni, iako je procesor bio hladan kao spricer i gasio ga stalno. Update-ovan bios, sve radi kao sat.

pa covek nije rekao da se ne pregreva.... njegov komp je valjda vreo cim je uzimao cooling pad, valjda bi trebalo da ga otvori i malo pogleda koliko mu je masina pojela prasine...

koji je model Acer-ovog laptop-a u pitanju?

Znam da nije rekao, predpostavljam da je to u pitanju, obzirom da ima i cooling pad...
Acer Aspire 5315 je u pitanju.

Moguce,ako su hladnjaci puni prasine pa nema protoka...i meni se to desilo...otvorio,ocistio i sve ok,,,

6735s

Postoji nekoliko serija ovog modela koje su katastrofa loše. Kod nas je u servisu bilo dosta primeraka ovog modela, verovatno najbrojniji model po reklamacijama u zadnjih par godina.

Skoro svi su imali isti problem - pregrevanje. Uglavnom, izgleda da je hlađenje na dotičnom modelu nedovoljno. Takođe, rebra hladnjaka su povijenog oblika, verovatno da bi se povećala površina za hlađenje. Međutim to je stvorilo dodatni problem, pošto dotični model jako voli da skuplja prašinu unutar hladnjaka i onda kreću problemi sa pregravanjem.

Na oko pola reklamacija je pomoglo čišćenje i zamena žvake malo boljom pastom. Nažalost, na dosta primeraka je stradao procesor - ili je potpuno crkao ili su počinjali da se javljaju jako čudni problemi koji su prestajali zamenom procesora.

Iskreno se nadam da si uz taj notebook kupio i produženje garancije (CarePack) na 3 godine.

Poslednja izmena:
Prodaj lapac kupi novi I rijesen problem ...
Jer cim on pocne da se greje nema tu mnogo spasa , ko zna sta sve moze biti ...
Na Kraju hiljade njih iz fabrike izlazi Sa slicnim greskama

@Dekstr: odnesi lap na čišćenje i problem će biti rešen. 6735s uvlači prašinu u neverovatnim količinama.

Ok , zahvaljujem svima na pomoci , mnogo ste mi pomogli . Prvo ce ici ciscenje , ako ne pomogne , valjda ce se onda ustanoviti do cega je , ako ispadne "skupo" onda ce ici na prodaju takav kakav je i to je to ! Jos jednom svima hvala na odgovorima !

Vrh Dno